De tofste open wereld games om toch een beetje buiten te zijn terwijl je thuis moet blijven

  Buiten is het heerlijk weer de komende tijd, maar helaas. We moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Gelukkig is er een manier om toch een beetje buiten te zijn terwijl je thuis zit. Wij geven je de tofste games met geweldige open werelden om van te genieten in deze tijd.

  Door het coronavirus moeten we massaal binnen blijven wanneer het kan. Al snel grijpen we dan naar een goed boek of gaan we een film of serie kijken. Een goed tijdverdrijf als je toch niet naar buiten mag. Nu het april is loopt de temperatuur in de barometer langzaam maar zeker op, waardoor je toch snakt naar wat buitenlucht. Met deze games ben je toch een beetje buiten, terwijl je veilig binnen zit.

  Animal Crossing New Horizons

  Nintendo heeft net het nieuwste deel van Animal Crossing uitgebracht. Een game waarin je aanspoelt op een eiland en daar een heel avontuur beleeft. Je begint in de game in een wat sobere omgeving en moet de nacht alleen doorbrengen in een eenvoudige tent, maar al snel maak je van je eiland een fleurig thuis. Je maakt kennis met allerlei schattige dieren zoals Tom Nook, Isabelle en de Able Sisters en ontdekt dat er van alles te doen is op jouw eiland.

  Zo kun je een tuin beginnen, winkels en andere gebouwen bouwen, vissen, vlinders vangen en naar fossielen zoeken. Dit doe je natuurlijk allemaal ‘buiten’. Het toffe daarbij is dat je het ook nog eens met vrienden kunt doen die de game ook hebben. Daarom is Animal Crossing New Horizons een ideale game om toch buiten te zijn terwijl je binnen zit. Wij beloonden de game in de Animal Crossing New Horizons review met een dikke 9.

  Horizon: Zero Dawn

  De tweede game die je naar buiten stuurt is Horizon Zero Dawn. Deze PlayStation exclusieve titel is al een tijd uit en draait om Aloy. De wereld in Horizon: Zero Dawn is door een apocalyps vergaan en machines hebben alles overgenomen. De mensheid is daardoor gedwongen om in stammen te leven en op de machines te jagen.

  Verken een immense kleurrijke wereld waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wil. Let wel op dat je geen reusachtige wezens tegen het lijf loopt, want dan is het snel over met de pret. Horizon: Zero Dawn is een geweldige game die je uren zoet zal houden!

  Assassin’s Creeds Odyssey

  Als je meer van de geschiedenis bent, is Assassin’s Creed Odyssey de game die je de komende tijd moet gaan spelen. Deze game laat je een open wereld ten tijde van het oude Griekenland verkennen, terwijl je als assassijn de strijd aan gaat met talloze vijanden. Gaandeweg je in de game vordert zul je steeds sterker worden en meer en meer vaardigheden ontgrendelen.

  Als je na tientallen uren klaar bent met de immense verhaallijn, wacht er ook nog eens een flinke berg downloadbare content op je. Reden te meer om juist deze game te gaan spelen als je gedwongen thuis zit!

  Final Fantasy VII Remake

  Een van de meest recente games in deze lijst is de remake van een klassieker. Final Fantasy VII Remake laat jou als huurling strijden tegen een enorme organisatie die Midgar in gevaar brengt. De organisatie genaamd Shinra Corporation zuigt namelijk letterlijk het leven uit de wereld en dat moet gestopt worden.

  Square Enix heeft de hele game, die oorspronkelijk in 1997 uitkwam opnieuw opgebouwd om een unieke ervaring te bieden. Zoals in het origineel zul je tientallen uren zoet zijn om enerzijds Shinra te stoppen en anderzijds de geweldige wereld te verkennen.

  The Outer Worlds

  Als je verder wil dan alleen naar buiten, dan is het misschien een idee om de ruimte te verkennen. Dat kan in de actie RPG The Outer Worlds van Obsidian Entertainment. In deze game ontwaak je uit een lange cryoslaap op een kolonistenschip. Je schip is verloren gegaan op weg naar een ruimtekolonie. Aan jou de nobele taak om uit te zoeken wat er precies gebeurd is en je een weg te banen naar de kolonie op de rand van het universum.

  Onderweg zul je de meest kleurrijke personages ontmoeten en keuzes moeten maken die het verloop van het verhaal beïnvloeden. Ontdek jij wat er precies speelt in de ruimte en red je het universum?

  Brett Chalupa

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Nintendo Switch bezitters hoeven ook niet te treuren dat ze binnen zitten. Ook voor dit platform is er een game met enorm veel vrijheid en de mogelijkheid om buiten te zijn terwijl je binnen zit. In Zelda: Breath of the Wild ligt een enorme open wereld aan je voeten. Terwijl je je geheugen kwijt bent weet je dat je prinses Zelda moet redden.

  Door in verschillende dorpjes en nederzettingen met de bevolking te praten en meer dan 100 tempels te bezoeken kom je steeds een stapje dichterbij de prinses. Onderweg kun je genieten van verschillende settings zoals een dorp in de lava en draken die rondvliegen in de besneeuwde bergen. Er is van alles te doen in de game en dat zorgt ervoor dat je niet daadwerkelijk naar buiten hoeft om je buiten te voelen.

  Red Dead Redemption 2

  Als er één game is die de vrijheid van de buitenlucht ademt dan is dat Red Dead Redemption 2. Als outlaw ben je met je bende constant op de vlucht voor de lange arm van de wet. Maar er moet ook geld verdiend worden. Hoe je dat doet? Door in het Wilde Westen allerlei schimmige plannetjes uit te voeren zoals het beroven van een koets, een trein te kapen en je voor te doen als wetsdienaar.

  De enorme open wereld ligt aan je voeten en smeekt je bijna om alle hoekjes op je paard te verkennen. Naast de singleplayer modus van de game kun je ook nog aan de slag in Red Dead Online, die het plezier met een cowboyhoed op bijna ontelbaar uren laat duren.

  Dragon Ball Z Kakarot

  Energieballen, enorme knokpartijen en heerlijk door de lucht suizen. Dat is wat Dragon Ball Z Kakarot je voorschotelt. Allemaal in een heerlijke open wereld. De game is één enorm avontuur rondom Goku de Saiyan. Verken de wereld in Dragon Ball Z met alle toffe karakters die deze rijk is, terwijl het verhaal van deze vechtersbaas zich voor je ogen ontvouwt.

  Train daarbij je kunsten om je voor te bereiden op de vele epische gevechten die de game je voor zal schotelen, maar geniet vooral van de toffe wereld. In Dragon Ball Z Kakarot kun je in alle vrijheid gaan en staan waar je wil, als je een uitdagend gevecht op zijn tijd niet uit de weg gaat. Het was nog nooit zo heerlijk om in de ‘buitenlucht’ te zijn!

  Pokémon GO

  Een game die gemaakt is om buiten te spelen is Pokémon Go. Deze game laat je normaal gesproken rond wandelen op jacht naar pokémon die je kunt vangen. Natuurlijk is het momenteel niet de bedoeling om de straat massaal op te gaan, maar ontwikkelaar Niantic heeft daar wat op gevonden. Je kunt nu namelijk aan de slag met Pokémon Go vanuit je luie stoel.

  Voor spelers die het gewend zijn dat ze op straat lopen terwijl ze dit spel spelen is dat een goede uitkomst. Misschien zelfs voor het gevoel wel het dichtste bij een bezoekje aan de buitenlucht!

  The Elder Scrolls Online

  Als laatste hebben we in deze lijst een massieve multiplayer game. Veel mensen moeten het momenteel namelijk zonder hun vrienden doen. Even een biertje drinken in de kroeg zit er dus voorlopig niet in en dat feestje gaat ook niet door. Dus waarom niet met zijn allen massaal aan de slag in Tamriel, de wereld van The Elder Scrolls Online.

  Inmiddels zijn er voor deze MMORPG al talloze uitbreidingen beschikbaar zoals Elsweyr, de content die enorme draken naar de wereld brengt en je de verhaallijn van het bekende Khajiit ras vertelt. Binnenkort komt Greymoor daar bij in de Dark Heart of Skyrim periode. Er is dus genoeg te ontdekken in The Elder Scrolls Online en dat kan samen met je vrienden.

  Een beetje buiten terwijl je thuis zit

  Met deze games kun je digitaal naar buiten, terwijl je nooit de deur open hoeft te doen. Natuurlijk zijn er veel meer games die je dit laten doen, dit is slechts een greep uit te selectie. Welke game gebruik jij om de buitenlucht te verkennen vanuit je luie stoel?

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.