5 populaire games die veel gespeeld worden tijdens Corona

Article
donderdag, 11 maart 2021 om 15:00
among us hackf1615214389
Corona heerst nu al een jaar in ons land en we zijn er nog niet bepaald van af. Toch zijn er dingen die, ook tijdens een pandemie, blijven bestaan, zoals games. Welke 5 populaire games werden er destijds en zelfs nu flink veel gespeeld tijdens Corona?

1. Among Us

Als we praten over de populairste games tijdens Corona, kan Among Us natuurlijk niet ontbreken.
Among Us is een game die je op onder andere de PC en mobiel kan spelen. Je zit in een potje met een crew en één daarvan is de beruchte imposter. De imposter moet, tijdens dat iedereen hun taken volbrengt, zoveel mogelijk mensen doden. Als iemand een lijk ziet, kun je een emergency meeting starten, aanwijzen wie de imposter is of juist jezelf verdedigen als iedereen jou aanvalt.
Among Us was wereldwijd razend populair. Je kwam het overal tegen: YouTube, Twitch, social media. Iedereen had het er eind 2020 over en het was het meest populaire spel van dit jaar.
among us2f1615214815

2. Genshin Impact

Genshin Impact is een role-playing game met een grote open wereld. In deze wereld kun je met behulp van magie strijden tegen verschillende slechteriken en nieuwe wapens, karakters en andere items verzamelen. De game is volledig online en heeft een multiplayermodus waarin je met vier andere mensen dit spel kan spelen. De game is verkrijgbaar op PC, PS4, Android en iOS.
De game is populair geworden tijdens Corona omdat het ten eerste volledig gratis is. Tevens heeft het een grote open wereld en heeft de game veel functies waardoor je zo uren kwijt kan raken in de game. Ook komen er vaak nieuwe updates voor in de game waardoor Genshin Impact leuk blijft om te spelen en je bij elke update iets nieuws kan doen.
genshin impact codigos promocionalesf1615215238

3. Fall Guys

Fall Guys was een game die super populair werd tijdens Corona. Het is een battle royale game, waarin je met 60 spelers moet vechten in allerlei verschillende soorten minigames die sterk variëren van elkaar. Doordat je poppetje erg beweeglijk is, is het een grote uitdaging om zo’n minigame te winnen. Je kan dit spel op de PC en playstation spelen. De game komt dit jaar nog op de Nintendo Switch en Xbox.
De game is zo populair geworden omdat het een leuke game is die vaak voor herhaling vatbaar is. Fall Guys heeft meerdere seizoenen, net zoals veel andere Battle Royale games, waardoor je per seizoen nieuwe kostuums maar ook nieuwe minigames kan spelen. Hierdoor blijft de game fris. De populariteit van de game is nu wel wat gedaald, maar het wordt nog steeds dagelijks door duizenden mensen gespeeld. Zodra het op de Switch en Xbox lanceert, gaat de populariteit hoogstwaarschijnlijk weer stijgen.
fall guysf1652742379

4. Valheim

Valheim is één van de nieuwste games die tijdens Corona populair is geworden. Het is een echte survivalgame, geïnspireerd op de Noorse mythologie en de Vikingscultuur. Het is jouw doel om een zo sterk mogelijke basis te bouwen om te voorkomen dat het vernietigd wordt door vijanden en de weide wereld te ontdekken van Valheim. Tevens kun je het spel ook met meerdere mensen spelen zodat je een grote basis met de groep kan maken.
De game is op het moment erg populair omdat het vooral bedoeld is om samen te spelen. Dit zorgt voor leuke, maar ook spannende momenten. Ook is het verhaal van Valheim gebaseerd op de Noorse Mythologie, waardoor het een ongelooflijk interessante game is om te spelen en het je eigenlijk pusht om dagelijks te spelen.
valheimf1621607660

5. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons gaat een hele tijd terug naar maart 2020, het begin van de Corona pandemie. De game is uitgekomen op de Nintendo Switch en wordt ook wel gezien als de ultieme relaxgame. Animal Crossing is vooral bedoeld een hele nieuwe stad op te bouwen, bewoners naar het eiland proberen te lokken en de alledaagse klusjes bij te houden. De klok in Animal Crossing: New Horizons gaat mee met de tijd in de echte wereld en zorgt ervoor dat je dus al je taken op een rustig tempo kan doen. Door te cheaten kun je natuurlijk ook een aantal dagen skippen, maar de game is vooral bedoeld om je een kalm gevoel te geven.
Dit is dan ook de voornaamste reden waarom Animal Crossing: New Horizons zo populair geworden is tijdens Corona. Doordat mensen een beetje willen ontsnappen van de echte wereld, kunnen ze zich helemaal verdiepen in dit spel. Natuurlijk was Animal Crossing: New Horizons een spel die zelfs voor Corona al hoog op iedereen hun lijstje stond, maar Corona deed daar nog een schepje bovenop. De game pompt er maandelijk nieuwe updates uit, waardoor het spel verfrissend blijft om te spelen.
animal crossing easterf1615216542
Welk spel die populair werd tijdens Corona vind jij nog meer memorabel om op te noemen? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties