PS5 game Ghostwire Tokyo uitgesteld naar begin 2022

News
woensdag, 14 juli 2021 om 11:00
ghostwire tokyof1626248868
Nieuwe PS5 game Ghostwire Tokyo is uitgesteld naar begin 2022. Zo maakt ontwikkelaar Tango Gameworks bekend via Twitter. In de post wordt duidelijk gemaakt dat de gezondheid van de werknemers op de eerste plaats staat en daarom voor het uitstel is gekozen.
Tango Gameworks bedankt haar fans voor de support de aankondiging van Ghostwire Tokyo, maar moest toch besluiten om de game nog uit te stellen. Het bovennatuurlijke avontuur in Tokyo moet nog even op zich laten wachten, omdat Tango Gameworks niet kan garanderen dat de release gehaald kan worden zonder de gezondheid van de werknemers in gevaar te brengen. Met de nieuwe releasewindow begin 2022 kan de studio er alles aan doen om het bovennatuurlijke Tokyo te realiseren met de visie die de studio altijd voor ogen had.
Wat de precieze reden voor het uitstel van de game is, wordt niet duidelijk gemaakt. Mogelijk heeft het te maken met problemen die door COVID-19 opdoken, maar natuurlijk kan het doel ook zijn om crunch te verminderen binnen de studio. Een specifieke releasedatum blijft voor nu overigens ook nog even uit.

Ghostwire Tokyo uitstel maakt PS5 line-up nog kariger

De PS5 game Ghostwire Tokyo was één van de weinige PlayStation 5 games die dit najaar exclusief nog naar de console zou komen. In een eerdere trailer van Sony werd al een releasewindow voor oktober 2021 gegeven, maar sindsdien bleef het aardig stil rondom de game. Nu is eindelijk duidelijk waarom het zo stil bleef.
Voor PlayStation 5-gebruikers brengt het uitstel wel wat teleurstelling. De nieuwe game van regisseur Shinji Mikami was namelijk één van de weinige PlayStation 5 games die dit najaar nog een exclusieve console release kreeg op de PS5. De game zou een jaar exclusief zijn voor de PS5, terwijl de game ook direct op PC zou verschijnen. Voor het najaar staan nu nog Deathloop (14 september) en Horizon Forbidden West (TBA), maar daarbuiten moet Sony het toch grotendeels hebben van third-party releases en indietitels.

Populair Nieuws