Redactie

Luuc

Als het om gamen gaat, kun je met Luuc eindeloos gesprekken voeren over de nieuwste releases ongeacht het platform, genre of studio. Pas alleen wel op, want wanneer hij eenmaal op gang is, houdt hij zijn mond niet meer tenzij je hem een controller in de hand duwt ter afleiding. Het liefst speelt hij dan een Pokémon-spel, open-world game of JRPG, terwijl hij tussendoor net zo vaak indiegames als dat hij een grote bak popcorn soldaat maakt in de bios (wekelijks dus). Fun fact: wat die gekke Drent allemaal speel, houdt hij zelfs bij!

Theo

Theo is een gamer van de oude stempel. Er is wel eens gezegd dat hij met een NES-controller in zijn hand geboren is. Sinds hij een klein mannetje is, is hij al een fervent gamer die flink wat uren gemaakt heeft op nagenoeg elke console en in arcadehallen. Hij kent de weg in veel van de magische werelden van Final Fantasy als zijn broekzak.
Aan magie en fantasie is er trouwens geen tekort bij Theo. Hij smult van alles wat met Lord of the Rings te maken heeft en kan erg genieten van sciencefiction- en horrorfilms, al is een documentaire op zijn tijd ook aan hem besteed.

Zoë

Zoë Neeft is een enthousiaste gamer. Haar passie voor games begon met de Nintendo DS, waar ze uren doorbracht met Nintendogs en Pokémon Diamond. Sindsdien is haar liefde voor gaming alleen maar gegroeid. Naast schrijven voor XGN volgt ze ook nog de studie Journalistiek, om haar skills (niet in gamen) te verbeteren.

Simon

Als het gaat om Chinese of Japanse taal en cultuur kan Simon uren en uren doorpraten over eten, Japanse videospellen, manga en anime om een aantal dingen op te noemen. Als Japanoloog voelt hij zich net zo goed thuis in Japan als in Nederland. Wil je hem het zwijgen opleggen, hoef je alleen te beginnen over sport en horrorvideospellen want daar wil hij niks mee te maken hebben. Of je geeft hem een controller en een The Legend of Zelda of JRPG-titel en dan zul je hem alleen horen wanneer het flink fout gaat tijdens het spelen.  Fun fact: Hij heeft zo’n grote backlog opgebouwd in diverse media dat hij een lijst bijhoudt van films en series, manga en videospellen als geheugensteuntje.

Chris

Als nestor heeft Chris de ontwikkeling van games al sinds Pong gevolgd. In zijn archief staan nog een Binatone TV Master, Philips P2000T en MSX. Hij spaart consoles en beperkt zich dus niet tot één platform. PlayStation, Xbox, Switch, PC of SteamDeck, als de game leuk is, neemt hij de controller meteen ter hand. Ook nieuwe technieken als VR en cloud gaming gaat hij niet uit de weg.
Speciale interesse gaat uit naar flipper- en arcadekasten in zowel fysieke en digitale vorm. Je kan hem dan ook tegenkomen bij een van de maandelijkse speelavonden van de Nederlandse Flipper Vereniging in zijn thuisdorp Veenendaal.
Om tot rust te komen na een avond flipperen of gamen kan je hem een grote set LEGO in elkaar zien zetten of met minieme kwastjes in de weer zien als hij boardgame miniatures aan het verven is. 

Arran

Arran is een fan van roguelites, RPG's en games met een interessant verhaal. Die liefde voor RPG's neemt hij trouwens mee naar de woonkamer, want DnD speelt hij met regelmaat. Andere bordspellen komen ook op tafel, als daar nog tijd voor is. Daarover kun je hier meer lezen. 

Rox

Rox houdt van games met een goed verhaal, het liefst met een mooie dram (lees: whisky) in de hand. Zou ze daarom zo gek zijn van de Yakuza reeks? Die gameserie biedt namelijk alles ineen. Al is haar favoriete game ooit The Witcher 3 en heet ze een rare voorkeur voor beat m ups en schmups, waar de rest van de redactie vrij weinig van begrijpt. Toch vindt Rox meer ontspanning bij het kijken van films en series dan bij gamen. Ze gaat dan ook vrijwel elke week naar de bioscoop en wordt blij van arthouse films. Hoe gekker, hoe beter en als Mads Mikkelsen erin speelt is het feest helemaal compleet.

Roland

Op het eerste gezicht misschien een zure appel, maar Roland staat altijd klaar voor een vriendelijke discussie over gamen en de staat van de game-industrie. Deze gamende duizendpoot is dan ook van alle markten thuis en steekt veel tijd in een grote variatie aan titels. Van competitieve shooters als Rainbow Six: Siege of open-world RPG’s zoals The Witcher tot aan hersenkrakende puzzelgames als The Talos Principle, onze competitief ingestelde redacteur geniet van alles wat op zijn beeldscherm verschijnt. Naast digitaal entertainment houdt hij zich ook bezig met het organiseren van maandelijkse Dungeons and Dragons sessies waar hij alle verhalen en personages zelf ontwikkelt om zijn creatieve ei kwijt te kunnen.

Ralph

Als het aankomt op games, is Ralph iemand die volgens zijn collega's houdt van zelfpijniging. Alles wat FromSoftware maakt kan hij van genieten, evenals andere Soulslike games. En anders zijn het wel RPG's waar hij honderden uren in kan stoppen. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij bijna nooit games uitspeelt. Naast gamen heeft hij ook nog tal van andere hobby's. Zo is hij geregeld aan tafel te vinden voor een Dungeons & Dragons-campagne of een potje Magic The Gathering. En steevast zit hij zondag achter de TV om F1 te volgen. Maar zijn favoriete hobby is toch wel het maken van slechte puns, al zijn zijn collega's daar niet zo'n fan van.

Richard

Waar menig persoon de term 'toetsenbordheld' niet als positief zou zien, identificeert Richard zich er maar al te graag mee. Met als grootste flex het uitspelen van Dark Souls 1 en 2 met de muis-toetsenbord-combi. Weet van een hoop spellen en franchises weinig af, maar van een paar ontzettend veel en kan daar dan ook zonder probleem uren over doorpraten. Afgezien daarvan heeft de nuchtere Groninger ook de gave meegekregen om van zo'n beetje elke acteur en actrice te onthouden in welke films en series deze nog meer hebben gespeeld. Zijn moeder had liever gezien dat hij zoiets gebruikte voor het behalen van betere schoolresultaten...

Marcus

Marcus is fervent Zelda-fan en kan daar lang over praten, waarbij de luisteraar zich misschien afvraagt waar al die informatie wordt opgeslagen. Met een voorliefde voor avontuur, 3D-platformers en metroidvania's is hij als Nintendo-liefhebber vaak aan het juiste adres. Hij besteed veel tijd aan Star Wars (ook in de vorm van een niet al te kleine LEGO-verzameling) en is ook wel te porren voor andere fantasy en sci-fi. Als er een andere planeet of een ruimteschip in voorkomt, is Marcus al half overstag. Ook Avatar: The Last Airbender rekent hij tot zijn favorieten. The Beatles zijn een constante factor in zijn leven en hij kan ook erg genieten van Britse panel shows - Taskmaster is in korte tijd een grote favoriet geworden.