Pac-Man krijgt een Battle royale game

  Goed nieuws voor de liefhebbers van de old school games, want vanaf volgende maand kunnen we weer terug in de tijd met Pac-Man. En niet zomaar een Pac-Man game, maar een Pac-Man Battle Royale. Lukt het jou om als laatste Pac-Man over te blijven?

  Pac-Man krijgt nieuwe dimensie

  Na het succes van populaire Battle Royal games als Fortnite, Call of Duty: Warzone en Battlefield V moeten de makers van ‘hapmannetje’ hebben gedacht: 'wat zei kunnen wij ook'. Het klassieke computerspel uit de jaren ’80 was vroeger mega populair, maar je speelde je het vaak op een arcademachine en dus vooral tegen jezelf voor de high score.

  Met de nieuwe game ‘PAC-MAN Mega Tunnel Battle’ krijgt dit klassieke spel op deze manier een geheel nieuwe dimensie. Het spel is op zich nog redelijk hetzelfde, alleen speel je met een groot aantal spelers tegelijk. In het begin is het misschien nog niet zo vreselijk spannend, maar lukt het je om geconcentreerd te blijven als je met nog maar een paar mensen over bent? In totaal speel je met maar liefst 64 spelers tegelijk.

  Het wereldwijde succes van een geel bolletje

  De eerste PAC-MAN werd helemaal in het begin van de jaren ’80, op 22 mei 1980, voor het eerst uitgegeven. Het spel was direct onverminderd populair en binnen een jaar wisten de makers 100.000 arcademachines met PAC-MAN te verkopen. Hiermee overtrof PAC-MAN andere populaire games als Tetris en Street Fighter.

  PAC-MAN wordt al sinds de jaren ’80 ontwikkeld door de Japanse spellenfabrikant Namco. Naast de originele arcade versie zijn er de jaren daarna nog tientallen PAC-MAN games op de markt verschenen en nog honderden ‘klonen’.

  Wanneer kan ik Pac-Man Battle Royale spelen?

  Vanaf dinsdag 27 oktober kun je op Google Stadia de demoversie gratis spelen, het volledige spel komt dinsdag 17 november uit. Een officiële prijs is nog niet bekend.

  PAC-MAN Mega Tunnel Battle

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.