5 dingen die je nog niet wist over YouTube

Article
dinsdag, 15 december 2020 om 17:30
youtube 1684601 1280f1598448200
Vandaag weer een nieuw artikel in onze vaste rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Eerder gingen we al opzoek naar de geheimen naar onder andere Disney, Nintendo en James Bond, maar vandaag gooien we het over een andere boeg. Vandaag leggen we ons vergrootglas namelijk op YouTube. Vrijwel iedereen kijkt wel eens een filmpje op YouTube, maar er zijn stiekem best veel dingen die je nog helemaal niet over de videodienst wist.

YouTube is echt bizar groot

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe groot YouTube wel niet is? YouTube wordt namelijk echt bizar veel gebruikt. Op dagelijkse basis worden er wereldwijd 1 miljard YouTube video’s gekeken. Per minuut wordt er 500 uur aan videomateriaal geüpload en per maand zijn er ruim 2 miljard mensen die YouTube gebruiken

Ken jij de allereerste YouTube video ooit al?

Vrijwel iedereen heeft zoals gezegd wel eens een YouTube filmpje gezien, maar heb jij je wel eens afgevraagd wat het allereerste YouTube filmpje ooit was? De eerste video ooit was van Jawed Karim (één van de oprichters van YouTube) en duurde maar liefst 18 seconden. De video werd alweer ruim 15 jaar geleden geüpload, op 23 april 2005. De video speelt zich af in de San Diego Zoo en daarmee is alles ook wel zo’n beetje gezegd. Erg spannend is de video niet, maar het was toch wel echt de allereerste ooit en is ruim 15 jaar later toch al 123 miljoen keer bekeken.

YouTube begon als datingwebsite

Harstikke leuk natuurlijk al die filmpjes, maar weet je ook hoe YouTube ooit begonnen is? YouTube startte namelijk ooit als een datingwebsite. Het bedrijf werd door de mannen Chad Hurley, Steven Chen en Jawed Karim opgericht op 14 februari 2005, maar als snel kreeg de website een ander doeleinde. En zeker na de overname van Google verdween het YouTube daten helemaal. De oplettende lezer was het misschien al opgevallen, maar het is natuurlijk ook niet helemaal toevallig dat YouTube is opgericht op 14 februari, dit is immers Valentijnsdag. Een perfect moment natuurlijk op je datingsite op te richten.

Ken jij de eerste video met een miljoen views al?

Tegenwoordig lijkt het op YouTube grotendeels te gaan om de views. Maar heb jij je wel een afgevraagd wat de eerste video ooit was die de miljoen views haalde? Het is een video uit begin 2006 en in de video zien we de Braziliaanse stervoetballer Ronaldinho. De voetballer speelde op dat moment bij FC Barcelona en is in de video voetballend te zien.

YouTube zonder advertenties

Tot slot eindigen we met misschien wel het stomste van heel YouTube, de advertenties. Anno 2020 verschijnen ze vaak meerdere keren voor een video en zelf vaak tijdens een video. Maar wist je dat YouTube ooit begon zonder advertenties? YouTube bestaat namelijk al sinds februari 2005, maar pas twee jaar later in de zomer van 2007 verschenen de eerste advertenties.

Populair Nieuws

Laatste Reacties