Het laatste nieuws

  Lees het laatste nieuws over games, films en digital lifestyle. Vind het nieuws bij XGN over je favoriete games.

  Blue Box roept Kojima-hype over zich af - Stelling van de dag

  Blue Box Game Studios is een kleine Nederlandse indie-ontwikkelaar die later deze week haar eigen PlayStation 5-exclusive game Abandoned uit de doeken doet. De studio is in veel mysterie gehuld, waarbij velen vermoeden dat het project van Kojima is. Het doet bij ons de volgende stelling oproepen: Blue Box roept Kojima-hype over zich af.

  Update - PS5 kopen? Pre-order kan nu hier!

  De pre-order (chaos) rondom de PlayStation 5 is los. Helaas is alles tot dusver uitverkocht. Hoe kom je dan straks tóch aan een PlayStation 5? In dit overzicht zetten we alles op een rij rondom een PS5 kopen en waar dit kan!

  De finale van Stranger Things is al in de maak

  Het is alweer een tijdje geleden dat we het derde seizoen te zien kregen van de Netflix-hit, Stranger Things. Hoewel we nog steeds moeten wachten op een seizoen vier en een releasedatum hiervan, is Netflix wel al druk bezig met het afronden van de serie.

  LEGO Super Mario krijgt ondersteuning voor twee spelers

  LEGO heeft vandaag een nieuw pakket onthuld van de Super Mario Bros. en toont ook gelijk dat twee spelers elk level samen kunnen spelen. Sinds de aankondiging van het nieuwe LEGO Luigi starterspakket vroegen fans zich af of er ook samengespeeld kan worden en gelukkig stelt zowel Nintendo als LEGO niet teleur.

  Dikke deals in de Media Markt BTW Weg Ermee actie!

  Het is elk jaar weer een waar feest als Media Markt de BTW van verschillende producten weghaalt. De Media Markt BTW-vrije dagen zijn even weggeweest, maar komen sneller dan je denkt weer voorbij. Vanaf deze week barst het feest van de kortingen los en wij zetten vanaf woensdag elke dag een paar toffe deals op een rij voor je. 'BTW Weg ermee!'

  Ontwikkelaars vluchten weg voor Facebook's VR-advertenties

  Facebook wil graag nog meer geld verdienen op de Oculus VR-brillen. Zo heeft het bedrijf een plan om in-game VR-advertenties te gebruiken, maar voor een test staan ontwikkelaars niet in de rij.

  10 toffe gadgets die je voor minder dan 50 euro in huis kunt halen

  Er zijn al ontzettend veel dingen uitgevonden en gemaakt op het gebied van technologie. Met deze hebbedingetjes kunnen wij ons huis inrichten, onze spullen terugvinden of beschermen, onze telefoons leuke kenmerken geven of gewoon onze luiheid versterken. Hier zijn 10 van die toffe gadgets die je voor minder dan 50 euro in huis kunt halen.

  PS5 exclusive Abandoned komt 'uiteindelijk' ook naar PC

  Er heerst nog veel onduidelijkheid over de aankomende PS5 exclusive Abandoned. We weten nu in ieder geval wel dat de titel in de toekomst ook naar PC zal komen, zo laat de ontwikkelaar alvast weten.

  Update - Laatste dag Amazon Prime Day, profiteer nu van enorm veel korting!

  Het was al een tijdje geleden aangekondigd, maar het nu eindelijk tijd voor Amazon Prime Day. Deze twee dagen kunnen Prime-leden profiteren van enorm veel korting op games, tech en meer!

  Steven Spielberg gaat samenwerking aan met Netflix

  De filmstudio van regisseur Steven Spielberg Amblin Partners slaat de handen ineen met Netflix. Zo hebben de twee bedrijven een nieuwe deal gesloten, waarmee de studio van de beroemde regisseur nieuwe films gaat produceren voor de streamingdienst.

  Portal-ontwikkelaar gaat aan de slag bij Xbox Game Studios

  De voormalige Valve-ontwikkelaar, Kim Swift, gaat aan de slag bij Xbox Game Studios. Swift heeft gewerkt aan een aantal grote titels, zoals Portal en Left 4 Dead. Swift wordt een senior director bij Xbox Cloud Gaming.

  'Opnames The Crown seizoen 5 zijn van start gegaan'

  Afgelopen jaar hebben we kunnen genieten van The Crown seizoen 4, waar we het jonge leven van Prinses Diana en de heerschappij van Margaret Thatcher konden zien. Nu lijkt het erop dat de opnames van The Crown seizoen 5 recentelijk zijn gestart, ondanks diverse casting problemen.

  Wat worden de gratis Xbox Games with Gold voor juli 2021?

  Microsoft gaat komende week de nieuwe Xbox Games With Gold voor juli 2021 uit de doeken doen. Zo vlak na E3 weten we al wat we de komende maanden mogen verwachten in de Xbox Game Pass collectie en dat heeft volgens ons flink effect op de Gold games van de komende tijd. Dit verwachten we voor juli 2021.

  'Lupin Part 3 bevat een Sherlock Holmes-type'

  De eerste twee seizoenen van Lupin houden heel Netflix in hun greep en dat houdt voorlopig nog niet op. Hoewel we pas net het tweede seizoen van het bloedstollende verhaal kunnen bekijken, is Netflix al druk bezig met een derde deel in de reeks. Dankzij een Sherlock Holmes-achtig personage krijgen we daarin misschien het meest spannende kat-en-muisspel ooit te zien.

  Update - Google storing trapt de dag slecht af

  Bij Google is momenteel een reusachtige storing gaande. Bij de bekendste zoekmachine van de planeet werken de verschillende diensten niet. Zo werkt Gmail, Google Drive en uiteraard ook de zoekmachine zelf er momenteel uit. Een oplossing is er nog niet.

  Beroemde acteur wees rol van Joel in The Last of Us serie af

  Het is al een lange tijd bekend dat er een The Last of Us-serie naar HBO komt. De serie wordt een verfilming van de originele game en is nu in ontwikkeling. Het is al bekend dat de rol van Joel naar Pedro Pascal gaat, maar dat had anders kunnen zijn. Matthew McConaughey zou namelijk benaderd zijn, maar die wees deze hoofdrol af.

  Cyberpunk 2077 is een zegen voor de gamesindustrie - Stelling van de dag

  Vandaag is na 186 dagen eindelijk weer Cyberpunk 2077 op de PS Store verschenen, nadat de game was verwijderd door een berg aan bugs en een slechte performance. In de Stelling van de dag stellen we dat de game een drama is geweest voor CD Projekt RED, maar een zegen voor de gamesindustrie!

  Mysterieuze Abandoned PS5-app uitgesteld naar later deze week

  De Abandoned trailer-app voor de PlayStation 5 had op dinsdag al moeten verschijnen, maar is na een vertraging doorgeschoven naar aanstaande vrijdag. De trailer-app heeft de laatste tijd ook al het een en ander aan geruchten over zich heen gekregen, met name als het gaat om Hideo Kojima.

  Top 10 beste indie games op E3 2021

  E3 2021 was een evenement met veel grote titels van grote ontwikkelaars. Daarom is het ook goed om even stil te staan bij de iets minder grote titels. Bij deze lees je hier de top 10 beste indie games van E3 2021.

  GOG Summer Sale heeft flinke aanbiedingen op 3000+ PC games

  CD Projekt is niet alleen de ontwikkelaar en uitgever van The Witcher games, het bedrijf heeft ook een webwinkel in de vorm van GOG. Op het platform kan je nu profiteren op flinke korting op veel PC games.

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.