Deze uitgevers en ontwikkelaars staan op gamescom 2022

Article
zaterdag, 23 juli 2022 om 17:00
gamescom 2021f1629299676
Gaming beurs gamescom is na twee jaar weer terug in een fysieke vorm. Alleen slaan Playstation en Nintendo deze editie van de beurs over. Maar er zijn genoeg uitgevers en ontwikkelaars die wel zullen deelnemen aan gamescom 2022. De meest opvallende uitgevers en ontwikkelaars zetten wij hier op een rij.

2K

Uitgever 2K is vooral bekend van games als The Quarry, Tiny Tina’s Wonderland en NBA 2K. Deze uitgever met diverse soorten games heeft een aantal aangekondigde games op de planning staan. Zo komt Marvel's Midnight Suns in oktober uit en NBA 2K23 is al vanaf 9 september te spelen.
Verder wordt er ook een nieuwe Tales from the Borderlands game ontwikkeld door 2K in samenwerking met Gearbox. Daarnaast is er ook een nieuwe Bioshock game in de maak, deze is alleen nog niet officieel aangekondigd. Het is mogelijk dat we hier tijdens gamescom 2022 iets over gaan horen.
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404

Xbox

Playstation en Nintendo slaan dit jaar gamescom over, maar Xbox zal eind augstus wel op de beurs aanwezig zijn. Tijdens Summer Game Fest heeft Xbox een aantal games aangekondigd die in de komende 12 maanden zullen uitkomen. Enkele van deze aankondigingen zijn intussen al uitgekomen. Zo zijn As Dusk Falls en de Forza Horizon 5: Hot Wheels DLC te spelen op de Xbox consoles.
Er is kans dat we tijdens gamescom 2022 meer te zien zullen krijgen van Xbox Studios en Besthesda games zoals Hellblade II, Redfall en Starfield. Met alle aankondigingen tijdens de Summer Game Fest Showcase heeft Xbox in ieder geval genoeg games om meer informatie over te geven tijdens gamescom.
segaf1651829421

SEGA

SEGA heeft een paar games in de maak. Zo werkt de uitgever aan de tactische actie game Endless Dungeon en competitieve shooter Hyenas. Maar de grootste aankomende game komt toch wel van de franchise waar het bedrijf het meest bekend om staat, namelijk Sonic.
We hebben de afgelopen maanden veel beelden van Sonic Frontiers mogen zien. Daaruit valt de conclusie te trekken dat Sonic Frontiers een andere game wordt dan wat we van de populaire mascotte gewend zijn. Na alle teasers en beelden wordt het tijdens gamescom wel tijd voor een releasedatum. Deze staat namelijk nog steeds op de feestdagen-periode van 2022.
bandai namco logo 20f1647256988

Bandai Namco

Bandai Namco heeft al een geweldig jaar gehad met de succesvolle release van Elden Ring in februari. Naast dat we volgens geruchten volgend jaar DLC gaan zien voor deze game, heeft Bandai Namco een aantal projecten in de maak.
Zo zijn er vooral veel games gebaseerd op anime-reeksen van de uitgever op komst. JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R komt op 2 september uit, daarnaast staan One Piece Odyssey en Dragon Ball: The Breakers ook nog op de planning voor 2022. Het is dus mogelijk dat we informatie gaan krijgen over deze games tijdens gamescom. Daarnaast gaan we misschien meer te zien krijgen van de nieuwe The Dark Pictures Anthology game, The Devil in Me. Bandai Namco heeft dus genoeg om tijdens gamescom 2022 te tonen.
ubisoft logof1640337298

Ubisoft

Naast Tom Clancy’s Riainbow Six Extraction heeft Ubisoft dit jaar nog niet bepaald grote games uitgebracht. Des te meer reden dat Ubisoft mogelijk meer details gaat geven over aankomende games. Games die Ubisoft dit jaar sowieso nog gaat releasen zijn Mario + Rabbids Sparks of Hope voor de Nintendo Switch en Skull and Bones.
Naast de games die al een exacte releasedatum hebben, heeft Ubisoft nog een aantal games in de maak om enthousiast over te worden. Voorbeelden hiervan zijn Tom Clancy’s The Division Heartland en Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Informatie over Assassin’s Creed Infinity hoeven we niet te verwachten tijdens gamescom. Ubisoft heeft namelijk tijdens de recente Assassin’s Creed Anniversary Showcase laten weten dat het volgende deel van de geliefde serie in september aangekondigd wordt.
warner bros interactive entertainmentf1658494911

Warner Bros. Games

Warner Bros. Games heeft een aantal games op de planning staan die veel mensen enthousiast maken. Zo komt Gotham Knights in oktober en Hogwarts Legacy als het goed is ook nog dit jaar uit. De Suicide Squad game van Rocksteady zou eigenlijk ook dit jaar uitkomen, maar deze is uitgesteld naar volgend jaar.
Het is onwaarschijnlijk dat we meer van de Wonder Woman game, die afgelopen jaar tijdens The Game Awards aangekondigd werd, zullen zien. De ontwikkeling hiervan is namelijk nog in een te vroeg stadium.
thq nordic logowinef1658499350

THQ Nordic

THQ Nordic heeft vorige maand laten weten dat ze vier nieuwe games zullen onthullen tijdens gamescom 2022. In totaal zullen er negen games van THQ Nordic op de vloer van gamescom te zien zijn. Dit zijn allemaal games die dit jaar of volgend jaar zullen uitkomen.
Op 12 augustus om 21:00 vindt ook een livestream van THQ Nordic plaats. In de aankondiging van deze livestream zagen we games als Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake, Elex II en Biomutant. Mogelijk zullen de games die tijdens deze livestream getoond worden ook op de vloer van gamescom te zien zijn.