Bungie breekt met Activision, neemt rechten Destiny over

  Ontwikkelaar Bungie heeft aangekondigd dat zij niet verdergaat met uitgever Activision. Dat hebben beide bedrijven donderdagnacht laten weten. Bungie neemt de rechten van Destiny wel over en zal nieuwe Destiny-titels zelf gaan uitbrengen in de toekomst. Volgens Bungie is de transitie van de rechten al gaande.

  Bago Games

  Dat heeft de maker van Destiny en de eerste drie Halo-games op haar eigen website laten weten. In een verklaring laat de ontwikkelaar het volgende weten:

  "We hebben genoten van onze achtjarige reis met Activision en willen hen dan ook bedanken voor hun hulp bij Destiny. We zijn enthousiast om aan te kondigen dat Activision de uitgeefrechten van Destiny overgeeft aan Bungie. Met onze fantastische Destiny community zijn wij klaar om zelf games uit te geven, terwijl Activision zich gaat focussen op haar eigen IP's."

  Bungie laat ook weten dat de transitie van de rechten al is begonnen en dat beide bedrijven het doel hebben om dit zo snel en soepel mogelijk te doen. De game-ontwikkelaar heeft ook laten weten dat er meer in het verschiet ligt voor Destiny-fans:

  "Met Forsaken hebben we geluisterd en geleerd wat spelers willen voor een goede Destiny-ervaring. Wees gerust, er is meer onderweg. En wij zullen content blijven uitgeven en wij kijken dan ook vooruit naar het uitbrengen van meer seizoensreleases in de komende maanden en het verrassen van de community met spannende aankondigingen over de toekomst van Destiny."

  Bungie breekt met Activision na acht jaar

  In 2010 begonnen Bungie en Activision aan hun partnership met het doel om vier Destiny-games en vier expansions uit te brengen. Dit ging niet helemaal volgens plan, aangezien Destiny in het begin meerdere keren werd uitgesteld en pas in september van 2014 uitkwam. Destiny 2 kwam in september van 2017 uit en kreeg in onze review een 8.5.

  Bungie scheidde in 2007 op dezelfde manier van Microsoft om toen ook als onafhankelijke studio weer games te ontwikkelen, maar de rechten van de Halo-franchise bleven toen wel bij Microsoft.

  Forsaken, de laatste grote uitbreiding voor Destiny 2, is sinds september uit. Die DLC kreeg in onze review een 8.

  Destiny: The Taken King

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.