'Elden Ring gaat Call of Duty verslaan in 2022'

News
vrijdag, 08 juli 2022 om 11:30
elden ring combatf1644405058
Het is geen geheim dat Elden Ring een enorm succes is voor FromSoftware, niet alleen qua ontvangst, maar ook qua verkopen. Volgens een Amerikaans databedrijf gaat de game zelfs Call of Duty verslaan dit jaar.
Wanneer het aankomt op verkopen van games, zijn er elk jaar wel een paar usual suspects. Zo scoort FIFA historisch altijd goed in Europa, terwijl in de Verenigde Staten de Call of Duty games domineren. Sinds 2009 is het zelfs maar twee keer voorgekomen dat een Call of Duty game niet de meest verkochte titel was in de VS.
Maar volgens databedrijf NPD Group gaat daar nu een derde keer bijkomen. Het bureau voorspelt namelijk dat Elden Ring de kroon gaat pakken in de Verenigde Staten. Eerder dit jaar werd al bekend dat de nieuwe game van FromSoftware maar liefst 13,4 miljoen keer is verkocht. Dat is al de helft van alle sales van de Dark Souls games bij elkaar opgeteld.
Ondanks dat Call of Duty Modern Warfare 2 volgens NPD Group verslagen gaat worden door Elden Ring, is het niet allemaal slecht nieuws voor uitgever Activision Blizzard. De analisten voorspellen namelijk wel dat Call of Duty de best verkopende franchise van 2022 zal zijn in de VS. Dat komt door de sales van Call of Duty Vanguard die al zijn gemaakt.

Omzet games daalt flink

Volgens de analyse van de NPD Group zal het aantal verkochte games wel voor een flink percentage dalen in 2022. Dat komt door inflatie, de hoge prijs van levensmiddelen en benzine en de onzekerheid omtrent hardware - zoals de blijvende tekorten van next-gen consoles. Waar en vorig jaar nog 60,8 miljard dollar werd uitgegeven aan games en bijbehorende hardware, is de verwachting voor dit jaar maar 55,5 miljard dollar, een daling van 8,7 procent.