De 5 populairste games door de jaren heen

  De game-industrie is groot. Nog nooit zijn er zulke goede games uitgekomen en er zijn talloze fanbases door de hele wereld heen voor verschillende franchises. Toch zijn er een paar games die de kop uitsteken betreft populariteit. Welke 5 games hebben door de jaren heen een spoor achtergelaten betreft de hype?

  1. Fortnite Battle Royale

  Fortnite Battle Royale is afkomstig van Fortnite Save The World en is één van de eerste Battle Royale games die explodeerde wat betreft populariteit. In Fortnite Battle Royale zit je met maximaal 100 spelers in het potje. Je moet wapens, healing items en bouwmaterialen verzamelen om als één van de laatste over te zijn in de game. Het is een erg competitief spel en je kan erg ervaren en professionele spelers verwachten als je een potje opstart.

  Fortnite is ondertussen algemeen bekend over de hele wereld. De game brak records na records met betrekking tot populariteit. Ondertussen organiseert Fortnite veel verschillende toernooien met geldprijzen waar je u tegen zegt. Veel beroemdheden hebben dit spel gespeeld, onder andere Drake. In een livestream met Ninja hadden ze samen het record verbroken als best bekeken livestream op Twitch ooit. Dit bracht de populaire game opnieuw goede zaken. Ondertussen is de game al wat gezakt qua populariteit, maar het trekt dagelijks nog duizenden kijkers op zowel Twitch als YouTube.

  Epic

  2. The Last of Us 2

  let op: spoilers over The Last of Us 2!

  The Last of Us 2 volgt Ellie en Joel jaren later na de gebeurtenissen van de eerste game, wanneer ze een plek hebben gevonden in een grotere samenleving. Toch terroriseert een nieuwe vijand het duo, waarna Ellie bereid is om alles te doen om vijand Abby te verslaan. Veel controversie was er rondom de game. Zo vonden veel fans het onnodig dat Abby Joel gedood had en dat dit het hele gevoel van het duo wegneemt. Dit is, volgens velen, wat het eerste deel zo goed maakte.

  Toch kende deze game enorme successen. Zo was dit één van de meest populaire games die in 2020 was uitgekomen en heeft de game meerdere gameprijzen gewonnen. Alhoewel veel The Last of Us-fans teleurgesteld zijn over het verhaal van deze sequel, wordt het door veel anderen goed opgepakt. De populariteit van de franchise is zelfs zo groot dat HBO Max een live-action serie maakt over de game. Pedro Pascal en Bella Ramsey spelen de rollen van populaire personages Joel en Ellie.

  3. Grand Theft Auto 5

  GTA 5 is een relatief oude game. Het kwam in 2013 uit voor onder andere de Playstation 3. Het verhaal volgt drie mannen: Michael, Franklin en Trevor. De storyline is op zichzelf al vrij lang, maar je hebt ook de online functie die GTA 5 spelers tot op de dag van vandaag nog steeds kapot spelen. Deze online functie heeft verschillende missies, races, appartementen en auto’s die je kan kopen.

  Als deze online functie er niet was, zou Grand Theft Auto 5 niet zo populair zijn zoals het nu is. Maar de game trekt tot tot de dag van vandaag op Twitch tienduizenden kijkers en YouTube video’s van GTA 5 worden ook goed bekeken. Door de verschillende updates die Rockstar Games uitgeeft blijft de game populair en leuk om te spelen. Dit is dan ook de reden dat GTA 6 lang op zich laat wachten. Nadat de populariteit rondom GTA 5 langzamerhand verdwijnt, zal Rockstar Games de volgende game waarschijnlijk bekendmaken. Maar dit kan nog best een tijd duren.

  4. Minecraft

  Minecraft is een sandbox game die gemaakt is door Mojang in 2009. In de game kun je al je fantasie gebruiken om de meest extravagante huizen te bouwen of juist het gevaar op te zoeken door in de nacht de natuur in te gaan of te minen. Het spel heeft meerdere gamemodi zoals: Survival, Hardcore, Creative maar ook multiplayer servers waarin je online met Minecraft-spelers bijvoorbeeld een leuk potje Skywars kan spelen.

  Minecraft is één van de bekendste spellen die er bestaat. Elke gamer heeft dit spel ooit wel eens gespeeld. Door de verschillende modi, vele updates en de toegang tot uiting van al jouw creatieve ideeën maakt dit spel herspeelbaar en blijven veel gamers aan deze game kleven. Mojang brengt vaak nieuwe updates voor Minecraft, waardoor je elke keer wel iets nieuws kan beleven in de survivalmode. Door de Minecraft video's van Pewdiepie afgelopen jaar werd dit spel opnieuw razend populair en deze hype is nog lang niet aan het dalen.

  5. Apex Legends

  Apex Legends is een first person shooter Battle Royale game die in 2019 is uitgebracht. Het was uitgekomen voor PC, PS4 en Xbox. In Apex Legends kun je uit verschillende helden kiezen, die je kan proberen te levelen door Battle Royale potjes te spelen en proberen te winnen. Als je een level omhoog gaat kun je nieuwe prijzen binnenslepen. De goal van dit spel is, net zoals veel Battle Royale games, veel wins behalen en zoveel mogelijk kills maken met je favoriete held. Dit zorgt ervoor dat je hoger op de ranglijst komt.

  Apex Legends heeft sinds de launch veel populariteit gekend. Voor een moment was deze game zelfs populairder dan Fortnite, wat in 2019 moeilijk te behalen was. Ook deze game heeft verschillende prijzen binnengesleept. Deze game was en is nu nog steeds zo populair omdat Apex Legends om de zoveel tijd met een nieuw seizoen komt. Deze seizoenen zijn elke keer zo verrassend en vol detail dat het gamers keer op keer terugbrengt om dit spel te spelen. Seizoen 8 van dit spel was vorige maand nog uitgekomen, waardoor de game weer hoog op de ranglijst stond op Twitch met dagelijks duizenden kijkers.

  Een paar memorabele games die op een moment ook super populair waren: Red Dead Redemption 2, COD Warzone, PUBG, Among Us, Fall Guys. Deze games zijn allemaal redelijk nieuw, maar zijn toch ook super populair geweest onder fanatieke gamers.

  Welke populaire game verdient volgens jou ook een plek op deze lijst? Laat het weten in de reacties!

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.