PS5 exclusive Returnal uitgesteld naar april

News
donderdag, 28 januari 2021 om 17:30
returnal ps5f1609859353
De eerstvolgende PlayStation 5 exclusive Returnal is uitgesteld naar april. De PS5 exclusive stond gepland voor 19 maart 2021, maar komt nu pas uit op 30 april 2021. Reden voor het uitstel is het extra oppoetsen van de game, iets wat ontwikkelaar Housemarque graag wil doen voor de release.
Op Twitter maakt PlayStation het uitstel van de PS5 exclusive bekend. Via een korte tweet wordt het uitstel kenbaar gemaakt en wordt ook direct de reden voor het uitstel onthuld. Bekijk de tweet hieronder zelf.
Returnal werd oorspronkelijk tijdens het PS5 reveal event in juni 2020 onthuld en is de volgende titel van Housemarque, een Finse studio. De ontwikkelaar was voorheen ook verantwoordelijk voor PS4 launch game Resogun en later Next Machina en Matterfall. In tegenstelling tot die arcadetitels wordt de PlayStation 5 exclusive een third person roguelike shooter. Housemarque besloot namelijk een paar jaar geleden dat arcadetitels niet meer genoeg opleverden qua verkoop en besloot daarom een nieuwe weg in te slaan met Returnal.
In de game speel je als Astra space scout Selene die een dodelijke planeet moet doorkruizen. Makkelijk gaat dit alleen niet, wat ervoor zorgt dat je constant sterft en weer opnieuw begint terwijl je langzaam beter wordt in de game. De hardware van de PS5 zal ook goed ingezet worden als het aan Housemarque ligt. Zo worden ultra snelle laadtijden en haptic feedback belooft door de ontwikkelaar.
Returnal is vanaf 30 april exclusief speelbaar op de PlayStation 5.