Waarom The Last of Us Part 2 fans teleurgesteld zijn (SPOILERS)

  The Last of Us Part 2 is uit op PS4 en trekt enorm veel aandacht. In een strijd van meningen, vliegen spoilers alle kanten op. Enerzijds heb je mensen die de game geweldig vinden en de titel tot één van de beste PS4 games aller tijden rekenen, aan de andere kant heb je teleurgestelde gamers.

  LET OP! We proberen de hoeveelheid spoilers zoveel mogelijk te minderen, maar deze tekst bevat spoilers voor The Last of Us Part 2. Lees niet verder als je niet wil worden gespoiled.

  The Last of Us Part 2 en haar spoilers hebben voor veel discussie gezorgd. Had Naughty Dog verwacht dat zoveel mensen zich in de discussie zouden mengen? Met deze argumenten verdedigen tegenstanders van de game hun mening.

  Onvrede over deze The Last of Us Part 2 spoilers

  De spoilers van The Last of Us Part 2 maken de kritieken die massaal worden afgevuurd wat duidelijker. Dit keer ga je met Ellie op ontdekkingstocht in een post-apocalyptische VS. Er is vijf jaar verstreken sinds de laatste game. In deze PS4-titel doorloop je een survival-thriller met een een grote hoeveelheid aan wapens en stealth-momenten.

  Vooral het verhaal weet op een bepaalde groep spelers geen indruk te maken. Na het eerste deel te hebben gespeeld, gingen zij er met torenhoge verwachtingen in. Uiteindelijk zijn er flink wat elementen die niet overeenkwamen met deze torenhoge verwachtingen. Het verhaal is een belangrijk element van het spel, maar een groep spelers vindt het slecht uitgewerkt.

  Controversiële keuzes

  Dit komt voornamelijk doordat de game controversiële momenten heeft, die volgens deze gamers niet altijd even goed zijn uitgewerkt. Al voordat de game uitkwam werd er door fans van The Last of Us Part 2 gespeculeerd dat Joel wel eens het loodje zou kunnen leggen. Dat gebeurt ook. Uiteindelijk heeft de hele loop van omstandigheden flink wat fans tegen het zere been aangeschopt.

  Omdat we niet teveel The Last of Us Part 2 spoilers willen verspreiden, zullen we niet teveel in details treden over hoe en wanneer deze moord gebeurd, maar de weg die Naughty Dog hier is ingeslagen, heeft voor de nodige haatreacties gezorgd. Een deel van die haatreacties wordt wat uitgebreider onder de loep genomen in het volgende punt van kritiek.

  Hatelijk speelbaar personage

  Zo is er namelijk ook veel kritiek geleverd op de speelbare personages van The Last of Us Part 2. Naughty Dog liet in een vroeg stadium van de promotie al doorschemeren dat er een tweede speelbaar personage zou zijn in The Last of Us Part 2. De meesten dachten dat Joel speelbaar zou worden in deze nieuwe game. Dat is het geval voor de korte proloog. Toch is het feitelijke tweede speelbare personage Abby geworden.

  Niet iedereen is blij met deze keuzes. Door bepaalde keuzes is Abby een personage dat je als speler al snel gaat haten. Deze gewaagde keuze werkt voor veel spelers niet. Zij willen niet door een spelwereld lopen met iemand waar ze weinig sympathie voor op kunnen brengen. Je wilt spelen met een personage waar je je mee kan identificeren of waar je in ieder geval van kunt begrijpen waarom die bepaalde handelingen doet.

  The Last of Us Part 2 einde uitgelegd

  Wat de grote finale had moeten worden, loopt voor veel spelers uit op één grote controversiële ontknoping die nog meer fans woedend maakt. Zo is er aan het einde van het spel een confrontatie die voor velen onvoldoende voldoening geeft. De confrontatie vind plaats tussen twee personages, waarvan één de dood van een Joel op zijn geweten heeft. De uiteindelijke confrontatie maakt de verwachtingen niet waar.

  Waar de game lijkt te zijn opgebouwd als een verhaal rondom ultieme wraak, wordt uiteindelijk de moordenaar gespaard. Vlak voordat Abby, ja die heeft de moord gepleegd, op het punt staat te verdrinken, geeft Ellie het op en laat ze Abby vrij. Veel fans zagen dit einde als het tegenovergestelde van waar ze op hoopten. Waar Ellie geen moeite heeft met moord tot het einde, slaat het geweten op het kookpunt toe.

  Is The Last of Us Part 2 een flop?

  Er zijn tal van andere redenen waarom fans teleurgesteld of boos zijn op The Last of Us Part 2, maar dit lijken vooralsnog de grootste knelpunten van de game te zijn. Niet alle gamers zijn zo ontevreden over het spel, toch heeft op social media een groot deel al laten weten de game niet leuk te vinden.

  Vooraf had Naughty Dog al voorspeld dat dit spel niet bij iedereen even goed in de smaak zal vallen. Hadden ze ook echt zoveel kritiek verwacht? Waarschijnlijk niet. Uiteindelijk blijft het een kwestie van smaak.

  Er moet worden benadrukt dat The Last of Us Part 2 niet voor iedereen een flop was. Er zijn ook mensen die er van hebben genoten. De gameplay wordt lovend ontvangen en de graphics worden de hemel ingeprezen. De game heeft verpletterende verkooprecords behaald en wordt door anderen zelfs geprezen om haar verhaal.

  The Last of Us Part 2 kreeg zelfs een 9.8 in onze review en werd geprezen om het verhaal en acteerwerk.

  Update - Acteurs bedreigd

  Inmiddels hebben we meer dan een maand gehad om The Last of Us Part 2 te spelen en zijn er meer nare ontwikkelingen rondom de game. Zo zijn de acteurs en makers van de game met de dood bedreigd door verschillende "fans". Deze spelers zouden het niet eens zijn met de keuzes die in de game zijn gemaakt.

  Naughty Dog zelf heeft aangegeven dat iedereen kritiek mag leveren over haar games, maar dat de bedreigingen ver over de schreef gaan.

  Dit artikel is op 30 juli 2020 bijgewerkt.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.