Titels aankomende The Dark Pictures-games ontdekt

News
woensdag, 02 februari 2022 om 9:00
little hope the next game in the dark pictures anthology and its branching narrativef1643720353
Er zijn 5 nieuwe titels opgedoken voor The Dark Pictures-games van Supermassive Games. Er zijn inmiddels al drie games in deze franchise uitgekomen. De logo’s en titels van de aankomende horrorgames zijn in Europa geregistreerd.
Supermassive Games heeft zes handelsmerken voor games van The Dark Pictures vastgelegd. Daarmee zijn de logo’s en namen van de aankomende horrorgames bekend geworden. Twitter-gebruiker @the_marmolade ontdekte dat de logo’s en titels zijn geregistreerd bij EUIPO, het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie. De zes Dark Pictures-games die zijn geregistreerd zijn The Craven Man, Intercession, Directive 8020, Winterfold, Switchback en O Death.
Zoals altijd in de Dark Pictures Anthology is elke game gebaseerd op een bestaande legende. Zo bracht Supermassive eerder Man of Medan, Little Hope en House of Ashes uit. Verder gaf de ontwikkelaar aan in totaal acht games in de franchise te gaan maken. Het eerstvolgende deel, The Devil in Me, zal ergens dit jaar verschijnen. Een officiële releasedatum voor de game is nog niet bekendgemaakt.

Parterschap met Nordisk Games

Het in Denemarken gevestigde Nordisk Games heeft investeringen in meerdere Europese gamebedrijven, waaronder sinds vorig jaar een belang van 30,7 procent in de studio achter The Dark Pictures. Verder heeft Nordisk Games het volledige eigendom van Mad Max en Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios. Ook heeft het een gedeeltelijk eigendom van de studio MercurySteam, bekend van Metroid: Samus Returns en Metroid Dread.

The Dark Pictures-games zijn beschikbaar op PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.