Android 12 past thema aan op je achtergrond

News
donderdag, 25 februari 2021 om 9:00
black android smartphone 177707f1632149294
Android 12 zit eraan te komen en het lijkt erop dat er interessante functies bij gaan komen! Zo gaan de kleuren in het menu mee met je achtergrond en wordt het donkere thema een andere kleur.
Android 12 gaat de kleuren van de menu’s en interface aanpassen op de achtergrond die je gebruikt op je mobiel. De functie is ontdekt in de eerste previewversie van Android 12, maar is nog niet beschikbaar via de instellingen zelf.
Vorige week heeft Google de eerste previewversie van Android 12 uitgegeven. Deze is normaal gesproken alleen bedoeld voor ontwikkelaars om de nieuwe software update erop te kunnen baseren. Ondertussen heeft de ontwikkelaar onder de gebruikersnaam ‘kdrag0n’, de previewversie al helemaal omgespit en is achter een interessante functie gekomen.
De nieuwe functie zou zijn om de kleuren van je interface, gelijk te maken aan de kleur van je achtergrond. Het heeft voor nu nog de codenaam ‘Monet’ en is niet standaard actief in Android 12. Kdrag0n is er daarentegen wel in geslaagd om het met een omweg aan de praat te krijgen. In zijn tweets kunnen we zien hoe het ongeveer werkt.

Nog niet perfect

De kleuren die de interface aanneemt zijn alleen nog niet helemaal perfect. Het zou vooral gaan om achtergronden met veel kleur, ergens logisch, maar ze werken dan niet om de juiste kleur uit te kiezen. Het systeem gaat dan ook de kleur uitkiezen die het meest overeenkomt met de achtergrond.
Ook het donkere thema in Android 12 wordt aangepast. In plaats van een compleet zwarte kleur te hebben wordt het een heel diep donkerblauw. Het is alleen nog wel de vraag wanneer Google de nieuwe functies uit brengt. Het gaat sowieso komen bij de nieuwe software update, maar waarschijnlijk ook al bij de bètaversie van Android 12. Deze bèta wordt alleen voor een beperkte groep telefoons uitgerold.

Populair Nieuws