Winnaar The Fortnite Champion Series geschorst voor cheaten

News
woensdag, 27 mei 2020 om 16:00
fortnitelevelf1571213391
De winnaar van The Fortnite Champion Series, Sekosama uit de Aziatische etappe is geschorst vanwege teaming en heeft zijn prijzengeld van 15.000 dollar moeten afstaan. Ook is hij voor 14 dagen geschorst.
In de competitie van The Fortnite Champion Series kwamen alle werelddelen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Speler Sekosama uit Japan behaalde uiteindelijk 205 punten. In de finale maakte hij gebruik van teaming wat ten strengste verboden is in de competitie. Sekosama's teamgenoot verzamelde gezondheidspakketten en andere items. Deze werden op een verborgen plaatsen verstopt om ze te verzamelen. Ook zou hij de kill aan Sekosama voeren, zodat hij zowel eliminatiepunten als items binnenhaalde. Sekosama zou zelfs hebben gebeld met zijn teamgenoot. Uiteindelijk betrapte een andere speler hen op hun samenwerking.
Het bleef niet lang onopgemerkt. Epic betrapte de twee en liet de banhammer van sekosama enkele uren na zijn overwinning vallen. Meerdere spelers zagen de twee samenwerken terwijl Sekosama het bleef ontkennen. Hij gaf aan dat hij niet op de hoogte was van de samenwerking en dat hij het gewoon alleen heeft gedaan. Sekosama scheen met niemand te communiceren, alleen aan het eind van de game.

Nieuwe winnaar

Nu Sekosama geschorst is voor 14 dagen en hij het prijzengeld heeft verloren gaat de winst van de Aziatische etappe naar degene die in eerste instantie op de tweede plaats was geëindigd. De speler qjac behaalde 198 punten en kwam net onder Sekosama te staan. Nu gaat de eerste plaats naar qjac. Dit is niet de eerste keer dat een speler wordt geschorst vanwege teaming. Er zijn spelers geweest die ook aan teaming hebben gedaan die daarvoor 30 tot 60 dagen geschorst zijn.