5 alternatieve Nintendo Switch controllers

Article
zondag, 07 maart 2021 om 10:00
Dat de Switch goed verkoopt weten de meeste mensen al wel. Het apparaat blijft als warme broodjes over de toonbank vliegen. Alleen zijn niet alle accessoires en controllers een aantrekkelijke prijs. Je zit namelijk al snel aan een prijskaartje van 70 of 80 euro vast voor een nieuwe Pro-Controller of set Joycons. In dit lijstje vind je daarom een paar controllers terug die nét even wat goedkoper zijn en bijna hetzelfde werken als een origineel exemplaar!

8BitDo SN30 Pro+

Als je fan bent geworden van de retrogames door het Switch Online-abonnement of als je al een retro fanaat was, is deze controller mogelijk iets voor jou. Het lijkt op een gemoderniseerde SNES-controller en er hangt een goede prijs aan. Door de ouderwetse d-pad en knoppen speelt hij ideaal voor platforms zoals: Mario Maker 2 en de retrogames. Mocht je nou ook fan zijn van de 3D-titels is dat geen probleem. De controller heeft namelijk de analoge sticks en de ZR en ZL knoppen. Het makkelijkste is nog dat de controller draadloos werkt en gemakkelijk te koppelen is, geen gedoe met snoeren dus!
prof1614083992

PowerA Enhanced Wired Controller

Als je niet houdt van derde partij draadloze controllers of over het algemeen gewoon een goedkope controller erbij wilt, voor die tweede speler die amper mee doet. Dan zijn de bedrade controllers van PowerA een supergoed alternatief. Voor de lage prijs heb je alleen niet elke functie zoals de originele Pro-Controller heeft. Zo heeft de variant van PowerA: geen HD-rumble, Bewegingsbesturing of Amiibo ondersteuning. Gelukkig niet de ergste functies om te missen in een controller, maar wel iets om te onthouden.
De controller werkt verder zoals elke andere, heeft alle knoppen zoals je verwacht en werken naar behoren. De PowerA controllers hebben zelfs allemaal verschillende prints van games erop staan, genoeg keuze om jou gamesessie te personaliseren!
powera wiredf1614084177

Hori Joy-Con met d-pad

Sommige gamers vinden het een gemis, andere zetten zich er snel overheen: het gebrek aan een échte d-pad op de originele Switch Joy-Con. Als je dol bent van 2D-platformers of vechtspellen, zijn de pijltjes toetsen op de linker controller niet ideaal. Hori heeft om die reden een Joy-Con uitgebracht met een oud vertrouwde d-pad. Een goede oplossing voor de groep mensen die een hekel hebben aan het origineel, maar er zit wel een addertje onder het gras met deze controller.
De Joy-Con vervanger werkt alleen in handheld en heeft geen trilfuncties. Ook vereist de controller meer energie dan het origineel, doordat het geen eigen accu heeft en continu voorzien moet worden van stroom via het systeem zelf. Ergens niet helemaal de perfecte oplossing, maar een stuk beter voor de mensen die de 4 losse knopjes niet willen gebruiken.
hori joy conf1614084241

Hori Smash Bros Gamepad

Voor de GameCube fans is dit is misschien wel dé controller om te gebruiken. Tuurlijk, niets gaat boven het originele gevoel van Nintendo haar eigen controllers, maar als je geen adapter hebt én geen originele controller in de kast hebt liggen, is dit een mooie alternatief om aan te schaffen. De lay-out van de knoppen komt precies overeen met het origineel en het biedt ook nog ondersteuning voor moderne titels. Het heeft namelijk 2 schouderknoppen en 2 triggers. Elke game is hierdoor te spelen zonder problemen en je sluit het makkelijk aan door een 3-meter lange USB kabel. Ideaal voor Smash Bros. Ultimate, maar ook voor de andere games!
gamecubef1614083302

8Bitdo Lite Gamepad

De Switch Lite is enkel bedoeld om mee te nemen en er verder geen controller op aan te sluiten. Daar dacht 8Bitdo anders over. Om het kleine systeem te ondersteunen heeft het bedrijf een heel kleine controller gemaakt. Het heeft in plaats van analoge sticks, d-pads zodat het een plat en compact design blijft. Het is wellicht niet de meest comfortabele of mooi uitziende controller, maar voor de prijs is het zeker een handig apparaatje om op zak te hebben! De controller heeft namelijk een accu ingebouwd die ongeveer 15 uur lang meegaat en laadt op via USB-C.
8bitdo litef1614084293

Populair Nieuws

Laatste Reacties