Microsoft onderzoekt problemen met Xbox Series X controller

News
maandag, 08 maart 2021 om 8:00
xbox series x zoomf1582641046
De controller voor de Xbox Series X en S heeft bij sommige gebruikers wat problemen. De controller stopt dan met reageren zonder enige aanleiding. Microsoft is zich bewust van de problemen en zoekt naar een mogelijke oplossing, vertelt het bedrijf aan The Loadout.
Niets is zo vervelend als een controller die niet doet wat je wil. Als je een knop indrukt en er gebeurt niks leidt dat vaak tot een hoop frustratie. De Xbox Series X controller heeft momenteel in sommige gevallen een dergelijk probleem, want de controller kan er zomaar mee stoppen. Microsoft onderzoekt deze problemen nu en wil zo snel mogelijk een oplossing bieden aan gedupeerden.
Dit vertelde Microsoft aan The Loadout. Er wordt dus al aan een oplossing gewerkt, maar hoe lang die op zich laat wachten is nog niet bekend. Ook is er niets gemeld over een mogelijke omruilregeling of dergelijke vanuit Microsoft. Gebruikers met een dergelijk probleem worden momenteel doorverwezen naar de Xbox Support pagina.

Meer problemen bij nieuwe controllers

Niet alleen de controller van de Xbox Series X heeft problemen. Ook de DualSense controller kampt met wat mankementen. Zo hebben sommige gebruikers last van controllerdrift, waarbij een knuppeltje een eigen leven gaat leiden. Naast deze controller heeft ook Nintendo's Joy Con controller last van mogelijke driftproblemen.
Er is momenteel een hoop te doen rondom deze controllers. Zo is Sony al voor het gerecht gesleept en wilde de Consumentenbond dat Nintendo iets aan haar controller doet. Of Microsoft ook dit soort taferelen voorgeschoteld krijgt, is afwachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties