Among Us populairste game ooit: 500 miljoen spelers in één maand

News
donderdag, 24 december 2020 om 17:00
amongus91f1599477443
Ben jij helemaal fan van de game Among Us? Je bent zeker niet de enige, want de game had volgens het analistenbureau SuperData in november 2020 maar liefst 500 miljoen actieve spelers. Dit is nog nooit eerder voorgekomen en daarmee is Among Us als je het zo bekijkt de populairste game ooit.

1 op de 15 wereldwijd speelt Among Us

500 miljoen actieve spelers in één maand dus, als je nagaat dat er op dit moment zo’n 7,75 miljard mensen op de wereld rondlopen wil dat zeggen dat grofweg 1 op de 15 mensen vorige maand actief Among Us hebben gespeeld. Bizar! Helemaal als je nagaat dat een grote deel van die 7,75 miljard geeneens internet heeft en een groot deel dat wel internet heeft nooit games speelt.

GTA V vs Among Us

Overigens moeten we hierbij wel een kleine kanttekening plaatsen. Het spel is voor de PC nog geen vier euro en in de Play Store en in de Apple App Store zelfs gratis. De prestatie blijft erg knap, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met populaire console games die al snel 60 euro per stuk kosten.
GTA V was op 20 mei 2020 bijvoorbeeld ‘slechts’ 130 miljoen keer verkocht, maar mensen moeten hiervoor natuurlijk wel wat meer moeite doen dan bij een gratis game uit de Play Store.

Indrukwekkende prestatie

Een half miljard actieve spelers in een maand blijft natuurlijk ongelofelijk veel. Zeker als je nagaat dat de game als sinds 2018 bestaat en in eerste instantie geeneens zo’n gigantisch succes was. Among Us werd eigenlijk pas dit jaar echt populair toen veel YouTubers en Twitch-streamers de game gingen spelen in 2020.