Deze 10 PC Game Pass titels zijn ontzettend populair!

Article
zondag, 24 juli 2022 om 9:00
pc game pass gamesf1648052750
Voor een vast bedrag per maand of jaar heb je onbeperkt toegang tot de catalogus van alle games die horen bij PC Game Pass. Een walhalla. In dit artikel lichten we 10 games uit die ontzettend populair zijn voor PC Game Pass.

Halo: The Master Chief Collection

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar één van de meest gespeelde games op PC Game Pass is Halo: The Master Chief Collection. Dit is namelijk een collectie van meerdere Halo games. Je krijgt Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4. Hoewel deze shooters al een tijdje oud zijn, doorstaan ze nog altijd de tand des tijds en is het net zo lekker als een goede pizza op zijn tijd. Daarbij kun je de games lekker alleen spelen of in (online) co-op met een maatje. Tijdloos verdrijf dus!

Among Us

Een tweede titel die heel populair is bij PC Game Pass is Among Us. Sinds de release van het spel is de game mateloos populair. De game kan gespeeld worden met minimaal 4 personen en met maximaal 15. De opzet van de game doet min of meer denken aan het populaire bordspel Weerwolven van Wakkerdam, de setting is alleen anders. Spelers worden op een ruimteschip verdeeld in twee groepen: bemanningsleden (Crewmates) en bedriegers (Imposters). Je raadt het al: één groep is goed, terwijl de andere groep de boel bedriegt en saboteert. Hoe goed zijn jouw vaardigheden om te overleven?
sea of thievesf1586267537

Forza Horizon 4

Een andere titel waar mensen hun handen niet vanaf kunnen houden is Forza Horizon 4. In het echte leven moet je je houden aan bepaalde snelheden op de weg (lucky Duitsers), maar gelukkig bestaat er zoiets als games. Forza Horizon 4 is dan ook de titel om lekker in rond te rijden en dat in de meest prachtige omgevingen. Het is dan weliswaar niet de meest recente racegame uit de serie, maar wel een die nog altijd lekker rijdt. Beschouw het als een meer dan prima tweedehandse auto. In onze recensie gaven we de game zelfs een 9,5 en noemde Theo het de meest veelzijdige arcaderacer ooit.

Sea of Thieves

Stiekem blijven we van binnen soms altijd een beetje kind. En kids houden van bepaalde dingen, zoals piraatje spelen. Om die reden is Sea of Thieves één van de meest populaire games op PC Game Pass. De game heeft geen campaign om te doorlopen, maar is typisch zo’n game die je continu kunt oppakken en kunt blijven spelen. De multiplayer is ongekend populair en daarnaast oogt het spel ook nog eens beeldschoon op de PC (consoles ook trouwens). Wat wil een mens nog meer?
mortal kombat 11 ultimatef1606488678

Mortal Kombat 11

Wat willen we nog meer? Nou, kont schoppen bijvoorbeeld. Iedere gamer heeft het af en toe eens nodig: gewoon lekker een potje knokken tegen een van je vrienden of willekeurige mensen online. Het is heerlijke manier om onschuldig wat frustratie van je af te gooien. Mortal Kombat 11 is bij uitstek de titel waarin je los kan gaan. De Mortal Kombat franchise is al jaren ongekend populair, maar het is met name deel 11 dat zorgt voor een ervaring van ongekend hoog niveau. Het bloed vliegt door de lucht, ledematen vliegen eraf als stofjes in de lucht en de fatalaties zijn om van te genieten. Kortom, prima voer om even hersenloos iemand een pak slaag te geven.

ARK: Ultimate Survivor Edition

De volgende populaire PC Game Pass titel is Ark: Ultimate Survivor Edition. Dit bevat ARK: Survival Evolved samen met enorme uitbreidingspakketten: Scorched Earth, Aberation, Extinction en Genesis Part 1 & 2. Veel voor weinig dus. Het spel is bij uitstek geschikt voor MMO-liefhebbers en zij die een zwak hebben voor dinosauriërs. Wat je doet is je verenigen in een stam en zo ga je eigenlijk terug de tijd in. Daarbij kan je personage steeds levelen. Let wel op, dit is een game die vraagt om de nodige uren. Het is geen game die je een weekje speelt, aan de kant legt, om na een paar maanden weer op te pakken. Maar heb je nog geen sociaal leven? Dan is dit misschien wel de ultieme game om je helemaal in te verliezen.
microsoft flight simulator 2021f1623841319

Microsoft Flight Simulator

Het is nogal een verantwoording: een vliegtuig besturen en zorgen dat alle passagiers veilig aankomen op bestemming. Daarbij is een opleiding tot piloot erg prijzig. Er zijn dan ook genoeg mensen die er ooit een aan gedacht hebben om piloot te worden, maar dit simpelweg niet kunnen betalen. Voor die mensen is er goed nieuws. Speel de simulatiegame Microsoft Flight Simulator. In de deze game waan je je een piloot, vlieg je in diverse vliegtuigen en diverse routes. Het is dan ook niet zo vreemd dat dit één van de meest populaire PC Game Pass titels is.

Halo Infinite

Daar hebben we ‘m weer: nog een Halo game, maar dan de laatste. Ook deze shooter is ongekend populair op PC Game Pass. Dat is niet gek, want het nieuwste Halo-kind speelt fantastisch. De multiplayer is voor velen verslavend en ook de campaign zit gelikt in elkaar. Het enige wat jammer is is dat de game nog altijd niet normaal co-op speelbaar is (ja we weten dat er een beta gaande is). Als die co-op ook nog eens voor altijd gelanceerd wordt, dan is de kans groot dat deze titel blijft staan in de lijst van meest populaire spellen voor PC Game Pass.
gang beasts preview bruut geweld 91665

Microsoft Solitaire Collection

In deze lijst is er spel populair wat zonde twijfel de grootste mainstreamtitel is: Microsoft Solitaire Collection. Als je deze titel downloadt als onderdeel van PC Game Pass krijg je de beste Solitaire kaartspellen: Klondike Solitaire, Spider Solitaire, FreeCell Solitaire, TriPeaks Solitaire en Pyramid Solitaire. De kaartcollectie is geschikt voor elke leeftijd, van jong tot oud én is goud voor achievement hunters. Er zijn namelijk meer dan 75 te halen! Dus ben je eens gestrest en wil je zen worden? Speel dan eens een kaartspelletje van deze collectie.

Gang Beasts

De laatste titel in de lijst van populaire PC Game Pass titels is Gang Beasts. Dit is een multiplayer beat ‘em up partygame. De game is eigenlijk heel eenvoudig en daarom waarschijnlijk ook zo populair. Dit is nou typisch een game die je snel even opstart. Je wordt met meerdere mensen in een level gegooid en daarna is het zaak om elkaar eraf te gooien. Ee grappig spelletje wat je bijvoorbeeld kunt introduceren in de pauzes op de werkvloer. De game kan offline met vier mensen gespeeld worden en online met acht. Ben jij er klaar voor om onschuldig te vechten?
Meer weten over de titels op PC Game Pass? Bezoek dan de officiële Microsoft-pagina of neem een kijkje op onze speciale PC Game Pass-pagina!