Krijgt Valheim een PS4 of PS5 release?

Article
vrijdag, 05 maart 2021 om 12:00
valheimscreenshotf1613566655
De grootste nieuwe hype op de PC dit moment is ongetwijfeld Valheim. De Steam early access titel doet het fantastisch, maar is nog niet beschikbaar op de PS4, PS5, Xbox One of Xbox Series X/S. Vraag is dan ook of een release in 2021 op de planning staat.
Valheim is de nieuwe survival sim die de Noorse mythologie centraal zet. De game draait volledig om het overleven in de wildernis en valt ontzettend goed in de smaak. Zo goed zelfs dat men zich afvraagt of het fenomeen ook snel op de consoles verschijnt.

Krijgt Valheim PS4 of PS5 release? Of Xbox One en Xbox Series X/S?

Ontwikkelaar Iron Gate AB wil voor nu de focus houden op de PC-versie van de game. Die is immers nog niet eens afgerond, want de game is nog in Early Access. Duidelijk daarvoor is dan ook dat de officiële lancering daarvoor eerst wordt afgerond en dat de game via Steam lanceert.
Over console versies van de game zegt Iron Gate AB het volgende:

“There are no plans to release on other platforms as of the time of writing, but we won’t rule out console versions in the future. A Mac-version will be released if there is any significant demand for it.”

Er is dus hoop voor iedere vinkingvriend die de game ook op zijn of haar favoriete console wil spelen. Verwacht alleen niet dat de game in 2021 al verschijnt. Dan raak je alleen maar teleurgesteld. Vraag is immers of Valheim dit jaar überhaupt uit Early Access komt.
valheimf1612861483

Officiële Valheim release in 2021?

Of Valheim uit Early Access komt in 2021 staat ook nog ter discussie. Wat wel zeker is, is dat de makers dit jaar het onderste uit de kan gaan halen als het op werken aan de titel aankomt. Iron Gate AB: “We are super excited to continue working together throughout 2021, as we bring you tons of cool new content, improvements and … ways to die, through the early access and beyond.”
Wie kijkt naar vergelijkbare titels die via een klein team succes ervaren, kan een duidelijk patroon zien. Meestal is eerst de PlayStation 4 aan de beurt, gevolgd door andere consoles en als laatste de Nintendo Switch. In unieke gevallen krijgt de Switch voorrang, zoals bij Hades, maar dat is eerder een uitzondering op de regel dan de standaard.

Alles over Valheim

Ben je nou benieuwd waarom Valheim zo enorm populair is of ben je juist op zoek naar cheats voor de game? Stress dan niet, want wij hebben beide beschikbaar voor je. Daarnaast hebben we ook een gids met tips en tricks voor je. Ook kun je hier onze wiki van de game bezoeken.