Tales from the Borderlands krijgt vervolg

News
vrijdag, 22 april 2022 om 10:00
2022 04 22 tales from the borderlands vervolgf1650612962
Borderlands kennen we vooral als looter shooter, maar in 2014 maakte Telltale games een spinoff in de vorm van Tales from the Borderlands. Daarvan hebben sindsdien niets meer gezien, maar nu komt Gearbox met een vervolg. Het moet dit jaar nog uitkomen.
Tijdens de game-conventie PAX East heeft Gearbox aangekondigd Tales from the Borderlands terug te brengen. Deze borderlands-spinoff bracht een interactief avontuur zoals we dat vaker hebben gezien van Telltale Games. Er is nog maar weinig bekend over de nieuwe game, maar hij moet dit jaar uitkomen.
Telltale Games is niet betrokken bij het vervolg. De studio moest in 2018 sluiten en hoewel er een doorstart is gemaakt, zijn alle rechten van Tales from the Borderlands nu bij Gearbox en 2K. Het vervolg wordt dan ook gemaakt door Gearbox, Telltale Games geef aan uit te kijken naar wat het vervolg gaan brengen.
Het is nog onduidelijk in hoeverre deze nieuwe Tales from the Borderlands zal aansluiten op de eerdere game. Op Twitter spreekt Gearbox van een nieuw avontuur met nieuwe personages en verhalen. Toch kunnen er altijd nog connecties zijn met de eerdere game.

Meer Borderlands-spinoffs in 2022

Het Tales from the Borderlands-vervolg zou de tweede Borderlands-spinoff van 2022 worden. Eerder dit jaar verscheen namelijk ook Tiny Tina’s Wonderlands al. Deze blijft qua gameplay een stuk dichter bij Borderlands, maar heeft een fantasy-setting.