Epic neemt Fall Guys studio Mediatonic over

News
woensdag, 03 maart 2021 om 7:30
fall guysf1652742379
Toen Fall Guys even geleden uitkwam was de game meteen een gigantisch succes dat ontwikkelaar Mediatonic in de kijker zette. Die aandacht heeft er nu toe geleid dat Epic Games de Tonic Games Group, het moederbedrijf van de studio, overgenomen heeft.
De Britse ontwikkelaar maakte de overname in eerste instantie via een tweet bekend, waarna een persbericht vanuit Epic Games volgde. Mediatonic is blij met de overname, gezien er nu meer middelen zullen zijn voor de verdere ontwikkeling van Fall Guys. De game zal verder niet veranderen en gewoon beschikbaar blijven op Steam, PlayStation 4 en PS5. Ook verschijnt de game binnenkort nog steeds voor Xbox en Switch zoals gepland. Voor hoeveel Epic Games Mediatonic overgenomen heeft, is nog niet bekend. Met de overname vallen andere games van Mediatonic zoals Gears POP! en Murder By Numbers ook onder de vlag van Epic Games.

Grote plannen voor Fall Guys

Mediatonic ziet met de overname flink wat kansen. Zo wil de ontwikkelaar een aantal functies van Fortnite en Rocket League graag in Fall Guys verwerken. Cross-platform gameplay en groepsmodi worden hierbij als voorbeelden genoemd, die nu ineens binnen handbereik liggen. Of deze features ook snel naar de game komen, is onbekend.
Fall Guys is sinds augustus 2020 uit en verscheen eerst op PlayStation 4 als gratis PlayStation Plus game. Ook kwam de game al naar Windows via Steam. De game zit momenteel in het vierde seizoen waarin allerlei knotsgekke nieuwe minigames voorbij komen.

Populair Nieuws