Deze 10 klassiekers staan op Netflix en moet je kijken!

Article
zaterdag, 10 april 2021 om 13:00
Netflix brengt een groot aanbod betreft films, series en documentaires. Deze heb je in alle soorten, zo ook films. Romantische, spannende, komedie films. Alles wat je hartje begeert. Ook biedt Netflix een groot aanbod aan klassiekers. In dit artikel zetten wij 10 klassiekers die je op Netflix moet kijken op een rijtje!

1. The Shining

De eerste klassieker, die ondertussen bekend is in iedereens oren en op Netflix staat, is The Shining, een verfilming van Stephen Kings horrorboek.
The Shining is een horrorfilm uit 1980. Het centrale karakter van de film is Jack Torrance, een schrijver en een herstellende alcoholist. Hij werkt als conciërge in het geïsoleerde Overlook hotel waar hij, samen met zijn vrouw Wendy Torrance en hun jongste zoon Danny Torrance, die de gave van ‘The Shining’ bezit, verblijft. Met The Shining kan Danny de ijzingwekkende geschiedenis van het hotel bekijken. Dit hotel had eerder al een conciërge, maar die werd gek in het hotel en heeft hij zijn familie en zichzelf doodgemaakt. Uiteindelijk nemen de bovennatuurlijke krachten die in het hotel zweven het welzijn van Jack Torrance over, dat het leven van zijn vrouw en zoon in gevaar brengt.

2. Grease

Eén van de bekendste romantische filmmusicals die er bestaat is Grease en is in 1978 uitgebracht. Deze film staat op dit moment op Netflix. Hierin spelen grote sterren zoals John Travolta en Olivia Newton-John.
Het iconische liefdesduo Sandy en Danny ontmoet elkaar op vakantie. Hier worden ze verliefd maar moeten uiteindelijk afscheid van elkaar nemen. Wanneer Sandy verhuist naar een andere plek in Amerika, merkt ze dat ze op dezelfde school zit als haar vakantieliefde Danny. Toch gedraagt hij zich hier een stuk anders dan op de vakantie en staat vooral bekend als de grootste vrouwenverslinder. Dit zorgt voor een grote botsing tussen de twee.
grease prequel genaamd summer loving in de maak 149487f1626767240

3. The Truman Show

Jim Carrey speelt in The Truman Show. Dit is de film waar de acteur veel bekendheid mee opbouwde en nu ook op Netflix staat. Deze film is oorspronkelijk in 1998 uitgekomen.
Truman Burbank is het hoofdpersonage van een realitysoap, waar een stad is omgebouwd voor het decor van de soap en elke bewoner in de stad een acteur is. Truman weet als enige niet dat hij als kind is geselecteerd uit een aantal andere ongewenste kinderen, om de ster te zijn van de Truman Show. Alles wat hij doet in de ‘neppe’ wereld, gevestigd in een overkoepelende set, is zo en gescript om de kijkers te vermaken. Maar op een gegeven moment ziet Truman dat er iets mis is met de wereld waar hij in leeft, waar Sylvia hem voor gewaarschuwd heeft. Hij gaat op ontdekking om te kijken of er meer is naast zijn thuisbasis Seahaven.

4. Jurassic Park

Jurassic Park is een franchise die tot de dag van vandaag nog steeds onwijs populair is. Zo wordt er op dit moment een derde film gemaakt van Jurassic Park spinoff Jurassic World. Het oorspronkelijke deel kwam in 1993 uit, die geregisseerd is door Steven Spielberg. Zowel de oudere delen als de eerste deel van Jurassic World staan op Netflix.
De film komt van het gelijknamige boek van Michael Crichton, dat drie jaar eerder uitkwam dan de eerste film. Jurassic Park gaat over een miljardair, die dinosauriers weet te herscheppen uit hun DNA en van de dieren een attractie maakt op een eiland die mensen kunnen bezoeken. Maar wanneer een Velociraptor één van de medewerkers doodmaakt, wordt er een controlebezoek gemaakt voor de officiële opening van het park. Vanaf dat moment loopt alles uit de hand.
Bekijk hieronder wat we terug zouden kunnen zien in Jurassic World 3:

5. Pride & Prejudice

Pride & Prejudice, de romantische dramafilm uit 2005 en een verfilming van het wereldberoemde boek van Jane Austen, is geregisseerd door Joe Wright. De hoofdrollen worden vervuld door onder andere Keira Knightley en Matthew Macfadyen. Deze romantische klassieker staat ook op Netflix.
In de late 18e eeuw leven Mr en Mrs. Bennet en hun dochters Jane, Elizabeth, Mary, Kitty en Lydia in Longbourn. Mrs. Bennet wil een vastgestelde toekomst regelen voor alle dochters door middel van een bruiloft met een geschikte man. Wanneer Mr. Darcy Elizabeth Bennet ontmoet, vinden ze elkaar maar wat afgrijselijk. Maar wanneer tijd vordert, vliegen de vonken er vanaf tussen de rijke man en de vrouw die ondergeschikt is aan hem.

6. Nanny McPhee

Eén van de ‘nieuwere’ klassiekers is Nanny McPhee. Deze film kwam uit in 2005 en is een komedie/fantasie film. De film is geregisseerd door Kirk Jones. Nanny McPhee wordt gespeeld door Emma Thompson. De kinderfilm die een sprankje magie bevat, staat ook op Netflix.
Cedric Brown is een vader van zeven kinderen die ongehoorzaam gedrag vertonen. Sinds de dood van zijn vrouw lukt het hem niet om tijd met de kinderen door te brengen en hun onder controle te houden. De kinderen hebben al een aantal oppassen gehad, die zij allemaal uit het huis hebben gedreven. Op een dag, tijdens een hevige storm, staat er een ietwat lelijke vrouw voor de deur, die ook wel Nanny McPhee heet. Met wat magie en discipline transformeert de vrouw de jonge kinderen in kinderen die zich normaal gedragen, waar tegelijkertijd de oppas zelf ook verandert met betrekking tot haar uiterlijk.
raphael colemanf1617720859

7. Forrest Gump

Forrest Gump is uitgekomen in 1994. Tom Hanks speelt de hoofdrol in deze film, die oorspronkelijk van het boek Winston Groom komt en nu op Netflix staat.
De film gaat over Forrest Gump, een man die niet zo helder is. Zijn leven wordt gevolgd vanaf zijn jeugd. Hij haalt veel successen en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee. Zo is hij de oorzaak can Elvis Presley's iconische dansstijl en is de inspiratie voor John Lennons liedje Imagine. Daar laat de film het niet bij. Zo strijd Forrest in de Vietnamoorlog maar is hij ook bij de protesten tegen deze oorlog in Washington D.C.

8. Matilda

Matilda is een verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Roald Dahl en staat nu op streamingdienst Netflix. De film is geregisseerd door Danny DeVito, die ook in de film zelf acteerde.
Matilda gaat over een jong meisje, dat gaven bezit waardoor ze dingen kan laten zweven, maar zelf ook een genie is. Ze zit vast aan afstandelijke en ietwat gemene ouders die geen enkele sprankje liefde geven aan Matilda. Haar school, waar Matilda les krijgt, wordt geleid onder de tiran Trunchbull. De enige persoon die de krachten van Matilda kan waarderen en haar begrijpt is Miss Honey.
matildaf1617721189

9. Back to the Future

Back to the Future kwam uit in de jaren 80 en is nu nog steeds een enorme invloedrijke film die in die tijd uitgebracht werd, waar Michael J. Fox en Christopher Lloyd de hoofdrollen in spelen.
De film brengt Marty McFly per ongeluk terug naar het jaar 1955, in een tijdreisauto die uitgevonden is door Doctor Emmet. Marty zit vast in deze tijdsperiode en beïnvloed per ongeluk de ontmoeting tussen zijn ouders, wat zijn gehele bestaan riskeert. In 1955 moet hij proberen zijn ouders weer te laten herenigen en proberen terug de toekomst in te gaan.

10. Ocean's Eleven

Als laatste hebben we de klassieker Ocean’s Eleven. Deze film kwam uit in 2001, is geregisseerd door Steven Soderbergh en heeft sterren in de film zoals Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon. Zowel dit deel als Ocean's Twelve staan op Netflix.
De film volgt Danny Ocean, die net vrijgekomen is van de gevangenis en vertrekt naar Californië, om een voorstel van een overval te doen aan zijn vriend Rusty Ryan. Dit plan bestaat uit het beroven van de Bellagio, de Mirage en de MGM Grand casinos. Het duo reist af naar Las Vegas, om het plan voor te leggen aan een rijke vriend Reuben Tishkoff. Wanneer zij dit plan tot stand willen laten komen, nemen zij acht ex-collega’s aan om dit plan te doen slagen.
oceans elevenf1596814080
Welke klassieker uit dit rijtje ben jij van plan te gaan kijken op Netflix? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws