XGN Game Awards 2015 - De nominaties per categorie

Article
vrijdag, 27 november 2015 om 11:07
xgn google image
Binnenkort kunnen jullie allemaal stemmen op de XGN Game Awards 2015. Je kunt hier een hoop toffe prijzen mee winnen, dus schroom niet en breng je stem uit! De verschillende games waar je op kan stemmen, evenals de verschillende categorieën vind je in dit overzicht.
Er zijn 8 categorieën met elk 5 games waar je op kan stemmen. De categorieën zijn shooter, avontuur, actie, kids, racing, RPG, sport en remasters. In de lijst van shooters staat bijvoorbeeld Black Ops 3 en in de lijst met racing Forza 6.
Let er wel op dat het niet de intentie is de games in een hokje te stoppen voor de game awards: Bloodborne is namelijk een RPG, maar ook een actiegame bijvoorbeeld. Een overzicht met een korte beschrijving van alle genomineerde games vind je hieronder.

Shooters

Schieten, welke gamer doet het niet graag? In 2015 zijn een hoop shooters uitgebracht zoals Halo 5 en Black Ops 3. Hieronder vind je onze 5 genomineerden voor deze categorie.
Star Wars Battlefront
De nieuwste Star Wars Battlefront neemt je mee naar diverse planeten waar je strijd kan leveren met wel 40 spelers tegelijkertijd. Hoewel de game geen singleplayer modus heeft, zijn er wel veel multiplayer maps die je kan spelen. Ook komen er meer maps bij in de nabije toekomst, waar je eerder toegang tot hebt wanneer je de season pass aanschaft. Een uitgebreid oordeel kun je in de review lezen.
Halo 5: Guardians
Halo 5: Guardians is de nieuwste game in de uiterst populaire Halo franchise. De game bevat een heerlijke singleplayer en een net zo goede multiplayer modus. Wel is het jammer dat er een couch co-op modus ontbreekt, die voorgaande delen wel hadden. Je leest in de review meer over deze exclusieve shooter voor de Xbox One.
Call of Duty Black Ops 3
Black Ops 3 is de nieuwste Call of Duty van ontwikkelaar Treyarch. Net als voorganger Advanced Warfare speelt de game zich in de nabije toekomst af. De game speelt als vanouds en de multiplayer blijf je spelen totdat het volgende deel uitkomt. In de review kun je meer over de game lezen.
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Na een afwezigheid van 7 jaar op de consoles en PC komt er dit jaar eindelijk een nieuwe Rainbow Six genaamd Siege. In deze game speel je 5 tegen 5 en alles draait om samenwerken: één kogel kan al fataal zijn. De omgevingen kunnen stuk en je hebt de keuze uit verschillende operators die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. De game wordt op 1 december uitgebracht voor de Xbox One, PS4 en PC.
Evolve
Net als in Rainbox Six Siege draait het in Evolve om samenwerken. 4 spelers het moeten samen tegen een andere speler opnemen die in de rol van een monster kruipt. Het monster wordt sterker door organismen op de diverse maps op te eten en het evolueren van het monster moet gestopt worden door de andere spelers. Voor een indruk kun je de review nog eens doornemen.
82291

Avontuur

Avontuur games speel je als je een goed verhaal wil beleven. In deze categorie zijn onder andere Rise of the Tomb Raider en The Order 1886 opgenomen. Deze en de andere nominaties vind je hieronder.
Until Dawn
Until Dawn is een horrorgame waarin jij als speler 8 vrienden de nacht moet laten overleven. De game zit vol met jumpscares en mindfucks, maar ook de keuzes die je maakt zijn essentieel voor de uitkomst van de game. Until Dawn kreeg dit jaar het hoogste cijfer tot nog toe voor een game. Waarom de game goed is lees je in de review: broekpoepen is gegarandeerd bij deze game.
Tales from the Borderlands
Deze episodische reeks games in het Borderlands universum lijken als twee druppels water op de andere Borderlands games. Net als in Borderlands keert het iconische grafische stijltje weer terug en ook oude bekenden komen voor in de 5 episodes. De games zijn ontwikkeld door Telltale, die veel ervaring heeft met episodische games. Lees in onze reviews meer over deze knotgekke episodes.
Life is Strange
Net als Tales from the Borderlands is Life is Strange een episodische reeks. Ook Life is Strange is gemaakt door Telltale Games. Er zijn 5 episodes verschenen waarvan het laatste deel onlangs uitkwam. Deze bijzondere episodes zijn speelbaar op allerlei platforms en in de reviews lees je wat je te wachten staat, mocht je niet bekend zijn met Life is Strange.
The Order 1886
Deze game heeft een beetje een steampunk tintje en speelt zich af in London in het jaar 1886, zoals de titel van de game al aanduidt. Deze game is exclusief speelbaar op de PS4. De game zelf is wat kort, maar de setting en de gameplay zijn absoluut vermakelijk. Lees meer over The Order 1886 en de ridders van de Ronde Tafel in onze review.
Rise of the Tomb Raider
In het nieuwste deel van de Tomb Raider franchise reis je met Lara langs diverse plekken zoals Syrië of Siberië. De pijl en boog speelt meer dan ooit een rol en de actie steekt goed in elkaar. De game voelt als vanouds aan, maar er missen wel wat coole puzzels in de game. Je krijgt een beter beeld van Rise of the Tomb Raider wanneer je onze review nog eens doorneemt.
82292

Actie

Actie, het genre omvat veel games. Niet alle games zitten echter zo vol met actie als de andere. De vijf nominaties van dit genre staan hier onder elkaar.
Metal Gear Solid 5
Het vijfde deel van de briljante Metal Gear Solid franchise. Kruip in de huid van Snake en ervaar twee open werelden als nooit tevoren. De game is misschien wel een van de kanshebbers op de game van het jaar titel. Wat Metal Gear Solid 5 zo goed maakt, lees je in onze review.
Batman Arkham Knight
Het laatste deel van de Arkham serie is misschien wel de beste tot nog toe. De grote wereld en diversiteit aan bekende gezichten maken deze game heel tof. Ook zit de game vol met actie en spannende momenten wanneer je met de Dark Knight aan het werk gaat. Wil je meer weten, dan kun je de review eens lezen.
Assassin's Creed Syndicate
In het nieuwste deel van Assassin's Creed reis je af naar het industriële Londen. De tweeling Jacob en Evie Frye nemen het op tegen de templar meester die Londen beheerst. De game werkt vele malen beter dan Unity en de game speelt weer heerlijk weg. Lees er meer over in de review.
StarCraft 2 Legacy of the Void
De derde en laatste uitbreiding van StarCraft 2 is briljant. Met een boeiende singleplayer en vernieuwde multiplayer wordt de game nieuw leven ingeblazen. De game zit vol met intergalactische spanning en sensatie en is verplichte kost voor de RTS- of Blizzard-fans. Meer informatie haal je uit onze review van Legacy of the Void.
Just Cause 3
De derde Just Cause staat weer garant voor enorme explosies en over the top actie. Met Rico neem je het dit keer op tegen de kwaadaardige generaal Di Ravello op de eilandengroep Medici. Medici is enorm en je kunt heel veel verkennen met bijvoorbeeld een coole wingsuit, waarmee je door de lucht zweeft. De game komt op 1 december uit: een hands-on kun je hier nog eens bekijken.
82293

Kids

Ook voor de jongeren onder ons zijn er allerlei leuke games uitgebracht dit jaar. Ook hebben we dit jaar een speciale kids pagina gelanceerd, waar alles games speciaal voor kinderen te vinden zijn. Denk hierbij aan Super Mario Maker waarin je je eigen levels kan maken of LEGO Dimensions waar je met echte LEGO kunt spelen. Bekijk de genomineerden voor deze categorie hier.
Super Mario Maker
Maak je eigen Mario levels met Super Mario Maker. Alles kan en niets is te gek. Je kunt enorme goomba's maken of koopa's met vleugels en je kunt kiezen voor een klassiek of modern tintje. Ons oordeel lees je in de review.
LEGO Dimensions
Voor deze game moet je eerst zelf een set met LEGO in elkaar zetten voordat je kan spelen. Bovendien kun je de game uitbreiden met allerlei pakketten. De game combineert LEGO met videogames in een fysieke vorm dat is heel tof. Wil je weten hoe het werkt, lees dan de LEGO Dimensions review.
Skylanders SuperChargers
Deze racegame is op allerlei platforms te spelen en staat garant voor dikke fun. Je neemt het op tegen slechterik Kaos in een boot, auto of vliegtuig, maar meestal ben je aan het rondlopen in plaats van rond te racen met een knotsgek voertuig. Er valt heel veel te ontdekken en de game is uitbreidbaar met diverse andere voertuigen. Je lees er meer over in de review.
Disney Infinity 3.0
De derde editie van Disney Infinity bevat veel nieuwe toevoegingen. Met wel 5 nieuwe playsets met verschillende thema's kunnen kids lang uit de voeten. Zo is er een Star Wars set, een Inside Out playset en nog veel meer. In onze reviews van de verschillende playsets lees je hoe het ons bevallen is.
Mario & Luigi: Paper Jam Bros.
Paper Jam Bros. is een mix tussen de gewone Mario & Luigi en Paper Mario. De monsters uit de paperwereld zijn ontsnapt en nu krijgen Mario & Luigi hulp van Paper Mario om ze terug te krijgen naar de paperwereld. Als speler moet je van zowel Paper Mario als Mario & Luigi gebruikmaken. De game is nog niet uit, maar een voorlopige impressie lees je in onze preview.
82294

Racing

Ook racegames zijn vertegenwoordigd dit jaar. Met titels als Forza 6, Project Cars hoef je je als racefan niet te vervelen. Hier vind je onze 5 genomineerde racetitels.
Forza 6
De nieuwe Forza 6 is als vanouds geweldig voor racefans. De game heeft een zeer uitgebreide carrière- en Leagues-modus waar je je uren in kan verliezen. Na een ietwat teleurstellend vijfde deel is Forza 6 beter dan ooit. In de review lees je meer over deze razendsnelle game.
Need for Speed
Need for Speed is terug. In deze snelle racer valt er genoeg te pimpen aan al je bolides. Ook zijn er heel veel races waar je aan kan meedoen in een arcadeachtige setting. De review vertelt je meer over dit nieuwste deel van Need for Speed.
Project CARS
Deze racesimulator is erg uitgebreid en voor de simulatiefans een must have. De game ziet er erg mooi uit en is ook bijzonder realistisch. Voor de ontwikkeling van de game is er naar de behoeften van de community geluisterd. In onze review lees je meer over deze zeer realistische racer.
F1 2015
De gameplay van F1 2015 is zeer goed. Je waant jezelf een echte Max Verstappen in deze formule 1 simulatie. Als je een echte formule 1 fan bent, dan mag je deze game absoluut niet missen. In de review lees je meer over deze simulator.
Rocket League
Deze game probeert zowel een sportgame als een racegame te zijn. Rocket League combineert voetbal namelijk met raceauto’s om zo een knotgekke game te maken. De game is bijzonder chaotisch op een goede manier en dat maakt de game zo sterk. Alles wat je over Rocket League moet weten vind je in de review.
82295

RPG

Een karakter upgraden en sterker maken. Het is een bekend fenomeen in RPG's. Vaak wordt het RPG-genre gecombineerd met een enorme open wereld waarin heel veel te verkennen valt. Met titels als The Witcher 3 en Fallout 4 is dit genre over de top vertegenwoordigd.
The Witcher 3: Wild Hunt
Het derde deel van The Witcher franchise sloeg in mei in als een mokerslag. De game is prachtig en er is zoveel te doen dat je je vele tientallen uren kunt vermaken in Temeria. Niet voor niets werd de game in onze review met een heel hoog cijfer beoordeeld. Zonder twijfel een van de beste games van dit jaar.
Fallout 4
De postapocalyptische setting is terug in Fallout 4. In een postapocalyptisch Boston ga je op zoek naar je verloren zoon. The Wasteland is enorm uitgebreid en er zijn vele opties waardoor je je met gemak tientallen, zo niet honderden uren kan vermaken. Ook Fallout 4 kreeg een enorm hoog cijfer van ons: je leest meer in onze review.
Divinity Original Sin Enhanced Edition
Deze RPG komt wat traag op gang, maar uiteindelijk wordt het een RPG van formaat. De gameplay bevat genoeg diepgang en is turn-based, net als in veel andere RPG's. Als RPG liefhebber is dit dan ook zeker een titel die je niet mag missen. Je leert meer over deze game in de review.
Bloodborne
Het nieuwe avontuur van From Software is ouderwets moeilijk en heeft dit keer een beetje een duister, 19e eeuws sfeertje. Dit keer valt er niet veel te blocken zoals in Dark Souls, maar moet je alles ontwijken. Bloodborne is een mega goede game die je als PS4-bezitter absoluut in je collectie moet hebben. Lees nog eens onze review door van deze eerste echte PS4 klassieker.
Xenoblade Chronicles X
In deze exclusieve Wii U RPG maak je zelf een karakter. Dit karakter kun je uitdossen zoals je zelf wil. Er zijn allerlei klassen zoals de Samurai Gunner waar je uit kan kiezen in deze game die op 4 december uit komt. Voor een uitgebreider overzicht van alle klassen van deze RPG kun je ons artikel nog even raadplegen.
82296

Sport

Ieder jaar worden ze vernieuwd: de diverse sportgames. Bekenden zijn natuurlijk FIFA, PES, NBA en ook NFL. Voor iedere sport is er wel een game, die elk jaar wordt vernieuwd aan de hand van teamaanpassingen en ook wordt de gameplay meestal verbeterd. De vijf nominaties van dit jaar staan hieronder.
NHL 16
Deze ijshockeygame is weer terug. Het vorige deel viel tegen, maar dit deel is weer goed zoals we gewend zijn van NHL. Als je fan bent van NHL en ijshockey in het algemeen, is deze game zeker wel iets voor jou. Lees onze ervaringen in de review.
NBA 2K16
Voor basketbalfans is er NBA. De franchise staat bekend als dé basketbalsimulator en voor de echte fans onmisbaar. Deel 2K16 is een bijzonder goed deel dat lekker wegspeelt. Dribbel snel verder naar onze review om te lezen wat wij er van vonden.
FIFA 16
Voor velen is dit dé game om te kopen. FIFA is al jaren concurrent PES de baas en ook dit jaar kwam FIFA beter uit de verf. De gameplay is aanzienlijk vernieuwd ten opzichte van andere delen en scoren is moeilijker dan voorheen. Meer informatie vind je in de review.
PES 2016
De andere footie die elk jaar een concurrentiestrijd aangaat met FIFA. Dit jaar is FIFA misschien net wat beter, maar PES is desondanks een topgame die liefhebbers zeker zullen waarderen. De snelheid van de gameplay spreekt tot de verbeeldingen van de fans. Een oordeel lees je in onze review.
Madden NFL 16
Hoewel het niet zo populair is in Nederland, is NFL razend populair in de VS. American football is een van de meest populaire sporten in de VS en natuurlijk wil je dit ook kunnen spelen op je gamingplatform. Gelukkig is Madden NFL daar goed voor geschikt. Of het leuk genoeg is, lees je in de review.
82297

Remasters

Oude koeien uit de sloot halen is misschien niet altijd een goed idee, maar voor klassieke games die vroeger heel goed scoorden is het wel een goed idee. Denk aan Uncharted of God of War, die nog steeds razend populair zijn en als remaster zijn verschenen. Je zou 2015 haast het jaar van de remasters kunnen noemen, zoveel zijn er verschenen en juist daarom hebben we deze categorie bij de game awards van 2015 gestopt. Vijf nominaties van deze categorie vind je hier.
Nathan Drake Collection
Deze remaster van de eerste drie Uncharted games laat je de avonturen van Nathan Drake opnieuw beleven. Alle drie de games zijn opgepoetst en zien er op en top uit op de PS4. Bovendien is het aanschaffen van deze bundel een goed idee als je nog nooit eerder deze games hebt gespeeld én het is een goede voorbereiding voor Uncharted 4, die volgend jaar uitkomt. Lees in de review of het oude koeien uit de sloot halen is gelukt.
Gears of War Ultimate Edition
Misschien kun je je nog wel de eerste Gears of War game herinneren uit 2006. De Ultimate Edition is de remaster versie van de game. Neem het opnieuw op tegen de Locust met Marcus Fenix in het bloedstollende eerste deel van Gears of War. In de review lees je of deze remaster succesvol is.
Borderlands The Handsome Collection
Deze collectie bevat Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel inclusief alle bijbehorende uitbreidingen. De games staan garant voor enorm veel uren speelplezier die vooral met vrienden dolle pret oplevert. Er is heel veel te ontdekken en te verzamelen, dus vervelen doe je je niet zomaar. In de review lees je meer over deze collectie en waarom deel 1 ontbreekt.
God of War 3 Remastered
Een van de beste games voor de PS3 is opnieuw uitgegeven voor de PS4. God of War 3 Remastered is geniaal en bloederiger dan ooit. Wil je nog een keer de Griekse goden de hersenen in slaan of hoofden van rompen trekken, dan is dit de game voor jou. In de review lees je waarom deze game zo briljant is.
Devil May Cry Definitive Edition
De nieuwe Devil May Cry Definitive Edition is de volledige versie van de nieuwe Devil May Cry franchise. In 2013 werd de Devil May Cry nieuw leven ingeblazen en deze game is het resultaat. Dante, Vergil en de hele game heeft een nieuwe look gekregen, maar de gameplay doet wel denken aan de oude Devil May Cry games. In de review kun je meer lezen over deze volledige versie van de game.