Nieuwe update stopt iPhone hacks via Spyware

News
woensdag, 15 september 2021 om 13:00
applef1631607554
Apple is gekomen met een nieuwe beveiligingsupdate die iPhone hacks lastiger maakt. Dit doet het bedrijf nadat er een onderzoek is uitgebracht van Citizen Lab, waaruit blijkt dat iOS kwetsbaar is. Hieruit bleek
De kwetsbaarheid komt door Pegasus-Spyware, spyware van het Israëlische cyberspionagebedrijf NSO Group. Met de spyware zouden hackers toegang kunnen krijgen tot iMessage. Hierdoor kan ook de microfoon en camera ingeschakeld worden door hackers. Het hele toestel zou eigenlijk kunnen worden overgenomen.
Wat vooral gevaarlijk is, is dat de spyware binnen kan komen zonder dat een gebruiker bijvoorbeeld op een vreemde link of verkeerd bestand heeft geklikt. Hierdoor is zelf goed opletten niet genoeg om de Spyware buiten de deur te houden. Het zorgt er ook voor dat mensen niet snel erachter komen dat hun iPhone, Macbook of Apple Watch is overgenomen.
Onderzoekers van Citizen Lab kwamen erachter dat een Saoedische activist al een half jaar met een geïnfecteerd toestel rondliep. Verder is het niet duidelijk hoeveel mensen nou echt slachtoffer zijn van de spyware. In een verklaring aan Reuters zegt het bedrijf NSO Groep niet dat het hun spyware is, maar de groep ontkent het ook niet. Het bedrijf zegt alleen dat ze door blijven gaan met inlichtingendiensten te voorzien van technologie om misdaad en terreur tegen te gaan.

Geen reden voor paniek

Apple raadt iedereen aan om de update uit te laten voeren. Beveiligingsexperts zeggen juist dat de kans om gehackt te worden zeer klein is. De hacks zijn meestal gericht op specifieke personen. Dus om nu in paniek te raken is volgens de experts niet nodig.

Populair Nieuws