De grootste beginnersfouten in Valheim

  Valheim is de grote nieuwe hit op Steam en ondanks dat de game in early access is genieten momenteel meer dan vijf miljoen mensen van het survivallen in de Vikinggame. Toch zijn er wel degelijk dingen waarop spelers zich flink verkijken. Dit zijn de grootste beginnersfouten in Valheim die je moet vermijden.

  Zonder eten op avontuur

  Gezien Valheim een survival game is, blijft essentieel dat je verzadigd bent als je buiten de deur stapt. Verzamel dus eten om ervoor te zorgen dat je niet verhongert. Doe je dit niet merk je snel genoeg dat je van je stokje gaat en dat wil je niet.

  Veel beginners zijn hier op pijnlijke wijze achter gekomen. Die stierven van de honger en moesten vervolgens opnieuw de wereld betreden. Als je met vrienden speelt, moet je dan ook nog eens hopen dat je spullen niet gestolen worden.

  Ander foutje dat hier vaak bij insluipt is dat veel spelers constant hetzelfde eten. Daardoor neemt het effect van het eten na verloop van tijd alleen wel af. Probeer dus, net als een gezond mens van vlees en bloed, gevarieerd voedsel naar binnen te werken in de virtuele vikingwereld.

  Jagen zonder tactiek

  Jagen is dan ook een slimme manier om aan vlees te komen (dat je vervolgens nog wel even moet koken). Toch is jagen moeilijker dan in eerste instantie gedacht. Zelfs wanneer je sluipt, rennen de herten en zwijnen soms gewoon weg.

  De beginnersfout hier is dat velen niet weten dat Valheim nadruk legt op de windrichting. De Viking die je onder de knoppen hebt, stinkt een uur in de wind en als de windrichting tegenzit merken dieren dit op. Vooral herten hebben snel door dat er iemand aanwezig is als de wind je geur verraadt. Pas dus goed op door naar het pijltje linksonder in de minimap te kijken.

  Nieuwe wapens maken

  Een grote beginnersfout die spelers tijd laat verspillen, is het maken van nieuwe wapens. Net als in Minecraft gaat gereedschap na verloop van tijd stuk. Logisch is dat je dan nieuw gereedschap maakt zodat je er weer tegenaan kunt. Tenminste, dat zou je denken.

  In werkelijkheid is dit niet de tactiek die je laat slagen in Valheim. Je kunt immers gewoon al je spullen repareren. Het grootste voordeel is ook nog eens dat dit je niets kost. Zonder al te veel moeite (en voorwerpen) heb je dus gewoon weer goed gereedschap.

  Kasteel bouwen

  Hoewel het verleidelijk is om direct je handen te laten wapperen voor een prachtig kasteel is dit precies wat je niét moet doen. Een simpele tent volstaat in de eerste uren, zodat je snel uitgerust weer aan de dag kan beginnen. Toch is een grote beginnersfout in Valheim dat veel spelers direct een eigen paleis in elkaar proberen te zetten.

  Focus je in het begin gewoon op een simpel bed omringd door vier muren en een dak. Meer heb je niet nodig om een rested effect te krijgen. Hierdoor krijg je immers extra health en uithoudingsvermogen.

  Te vroeg bazen uitdagen

  Gezien Valheim je een grote speeltuin voorschotelt om in rond te spelen, wil je zo snel mogelijk de gehele kaart ontdekken. Dat is alleen een bijzonder slecht idee. Het is de reden waarom veel spelers die net nieuw zijn sneuvelen. Nieuwe gebieden speel je namelijk als het ware vrij door bazen te verslaan.

  Dat is alleen moeilijker dan gedacht. Bazen zijn als het ware missies die je moet ondernemen. Daarvoor heb je alleen wel goede wapens nodig en om die te maken moet je eerst weer een werkplaats hebben en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een baas staat aan het einde van je stappenplan als het ware, dus richt je eerst op de voorbereiding en daarna pas op het gevecht.

  Nog meer beginnersfouten in Valheim

  Met deze gids met de meest voorkomende beginnersfouten in Valheim kun je in ieder geval al even vooruit. Toch zijn er nog talloze andere fouten die spelers in Valheim maken. Voor nog meer fouten die je moet vermijden, kun je hier dan ook een kijkje nemen. Gezien de game nu nog in early access is en daarom alleen op PC, hebben we ook alvast de beste mods tot nu toe op een rijtje gezet. Zo kun je nog wat meer pit aan de game toevoegen. Ook kun je hier onze wiki van de game bezoeken.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.