Nieuwe Assassin's Creed game wordt binnenkort onthuld

News
woensdag, 15 juni 2022 om 16:00
assassins creed valhalla artworkf1619781989
Dinsdagavond hield Ubisoft een speciale livestream voor de Assassin's Creed franchise. Een perfect moment om de nieuwe Assassin's Creed game te onthullen zou je denken, maar dat wordt later in september gedaan.
Sinds Ubisoft een compleet andere kant op is gegaan met de Assassin's Creed franchise sinds Assassin's Creed Origins, hebben we steeds na één of twee jaar een nieuwe titel gekregen. Origins kwam uit in 2017, Odyssey verscheen in 2018 en Valhalla kreeg een release in 2020. Je zou dan ook dit jaar de volgende Assassin's Creed game verwachten, maar dat zit er waarschijnlijk niet in.
Ubisoft heeft namelijk bekendgemaakt dat de volgende titel in de franchise in september onthuld zal worden tijdens een 'erg speciaal evenement'. Dat heeft het bedrijf gedaan tijdens een livestream op dinsdag. Dat is opvallend, omdat de livestream juist is georganiseerd door de uitgever om de vijftiende verjaardag van de reeks te vieren en dat zou het perfecte moment zijn geweest om de nieuwe titel te onthullen.

Wordt Infinity de nieuwe Assassin's Creed game?

Aangezien Ubisoft het heeft over 'de toekomst van Assassin's Creed' die onthuld zal worden tijdens het evenement, kan het gaan over meerdere games in de reeks. Zo is namelijk al bekend dat de ontwikkelaar werkt aan Assassin's Creed Infinity, een game die constant bijgewerkt zal worden met nieuwe content.
Er zijn daarnaast ook geruchten dat Ubisoft bezig is met een andere Assassin's Creed game, dat een meer traditionele opzet krijgt. Die game zou draaien rondom de assassin Basim en was naar verluidt dan ook oorspronkelijk gepland als een uitbreiding voor Assassin's Creed Valhalla.