Starfield gameplay getoond bij Xbox en Bethesda Showcase

News
maandag, 13 juni 2022 om 9:00
starfield gameplayf1655059377
Eindelijk hebben we Starfield gameplay te zien gekregen bij de Xbox en Bethesda Showcase. Naast gameplaybeelden zijn er ook nog heel veel details gegeven over de gameplay en wat we in 2023 mogen verwachten.
We hebben even moeten wachten op Starfield gameplay, maar bij de Xbox en Bethesda Showcase hebben we eindelijk de eerste beelden gezien. Naast een aantal toffe beelden kregen we ook nog een mooi praatje van Todd Howard die ons heel veel Starfield gameplay details wist te geven. Zo zijn er verschillende facties aanwezig in de game en is er een uitgebreide character creator.
Karakters gaan ook verschillende vaardigheden en achtergronden bevatten zodat het verhaal wat je ervaart nooit hetzelfde zal zijn. Daarbij kan je ook je ruimteschip volledig aanpassen naar eigen smaak, nederzettingen plaatsen en meer dan 1000 planeten volledig verkennen. Dit lijkt dan ook de meeste ambitieuze game van Bethesda ooit te worden en wellicht is dat ook de reden dat we niet een nieuwe releasedatum hebben gekregen. De game zou eigenlijk op 11 november 2022 verschijnen, maar werd eerder dit jaar uitgesteld naar 2023.

Xbox & Bethesda Showcase blazen fans weg met gameplay

Tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase zijn tal van andere games getoond naast Starfield. Zo kwam Hollow Knight Silksong voorbij om duidelijk te maken dat de game vanaf dag 1 op Xbox Game Pass speelbaar zal zijn. Ook werd uitgebreide gameplay van Redfall uit de doeken gedaan, net als beelden van een nieuwe game genaamd High on Life.
Verder hebben we een eerste kijkje in de keuken gekregen als het aankomt op de nieuwe Forza Motorsport, terwijl ook een gloednieuwe Minecraft titel uit de doeken is gedaan. Het betreft Minecraft Legends, een nieuwe actie-strategiegame. Ook werd gloednieuwe game Flintlock onthuld. Diablo 4-fans werden daarnaast getrakteerd op gloednieuwe gameplay van de aanstaande Blizzard-game.
Ook werd aangekondigd dat fans van Japanse games meer titels kunnen verwachten op Xbox. Zo komen drie geliefde Persona-games naar Xbox toe. Verder kwam Hideo Kojima kort aankondigen een game te maken voor Xbox. Als laatste onthulde Obsidian Entertainment daarnaast nog een nieuwe game, genaamd Pentiment, die dit jaar nog moet verschijnen.