God of War Ragnarok is uitgesteld naar 2022

News
woensdag, 02 juni 2021 om 21:39
ragnarokf1600289494
In een blogpost heeft het hoofd van PlayStation Studios Hermen Hulst bekendgemaakt dat de nieuwe God of War uitgesteld is naar 2022. Daarnaast komt de game ook naar de PS4 toe wanneer de nieuwe titel met Kratos klaar is voor release.
Het nieuws van het uitstel werd door Santa Monica ook in een tweet bevestigd. Santa Monica, de studio die het God of War vervolg aan het ontwikkelen is, stelt dat zij onder de indruk zijn van de aandacht die God of War gekregen heeft sinds de teaser vorig jaar getoond werd. Ze zijn blij dat iedereen enthousiast is om het vervolg van de reis van Kratos en Atreus te zien. Helaas hebben ze in het belang van de kwaliteit van het eindproduct en de gezondheid van de medewerkers moeten besluiten de game uit te stellen.

God of War uitgesteld naar 2022, Horizon Forbidden West nog on track.

Het uitstel van het God of War vervolg is een tegenslag voor Sony, die graag enkele grote klappers voor het einde van het jaar had gehad, als tegenhanger voor wanneer Microsoft het ook uitgestelde Halo Infinite nu gepland heeft staan. Daarover had Hermen Hulst te vertellen dat de andere grote titel die in ontwikkeling is, Horizon Forbidden West eerder in productie gegaan is en daarom een releasedatum in 2021 daarvoor nog realistisch is.

Wel goed nieuws voor PlayStation 4 bezitters

Naast het toch wel wat teleurstellende nieuws van het uitstel had Hermen Hulst ook nog positief nieuws te melden. Niet alleen wist hij te melden dat er momenteel meer dan 25 titels in ontwikkeling zijn, bijna de helft daarvan zijn nieuwe IPs terwijl de rest vervolgen en nieuwe titels van bekende franchises zijn. Dat niet alleen, een aantal grote titels, waaronder de nieuwe God of War, Horizon Forbidden West en GT7 zullen uitgebracht worden voor zowel PlayStation 5 als PlayStation 4. Wie dus bang was dat binnenkort geen nieuwe Sony titels uit zouden komen op de PlayStation 4 kan gerust zijn, Sony is van plan de grote playerbase van de PS4 niet in de kou te laten staan.

Populair Nieuws