THQ Nordic gaat vier nieuwe games onthullen op gamescom

News
woensdag, 29 juni 2022 om 15:00
Gamescom gaat dit jaar eindelijk weer door na twee jaar stil te hebben gestaan wegens COVID-19. Veel ontwikkelaars en uitgevers hebben al laten weten dat ze niet meer komen, waaronder grote namen als Sony, Take-Two en Activision Blizzard. THQ Nordic komt gelukkig wel en zal vier onaangekondigde games onthullen.
Florian Emmerich het hoofd van de PR afdeling bij THQ Nordic, melde aan de Duitse website GamesWirtschaft dat THQ Nordic vier onaangekondigde games met zich mee brengt naar gamescom. In totaal wil THQ Nordic negen games op de vloer van gamescom laten zien. Alle negen titels zouden ook dit jaar of volgend jaar uit moeten komen.
Uitgever THQ Nordic heeft ongeveer duizend vierkante meter op de beurs om gamers op te ontvangen. De ontwikkelaars die onder THQ Nordic vallen zijn een aantal bekende, maar ook kleinere studio's. Zo gaf THQ Nordic eerder dit jaar Elex II uit, dat ontwikkeld is door Piranha Bytes. THQ Nordic is onderdeel van Embracer Group, dat nog meer uitgevers onder haar vleugels heeft.

THQ Nordic komt ook met livestream

THQ Nordic postte eerder al een video met een aankondiging voor een livestream. In de video zijn meerdere games te zien die THQ Nordic heeft uitgegeven. Zo zien we Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake, Elex II, Biomutant, Outcast 2 en nog veel meer. Dat er een Outcast 2 komt was ook al bekend, maar daar is nog geen releasedatum voor bekend, er is dus kans dat we die wel krijgen tijdens de livestream of tijdens gamescom 2022.
De livestream zal plaats vinden op 12 augustus om 21.00 uur s'avonds Nederlandse tijd. Er zal ook een pre-show zijn waar games van het zusterbedrijf, HandyGames getoond worden.