Naughty Dog hekelt doodsbedreigingen door The Last of Us Part 2

  Ontwikkelaar Naughty Dog heeft de vele intimidatie en doodsbedreigingen van het personeel veroordeelt. De cast en makers van The Last of Us Part 2 kregen de afgelopen tijd veel te maken met nare berichten van boze fans.

  Afgelopen zondag bracht Naughty Dog een statement naar buiten waarin het meldt ‘kritische discussies te verwelkomen, maar alle vormen van intimidatie of bedreigingen richting het team te veroordelen’. De ontwikkelaar van The Last of Us Part 2 vervolgt dat de veiligheid van het team de hoogste prioriteit heeft, maar er samengewerkt moet worden om dit soort gedrag te verbannen.

  Boze spelers

  Naughty Dog kwam met dit statement als vervolg op de vele intimiderende berichten die de studio en cast van de The Last of Us Part 2 te verduren kregen. Sinds de release van de populaire game, ontvingen vele werknemers bedreigingen via social media.

  Zo ontving stemactrice Laura Bailey zelfs een aantal doodsbedreigingen. Bailey, die de stem van Abby vertolkt, deelt via Twitter een aantal van deze bedreigingen. Te zien is dat ‘fans’ het de stemactrice kwalijk nemen wat Abby in The Last of Us Part 2 allemaal uitspookt. Iets waar Bailey natuurlijk niets aan kan doen…

  The Last of Us Part 2 regisseur de dupe

  Ook Neil Druckmann, de regisseur van de game, deelde via social media een reeks van bedreigingen die hij naar zijn hoofd kreeg. Zo ontving Druckmann antisemitische, homofobe en transfobe berichten. Op de bedreigingen reageert Druckmann met: "Dit is helaas de prijs die je betaalt als je populaire entertainment maakt die tegen conventies ingaat."

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.