5 toffe Nintendo games om je op te vrolijken tijdens Corona

Article
donderdag, 11 februari 2021 om 15:00
nintendo switch transferir datosf1612886415
Corona heerst nu al bijna een jaar in het land. Soms word je er moe van en heb je afleiding nodig van alles wat er om je heen gebeurt. Op je mobiel krijg je constant meldingen over Corona en op TV ook. In het virtuele leven word je gelukkig niet vol gegooid met dit soort meldingen. Daarom komen wij met 5 toffe Nintendo games om je op te vrolijken tijdens Corona.

1. Stardew Valley

Maak jouw eigen boerderij in Stardew Valley op de Nintendo Switch. Deze game zet je in een ultieme rustmodus doordat het spel semi-traag speelt. Stardew Valley gaat, net zoals in de echte wereld, met de jaargetijden mee. Als het zomer is kan je een ijsje halen vlak naast het kleine dorpje en in de winter kan je genieten van het Winter Star Festival. Je kan veel verschillende zaden planten voor jouw huisje, maar je kan ook diep de grotten in gaan om te minen of naar de zee gaan om te vissen.
Het is een interactief spel en de dagen gaan snel voorbij. Je kan elke dag met de verschillende bewoners praten in het dorp en je kan uiteindelijk ook een liefdesleven opbouwen (en trouwen). Zo kan je een heel virtueel leven opbouwen waar Corona niet bestaat.
stardew valley trucos consejosf1643241624

2. Super Mario Party

Door de jaren heen zijn er veel Mario Party games uitgebracht. Super Mario Party, die in 2019 is uitgebracht op de Nintendo Switch, is de nieuwste versie hiervan.
Er zijn tientallen mini-games waar je uit kan kiezen. Plus er zijn drie nieuwe gamemodi toegevoegd aan dit spel waarmee je dit met huisgenoten kan spelen. Zo heb je de Rhythm minigames waarmee je op de beat (met de Joy-Cons) verschillende uitdagingen moet voltooien.
Ook heb je de River Survival waarmee je in een viertal in een roeiboot naar het einde van de rivier moet zien te komen, en zoveel mogelijk minigames proberen te voltooien. En natuurlijk heb je ook de oude maar vertrouwde Mario Party gamemodus, waarin je op een digitaal speelbord zoveel mogelijk sterren moet bemachtigen. In deze gamemodus komen natuurlijk ook verschillende minigames te pas!

Een prachtspel waarin je al je agressie en verdriet kan uiten door de verschillende minigames en gamemodi zo snel mogelijk te winnen. Zo kan Corona toch even op de tweede plaats komen in je leven.
screenshot youtubef1612887844

3. Untitled Goose Game

Ben je klaar met sociaal doen tegen mensen? Dan kan je al je frustratie afreageren tegen alle objecten en mensen die je tegenkomt (als gans) in Untitled Goose Game.
Het doel van dit spel is eigenlijk zo irritant mogelijk zijn tegen je naaste omgeving. Stoot bijvoorbeeld dingen omver, volg een bewoner zonder dat hij je ziet, steel post van mensen of pak de bril af van een slechtziende. Bijna alles is mogelijk betreft vervelend zijn in dit spel. Als wij buiten ganzen zien, vinden wij ze mooi. Maar ze kunnen ook erg vervelend zijn. Beleef wat het is om een gans te zijn in dit spel!
untitled goose gamef1612887990

4. Animal Crossing: New Horizons

Als enige mens op een eiland vol dieren die praten, wie wil dat nou niet?! In Animal Crossing: New Horizons kan je dit allemaal beleven!
Animal Crossing kun je een beetje vergelijken met Stardew Valley, alleen is Animal Crossing een 3D game. Aan het begin van de game meer je aan op een onbewoond eiland, los van Nook, Timmy, Tommy en twee andere eilandbewoners. Het is jouw taak om het eiland tot leven te brengen. Hierdoor komen er steeds meer bewoners op je eiland.
Je kan vissen, meubels creëren, met bewoners praten. Het uiteindelijke doel is om een zo mooi mogelijke eiland te creëren en een 5 sterren-rating te behalen. Het is een ultieme rustgame en het geeft je een beetje rust in deze toch wel gekke (Corona) periode in het leven.
animal crossing pecesf1612888126

5. Spiritfarer

Spiritfarer is een mooie, avontuurlijke maar toch wel droevige game.
Je leeft op een boot en het doel is om jouw boot zo te upgraden dat verschillende bewoners met jou op de boot mee kunnen leven. Naast dat je aan je eigen ‘bootdorp’ kan bouwen, beleef je mooie avonturen als je op ontdekkingsreis gaat naar verschillende, magische gebieden (waar je naartoe reist met de boot).
Je kan connecten met al je ‘Spirit’ vrienden en zo een mooie relatie opbouwen met al jouw bootbewoners.
Zoals eerder genoemd, is het een avontuurlijke game waarin je veel kan doen en meemaken. Toch is er ook een droevig gedeelte aan de game, namelijk het vaarwel. Jouw Spiritvrienden reizen met jou mee op de boot, uiteindelijk worden ze ouder en kunnen ze niet meer bestaan op die wereld. Jij speelt een grote rol in het meenemen van die Spiritvrienden om ze zo naar een andere, mooie plek te brengen. Dit zorgt voor een mooie, maar toch wel emotionele belevenis, iets waarvan je nooit genoeg kan krijgen. Zelfs niet tijdens deze Corona periode.
De keuze is dus reuze. Er valt genoeg te spelen en te beleven op de Nintendo Switch. Ben jij van plan een van deze games te spelen tijdens Corona? Of heb je een hele andere game in gedachte? Laat het weten in de reacties.
spiritfarer meditarf1612888273

Populair Nieuws