Overzicht: Alle games die al in 2021 zijn uitgesteld

Article
woensdag, 15 september 2021 om 12:30
outriders classesf1611136059
Het coronavirus zorgt in veel branches voor problemen en dat is ook zeker het geval voor ontwikkelaars. Veel studio’s moeten namelijk vanuit huis werken, wat voor veel vertraging zorgt. Deze games zijn nu allemaal al in 2021 uitgesteld!

Outriders

Het duurde slechts één week in het nieuwe jaar, voordat het nieuws naar buiten kwam dat de eerste titel alweer was uitgesteld. Ontwikkelaar People Can Fly en uitgever Square Enix hebben namelijk besloten dat Outriders iets meer tijd in de oven nodig heeft, om wat bugs en glitches op te lossen en wat systemen te finetunen.
Liefhebbers van de game hoeven overigens niet lang te rouwen om de vertraging, want in het geval van Outriders valt het namelijk heel erg mee. Op 1 april verschijnt de looter shooter nu namelijk op de huidige en next-gen consoles en PC. Twijfel je nog over de game, dan kan je sinds 25 februari ook aan de slag met een uitgebreide demo!
hogwarts legacyf1610368146

Hogwarts Legacy

Het volgende slechts nieuws in 2021 kwam alweer een week later. Deze keer kwam het nieuws vanaf het officiële Twitter-kanaal van Hogwarts Legacy. Ontwikkelaar Avalanche Studios heeft laten weten dat de Harry Potter game niet meer in 2021 verschijnt en helemaal uitgesteld wordt naar ergens in 2022.
Een precieze reden voor het flinke uitstel is niet gegeven door de ontwikkelaar, maar in de Tweet staat wel dat er ‘meer tijd nodig is om gamers en fans van de Wizarding World games de best mogelijke ervaring te geven’. Wil je dus op Zweinstein aan de slag, dan zul je nog even geduld moeten hebben.
the lord of the rings gollum gamef1653237877

The Lord of the Rings: Gollum

Harry Potter is niet de enige grote multimedia franchise die een game uitgesteld ziet worden, want de nieuwe Lord of the Rings game krijgt ook te maken met flink wat uitstel. Uitgever Nacon heeft namelijk bekendgemaakt dat de game wordt uitgesteld naar 2022.
Waarom de titel rondom Gollum te maken krijgt met zoveel vertraging is niet duidelijk. Dat er uitstel aan zat te komen is alleen niet heel verrassend, want we hebben nog maar weinig van de game tot nu toe gezien.
returnal ps5f1609859353

Returnal

Eind januari was het alweer tijd voor het volgende slechte nieuws. Deze keer betreft het de PlayStation 5 exclusive Returnal. Sony Interactive Entertainment en ontwikkelaar HouseMarque hebben besloten om nog iets langer de game te polishen.
Omdat er niet heel veel extra hoeft te gebeuren voor Returnal, betekent dat ook dat fans maar ietsjes later geduld moeten hebben. De next-gen game komt nu namelijk uit op 30 april 2021.
sniper ghost warrior contracts 2f1614954748

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

Januari was gevuld met nieuws over vertragingen, maar dat betekent helaas niet dat uitgevers en ontwikkelaars al klaar waren met droevig nieuws. In februari werd er namelijk vrolijk verder gegaan met het delen van vertraging.
Fans die zitten te wachten op Sniper Ghost Warrior Contracts 2 moeten namelijk geduldig op de titel wachten. Ontwikkelaar CI Games heeft namelijk laten weten dat de sluiperschuttersgame pas in het tweede kwartaal van 2021 uitkomt.
prince of persia sands of time remakef1599809814

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Het is alweer bijna 18 jaar sinds de originele release van Prince of Persia: The Sands of Time. Hoog tijd voor Ubisoft om een complete remake van de topper te maken, die eigenlijk al deze maand zou uitkomen.
Door die plannen heeft Ubisoft in februari alleen een flinke streep gezet. Met de extra tijd wil het ontwikkelteam ‘een remake maken die fris aanvoelt, maar trouw is aan het origineel’. Wanneer de titel nu wel verschijnt, dat is nog onbekend.
vampire the masquerade bloodlines 2f1597133644

Vampire The Masquerade - Bloodlines 2

Niet veel mensen hadden gedacht dat Vampire The Masquerade - Bloodlines uit 2004 ooit nog een sequel zou krijgen, maar in 2018 kwam dan toch het nieuws dat Bloodlines 2 in ontwikkeling is. Sindsdien is de game alleen geplaagd door slecht nieuws, met meerdere keren vertraging.
Daar is in februari alleen wel heel erg grimmig nieuws bijgekomen. Toen heeft uitgever Paradox Interactive niet alleen laten weten dat Vampire The Masquerade - Bloodlines 2 niet alleen tot 2022 of misschien wel 2023 wordt uitgesteld, maar ook dat ontwikkelaar Hardsuit Labs van het project is gehaald. Het is nu de vraag of de game ooit nog uit gaat komen.
gran turismo 7f1592574027

Gran Turismo 7

Fans van de Gran Turismo franchise zijn ondertussen veteranen als het gaat om omgaan met vertraging. De raceserie van ontwikkelaar Polyphony is namelijk berucht als het aankomt op uitstel. De studio wil namelijk een game pas uitbrengen als het echt af is.
Even leek het erop dat Gran Turismo 7 de uitzondering op de regel zou zijn, maar eind februari zijn we alweer uit die droom geholpen. Toen is namelijk bekendgemaakt dat de next-gen racegame uitgesteld is naar 2022, door de problemen die het coronavirus met zich meebrengt. De fans moeten dus, opnieuw, flink wat geduld hebben.
destiny 2 the witch queenf1614954925

Destiny 2: The Witch Queen

Destiny 2 is alweer een aantal jaar geleden uitgekomen, maar Bungie is nog lang niet klaar met de game, helemaal sinds de ontwikkelaar onafhankelijk is geworden van uitgever Activision. Zo komt Bungie nu elk jaar met een grote uitbreiding voor de looter shooter.
Voor dit jaar stond The Witch Queen gepland, het tweede deel in de Darkness Trilogy en die waarschijnlijk een grote rol heeft voor Savathun The Witch Queen. Bungie heeft nu alleen laten weten dat 2021 niet gehaald gaat worden door de gevolgen van het coronavirus. De uitbreiding zal nu verschijnen ergens in 2022.
gotham knightsf1649944140

Gotham Knights

Voor liefhebbers van het DC universum is er ook slecht nieuws in 2021. Het leek erop dat de ontwikkeling van Gotham Knights spoedig verliep, maar daar dat blijft dus een stuk minder goed te gaan dan verwacht.
Via het officiële Twitter-kanaal van de game is namelijk bekendgemaakt dat Gotham Knights pas in 2022 zal uitkomen in plaats van dit jaar. Een echte reden wordt er niet gegeven naast dat de game meer tijd nodig heeft om ‘de best mogelijke ervaring te leveren’. Waarschijnlijk zorgt het coronavirus voor flink wat vertraging met de ontwikkeling.
back 4 blood stinger minf1611146583

Back 4 Blood

De maand maart is nog steeds niet klaar met het verzamelen van slachtoffers, want er is nog een grote release die te maken heeft gekregen met uitstel. De co-op zombie shooter van Turtle Rock Studios, Back 4 Blood, zal namelijk niet verschijnen op 22 juni 2021. In plaats daarvan heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om de release uit te stellen tot 12 oktober 2021. Nog wel dit jaar dus, maar voor de fans zal het een paar lange maanden gaan worden.
Het uitstel komt doordat Turtle Rock Studios naar eigen zeggen de best mogelijke game wil neerzetten voor haar spelers, maar dat daarvoor simpelweg meer tijd nodig is. Er gelukkig wel één troost voor de fans, want in hetzelfde bericht maakt de studio bekend dat er in de zomer een open beta aan zit te komen, waardoor iedereen de spirtuele opvolger van Left 4 Dead kan uittesten.
ragnarokf1600289494

God of War Ragnarok

Er waren al de nodige vermoedens, mede omdat er nog geen enkele trailer of beelden van de game waren verschenen, maar in juni heeft Santa Monica Studios eindelijk een bevestiging gegegeven: God of War Ragnarok zal niet in 2021 verschijnen.
De studio wil de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers beschermen en daardoor moet iedereen nog steeds vanuit huis werken. Dat heeft natuurlijk de nodige impact op de ontwikkeling van de game en dus zal de sequel op God of War pas in 2022 verschijnen.
ghostwire tokyof1626248868

Ghostwire: Tokyo

Santa Monica Studios is niet de enige ontwikkelaar die nog steeds last heeft van het coronavirus. Ook Tango Gameworks houdt haar medewerkers voorlopig thuis, wat ook weer invloed heeft op de ontwikkeling van haar games.
De studio heeft daarom besloten om Ghostwire: Tokyo, de volgende exclusive die in het najaar voor de PlayStation 5 zou verschijnen, uit te stellen naar 2022. Ook dit uitstel kwam niet geheel als een verrassing, want het bleef al lang stil rondom de game.
resident evil reversef1626357464

Resident Evil ReVerse

Vol trots kondige Capcom eerder dit jaar het bestaan van Resident Evil ReVerse aan, een multiplayer game met allerlei bekende karakters en zombies uit de franchise. De standalone game zou bovendien verschijnen tegelijkertijd met Resident Evil Village.
Die laatste game ligt nu in de winkels, maar Resident Evil ReVerse is nog voor niemand te spelen. Capcom heeft namelijk besloten om de game toch maar uit te stellen naar 2022 om een soepele ervaring te garanderen.
kena bridge of spiritsf1591959535

Kena Bridge of Spirits

Veel spelers kijken uit naar de release Kena Bridge of Spirits. Bij de aankondiging leek de game er namelijk indrukwekkend uit te zien, met bijna Pixar-achtige graphics. De titel zou eigenlijk in augustus 2021 uitkomen, maar daar is nu verandering in gekomen.
Gelukkigs voor de fans is het uitstel niet lang. De ontwikkelaar heeft namelijk aangekondigd dat de game niet in augustus zal verschijnen, maar op 21 september. We moeten dus nog één maandje extra geduld hebben.
strayf1627900721

Stray

Slecht nieuws en goede nieuws voor kattenliefhebbers. Recent heeft uitgever Annapurna Interactive namelijk de eerste beelden van Stray gedeeld. In de game speel je als een kat in een futuristische stad en moet je puzzels oplossen en vechten tegen vijanden. De demo werd alleen afgesloten met minder leuk nieuws.
De game is namelijk uitgesteld naar 2022. De uitgever heeft gelukkig wel gezegd dat de game aan het begin van het jaar moet verschijnen. Met een beetje geluk kunnen we dus in januari of februari alsnog in de huid van een kat kruipen.
new worldf1626952326

New World

Spelers die uitkijken naar de MMO New World weten hoe ze moeten omgaan met uitstel. De titel zou namelijk eigenlijk in 2020 uitkomen, maar werd met een jaar uitgesteld na een gemixt ontvangen beta.
Fans moeten nu nog iets langer wachten, want Amazon heeft bekendgemaakt dat de game opnieuw wordt uitgesteld. Deze keer gelukkig niet zo want, want de MMO zal nu verschijnen in september. De ontwikkelaar heeft iets langer de tijd nodig om recente feedback van de spelers te verwerken.
1 mg2vhxjmgytu imx1xcyfqf1576528346

Life is Strange Remastered Collection

Fans die uitkeken naar het herbeleven van Max en Chloe's avonturen hebben pech. De Remastered Collection die voor 30 september op de planning stond, is uitgesteld naar 2022. De ontwikkeling van de game kwam door de pandemie in de knoei. De game moet nu begin 2022 verschijnen, maar een precieze releasedatum is er nog niet.
gta 6f1658229727

Grand Theft Auto V

Ondanks dat GTA V origineel al in 2013 is uitgekomen, blijft Rockstar maar met nieuwe versies komen. Zo zal precies op de dag af acht jaar later de next-gen versie van de game uitkomen. Ten minste, dat was het plan.
Via een trailer op de PlayStation Showcase heeft Rockstar namelijk aangekondigd dat de PS5- en Xbox Series X-versie van GTA V wordt uitgesteld naar maart 2022. We moeten dus nog wat langer geduld hebben voor de game die iedereen al kent.
dying light 2f1622447869

Dying Light 2

Lange tijd leek het erop dat ontwikkelaar Techland gewoon willekeurig een releasedatum had gekozen voor Dying Light 2. Het duurde namelijk erg lang voordat we ook maar een teken van leven zagen van de zombie-game vol parkour. Maar de laatste maanden is er ineens veel gameplay en informatie voorbij gekomen, waardoor de release in december 2021 toch wel haalbaar leek te zijn.
Dat is alleen net niet mogelijk. Techland heeft namelijk aangekondigd dat de release van Dying Light 2 met een paar maanden worden uitgesteld. In plaats van december 2021 staat de game nu gepland voor februari 2022.
rocksmith plusf1631697795

Rocksmith Plus

Eerder dit jaar heeft Ubisoft op E3 2021 muziekliefhebbers blij gemaakt. Rocksmith - een soort Guitar Hero waarbij spelers juist een echte gitaar gebruiken - krijgt namelijk een nieuwe versie met een abonnement-model. Rocksmith Plus gaat 2021 alleen niet meer halen.
De ontwikkelaar heeft namelijk aangekondigd dat er nog veel werk moet worden verzet voor de core features van de game. De releasedatum wordt daarom uitgesteld, maar een nieuwe datum is nog niet bekendgemaakt.
Dit artikel is op 15 september 2021 bijgewerkt.