Flinke ruzie op Twitter tussen streamers Ninja, Alinity en xQc

News
woensdag, 01 juli 2020 om 11:15
de deal van mixer met ninja lijkt een succes te zijn voor beide partijen 153303
Het leven en werk van veel streamers worden voor het grootste gedeelte openbaar gedaan. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens behoorlijk actief op Twitter. Op dat platform is nu een flinke ruzie uitgebroken tussen streamers, met een paar grote namen betrokken in het akkefietje.
De ruzie op Twitter is allemaal begonnen met een post op de Reddit-pagina r/LiveStreamFails. Daarin claimde de streamer xQc dat een groot gedeelte van de streamers, waaronder DrLupo betaald worden voor livestreams ze doen voor het goede doel. DrLupo weerlegde de claim op Twitter en kreeg daarbij bijval van Jessica Blevins - de vrouw en manager van Richard Tyler ‘Ninja’ Blevins.
Dat zorgde weer vervolgens voor een ruzie tussen xQc en Jessica, waar later ook Ninja tussen kwam gesprongen. Om een einde te maken aan de ruzie, stelde een andere Twitteraar een charity stream voor om het akkefietje in een game uit te vechten. Dat zorgde voor alleen nog maar meer gedoe, want de streamer Alinity begon zich nu ook met de ruzie te bemoeien. Volgens haar zou die strijd namelijk een makkelijke overwinning zijn voor xQc. Alinity kon daarbij rekenen op een opmerking van Ninja, die aan haar vroeg ‘of ze niet nog een andere kat heeft om te mishandelen’.

Oproep tot een ban

Alinity ligt de laatste tijd namelijk behoorlijk onder vuur. De streamer is eerder dit jaar al tijdelijk geband omdat ze per ongeluk een borst liet zien op Twitch, maar het streamingplatform heeft geen actie ondernomen voor andere overtredingen. Op stream heeft Alinity namelijk één van haar katten weggegooid en een andere kat kreeg vodka in zijn mond gespoten. Veel kijkers vinden dat ze daarvoor moet worden gestraft en het ziet ernaar uit dat andere streamers ook geen respect meer voor haar hebben. Het is duidelijk dat er veel diepgewortelde frustraties zitten tussen de verschillende streamers onderling.