The Lord of the Rings Gollum release uitgesteld naar 2022

News
woensdag, 27 januari 2021 om 9:30
the lord of the rings gollumf1611735974
De release van The Lord of the Rings Gollum is uitgesteld naar 2022. Zo maakt Nacon, de uitgever van de game bekend. De game staat nog steeds gepland voor release op PlayStation en Xbox consoles, net als een release voor PC en Nintendo Switch.
Nacon maakt het nieuws via Twitter bekend en komt tevens met het nieuws dat het bedrijf de game zal gaan uitgeven. De game zelf wordt door Daedalic Entertainment ontwikkeld. Een reden voor het uitstel van de game wordt niet gegeven.
Ondanks dat de game oorspronkelijk in 2019 werd onthuld, hebben we nog maar weinig van de game gezien. Volgens de makers moet de titel de parcours mechanics van Price of Persia mengen met stealth mechanics volgens lead game designer Martin Wilkes.

"If you want a reference you might think of it as similar to Prince of Persia. It is mostly a non-combat game, but Gollum will be able to stealthily take out enemies. However, this will not be easy and always come with big risks. We want players to carefully weigh these encounters. After all, Gollum’s strengths lie in cunning not combat." - Martin Wilkes

The Lord of the Rings maakt een comeback

Op het moment zijn er verschillende The Lord of the Rings projecten in ontwikkeling. Naast de game die nu voor 2022 gepland staat, komt er immers ook nog een serie gebaseerd op de bekende boekenreeks van J.R.R. Tolkien. De serie wordt door Amazon ontwikkeld en komt naar Amazon Prime.
De setting van die serie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit af. Als kerst op de taart staat er ook nog een nieuw book op de planning in juni. Deze bevat nooit eerder vertoonde verhalen van Tolkien over Middle-Earth.

Populair Nieuws