De beste draadloze koptelefoons voor Nintendo Switch

Article
zaterdag, 23 juli 2022 om 15:00
2022 07 22 razer barracuda x wirelessf1658497127
Zo midden in de zomer zul je de handheld-modus van je Nintendo Switch misschien wat vaker gebruiken dan anders. Dan is het natuurlijk wel handig om een koptelefoon te gebruiken. De vraag is nu alleen wat de beste draadloze koptelefoons voor de console zijn. Wij hebben wat suggesties voor je.

Razer Barracuda X

Razer is een bekend merk als het aankomt op hardware en accessoires voor gamers. Dat de Razer Barracuda X een degelijke koptelefoon is voor je Switch is dan ook misschien geen grote verrassing. Je hoeft alleen maar even een dongle in de USB-C poort te stoppen en je hebt een prima koptelefoon die lekker licht is en ook nog eens lang meegaat zonder op te hoeven laden.
Maar een mooie bijkomstigheid is dat de Razer Barracuda X niet de opvallende gamer-look heeft die veel gaming-koptelefoons gebruiken. Zo kun je met deze koptelefoon grotendeels opgaan in het straatbeeld. Dan moet je natuurlijk wel de microfoon er even afhalen, anders is het effect weg.
2022 07 22 jbl live 660ncf1658497298

JBL Live 660NC

Een even leuk als frustrerend weetje over de Nintendo Switch is dat je eigenlijk niet zoveel hebt aan een gaming headset. Als gevolg van een typische Nintendo-zet gaat voice chat namelijk meestal via de Nintendo Switch Online-app op je mobiel. Het gevolg is dat je er zelden wat aan hebt om een microfoon aan te sluiten op je Switch (Fortnite is voor zover wij weten de enige uitzondering die voice chat helemaal via de Nintendo Switch zelf doet).
Dat betekent dat als je al één of twee goede niet-gaming koptelefoons in huis hebt, je die ook prima kunt gebruiken voor de Switch. Als je er niet één in huis hebt, is de JBL Live 660NC misschien het overwegen waard.
Deze koptelefoon heeft noise cancelling, kan 40 uur mee en wisselt makkelijk tussen verschillende apparaten. Dat maakt hem niet alleen ideaal voor de Switch, maar ook om bijvoorbeeld tijdens een lange reis te switchen tussen Spotify en je Switch.
2022 07 22 razer opusf1658497680

Razer Opus

Net als de JBL Live 660NC is de Razer Opus geen gaming-headset, maar gewoon een goede koptelefoon. Met de actieve noise cancelling kun je lekker opgaan in je game. De batterij gaat niet zo lang mee als sommige andere koptelefoons op deze lijst, maar 25 uur is nog steeds langer dan je Switch het uithoudt, dus dat is niet zo’n punt.
Een eventueel nadeel is dat de koptelefoon een stuk duurder is dan zowel de Razer Barracuda als de JBL 660NC. Als je van plan bent om de koptelefoon voor (bijna) alles te gebruiken is dat misschien niet zo’n probleem. Als je echt iets zoekt voor alleen je Switch is 185 euro misschien wat overdreven vergeleken met andere koptelefoons.
2022 07 22 steelseries arctis 1 wirelessf1658498028

SteelSeries Arctis 1 Wireless

De Steelseries Arctis 1 werkt hetzelfde als de Razer Barracuda. Dat wil zeggen dat je een USB-C dongle gebruikt voor de draadloze verbinding en dus geen gebruik hoeft te maken van de bluetooth audio van de Nintendo Switch zelf. Dat heeft op zich niet heel veel voordelen, maar het betekent bijvoorbeeld dat je in lokale multiplayer kunt spelen en toch je koptelefoon kunt gebruiken.
Wat betreft de koptelefoon zelf heb je hier geen verkeerd apparaat. De Arctis 1 gebruikt dezelfde drivers als aanzienlijk duurdere headsets van SteelSeries, dus qua geluid zit je goed. De headset is ook lekker stevig, wat natuurlijk handig is als je je Switch veel onderweg gebruikt.
screenshot 2020 08 07 at 134755f1596800909

Sony WH-1000XM4

Je hoeft niet ver te zoeken naar lof voor de Sony WH-1000XM4, de XM5 of welke andere versie van Sony’s noise cancelling vlaggenschip dan ook. Al jaren staat deze lijn koptelefoons bekend om goed geluid en goede noise cancelling. We kunnen deze lijn koptelefoons dan ook zeker aanraden voor Switch, al geldt ook hier dat als je iets zoekt om uitsluitend met je Switch te gebruiken, je misschien wat duur uit bent.
Overigens zouden we voor gebruik met de Switch eerder een WH-1000XM4 (of eerder) aanraden boven de nieuwere WH-1000XM5. Het geluid is van zeer vergelijkbare kwaliteit, maar de oudere modellen kun je opvouwen en hebben een kleiner etui. Daar zeggen we toch echt geen nee tegen als we ook al een Nintendo Switch in de tas hebben.

Populair Nieuws