'Ruim 4000 PS2, PS3 en PS4 titels getest voor PS5 backwards compatibility'

News
maandag, 15 juni 2020 om 16:00
ps5 logof1582113891
Volgens een Turkse retailer zijn er inmiddels al meer dan 4000 games getest op backwards compatibility voor de PS5, waaronder PS2, PS3 en PS4 titels. De PS2 en PS3 titels zouden speelbaar moeten zijn via de blu-ray drive, de PS4 games via download.
Turkse retailer Hepsiburada meldt op zijn productpagina voor de PlayStation 5 dat inmiddels meer dan 4000 games getest zouden zijn op backwards compatibility. Niet alleen dat, volgens de pagina zouden PS4 games downloadbaar moeten zijn en zouden PS2 en PS3 games speelbaar zijn vanaf de originele disc. Over PS1 games zegt de pagina niets. Mocht dit waar zijn, dan zou dit betekenen dat PS2 en PS3 spellen niet speelbaar zijn voor de digital only versie van de PlayStation 5, aangezien deze geen blu-ray speler bevat.
Hepsiburada is geen kleine retailer. Volgens eigen zeggen zijn ze het Turkse equivalent van Amazon, met een aanbod van meer dan 500.000 artikelen. Uiteraard is het mogelijk dat Hepsiburada de eerder al beschikbare informatie verkeerd geinterpreteerd en vertaald heeft, maar de omvang van het bedrijf geeft toch enig gewicht aan hun uitspraken.

Backwards compatibility op de Xbox Series X

Microsoft heeft eerder aangegeven dat de Xbox Series X backwards compatibele is met alle games die speelbaar zijn op de huidige Xbox One, inclusief de Xbox 360 en originele Xbox games die backwards compatible zijn. Bovendien moet de Xbox Series X de performance en kwaliteit automatisch verbeteren voor backwards compatible titels, onder andere door het toepassen van HDR. Sony heeft nog geen andere melding gedaan dan dat zij druk bezig is met testen en dat de tests van de belangrijkste PS4 titels zeer veelbelovend zijn. Zowel Sony als Microsoft lijkt er veel aan gelegen om een zo groot mogelijke catalogus van bestaande titels te kunnen draaien op de nieuwe consoles.
Mochten de beweringen van Hepsiburada niet correct zijn, dan heeft het in ieder geval één effect gehad: op social media is de discussie over backwards compatibility weer helemaal opgelaaid.