Twitch experimenteert met Purple Screen of Death

News
maandag, 08 februari 2021 om 16:00
twitch ad block bannerf1612793634
Twitch had al een aantal maanden last van een probleem, de zogeheten 'Purple Screen of Death'. Deze kwam en ging wanneer het zelf wilde en gebeurde over het algemeen bij kijkers die via een derde-partij website een livestream aan het bekijken waren. Nu, een paar maanden later, heeft het felle paarse scherm een partner in crime.
De purple screen of death waar Twitch gebruikers al eerder problemen meer ervaarden, daar zat geen bepaalde reden of regelmaat achter. Anders dan dat er (waarschijnlijk) een adblocker wordt gebruikt door de kijker. Deze kwam en ging vanzelf en was een indirecte doorstroming naar de eigen website van Twitch. Dit was al erg hinderlijk omdat het niet alleen zelfstandige streamers trof, maar ook grote E-Sports teams en evenementen. Zo kwam het PSoD ook tevoorschijn tijdens een PUBG tournament dat in-game bekeken kon worden.

Het paarse scherm is terug

Twitch is altijd bezig met nieuwe functies maken en bedenken, helaas komt met de nieuwste experimentele functie het fel paarse scherm terug, alleen wél in een iets ander jasje. De nieuwe functie is een "Call-To-Action" scherm geworden. Dit scherm komt willekeurig in beeld en zet de gehele livestream op pauze met als melding: "gebruikersnaam stream, gaat verder op Twitch." De melding komt helaas met een paar problemen, en veel gebruikers vinden deze dan ook zeer storend.
Zo stopt voor velen de livestream waar naar gekeken wordt compleet en was voor sommigen de melding weg te klikken, terwijl voor anderen de melding juist constant in beeld blijft staan. In de tweet van @Slasher is te zien hoe de meldingen en purple screen of death in beeld komen.
Door deze meldingen lijkt het alsof Twitch juist minder mensen wil bereiken via andere platformen en meer gebruikers op hun eigen website wil houden. Hoewel dit logisch is, blijft het hinderlijk dat het allemaal met veel problemen komt. Gelukkig heeft Twitch al duidelijk gemaakt dat het tot nu toe een tijdelijk experiment is en er geluisterd en gekeken wordt naar alle data en feedback.

Populair Nieuws

Laatste Reacties