Tien gemiste kansen op E3 2021 - Waar waren deze toppers?

Article
vrijdag, 18 juni 2021 om 14:00
e3 2021 gamesf1623407855
E3 2021 is officieel afgelopen met de laatste presentaties van onder andere Nintendo en Bandai Namco. Alhoewel er een aantal grote en nieuwe titels werden aangekondigd, waren er ook titels waarvan mensen dachten die kwamen, maar uiteindelijk niet kwamen opdagen zoals onder andere Bayonetta 3 en Beyond Good and Evil 2. Wij zetten alle gemiste kansen op de E3 2021 voor jou op een rijtje!

1. Bayonetta 3

Tijdens de The Game Awards van 2017 werd het derde deel van Bayonetta bekendgemaakt, waarin vermeld stond dat Bayonetta 3 in ontwikkeling is. Sinds dat jaar hebben we niks meer gehoord van het derde deel. Ook niet tijdens de E3 2021, wat wel hoog op het lijstje stond van veel Bayonetta-fans, die dachten dat het tijdens de Nintendo Direct werd aangekondigd.
De Bayonetta-games zijn door Platinum Games ontwikkeld en draait geheel om de gelijknamige heks, die met vuurwapens en magische aanvallen haar engelachtige vijanden moet verslaan. De eerste twee games zijn onwijs populair, waardoor een derde deel niet kon achterblijven. Toch moeten we het na meer dan drie jaar nog steeds doen met enkel een onthulling.

2. Open world Star Wars-game

Aan het begin van 2021 is er aangekondigd dat Lucasfilm Games gaat samenwerken met Ubisoft aan een gloednieuwe open world Star Wars-game. Dit zorgde voor veel enthousiasme onder fans, waardoor het enorm leuk zou zijn geweest als er eerste beelden tevoorschijn kwamen tijdens de E3 2021. Helaas is dit niet gebeurd.
Toch is hier een goede reden voor. Zo is de aankondiging pas gedaan aan het begin van 2021. Ook is het ontwikkelen van een enorme open world Star Wars-game veel werk, gezien het universum van Star Wars vrijwel oneindig is. Daardoor hebben de ontwikkelaars tijd nodig om het tot in de puntjes te ontwikkelen. Wel wordt de hype rondom deze game steeds groter.

3. Geen gameplay van Splatoon 3

In februari dit jaar werd Splatoon 3 bekendgemaakt voor de Nintendo Switch. Voor veel Splatoon-fans was dit geweldig nieuws, die dan ook hoopten dat er een nieuwe trailer, gameplay of een releasedatum naar buiten kwam tijdens de E3 2021 voor het derde deel. Toch is dit niet getoond tijdens de Nintendo Direct. Voor nu staat de release nog steeds voor ergens 2022.
In Splatoon moet je terrein veroveren in kliedergevechten, waar je tegen andere spelers over de hele wereld in 4-vs-4 gevechten strijd. Je moet teamwork en tactiek in de strijd gooien om de winst te behalen.

4. Suicide Squad: Kill the Justice League

Iets minder dan een jaar geleden werd Suicide Squad: Kill the Justice League aangekondigd door DC, die gemaakt wordt door de makers van Batman: Arkham games. In de eerste trailer konden we zien dat de grootste DC schurken terug zijn om een team te vormen in deze gloednieuwe game, waar zij moeten proberen de Justice League te vermoorden.
De eerste trailer is onwijs goed bekeken, waardoor de hype rondom deze game hoog ligt. De kans was dan ook aanwezig dat dit misschien tijdens de E3 2021 getoond werd met nieuwe gameplay, of zelfs een releasedatum. Geen van beide was het geval. Vooralsnog staat de release vast voor ergens 2022.

5. Metroid Prime 4

Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen woensdag hoopten veel Metroid Prime-fans dat er meer bekend werd gemaakt over het vierde deel, waar voor de zoveelste keer niks van getoond werd. De enigste beelden die we hebben gezien van Metroid Prime 4 was tijdens de aankondiging tijdens de E3 van 2017.
Wel is de gloednieuwe 2D Metroid Prime game genaamd Metroid Dread aangekondigd. In deze game speel je als Samus Aran in de strijd om al jouw vijanden te verslaan, dat afspeelt na de gebeurtenissen van Fusion. Dit is ook wel de nieuwste 2D Metroid game die uitkomt in 19 jaar, die 8 oktober dit jaar uitkomt.

6. Fable

In de zomer van 2020 werd de game Fable geïntroduceerd door Xbox, wat ook wel een nieuw begin is van de legendarische franchise die we vroeger konden spelen. In deze nieuwe RPG open world game kan je wonderlijke beesten bestuderen en een grote open wereld ontdekken, die beschikbaar wordt voor de Xbox Series X en Windows 10. De kans was aanwezig dat we meer informatie over Fable kregen tijdens de E3 2021, maar dat was dus niet zo.

De oudere Fable-games werkten hetzelfde als de nieuwe, waar je alle vrijheid krijgt voor jouw keuzes, je met elke NPC kan praten, vermoorden of zelfs trouwen en waar je een grote open wereld kon ontdekken. Veel mensen zijn dan ook enthousiast voor de nieuwe versie van Fable, waar je dit soort acties opnieuw kan beleven. Toch is er nog niks bekend over een releasedatum, die ook niet werd gegeven tijdens de E3 van dit jaar.

7. Skull & Bones

Skull & Bones werd tijdens de E3 van 2017 aangekondigd door Ubisoft, waar een jaar later tijdens de E3 2018 gameplay werd getoond van de game. Toch besloten de ontwikkelaars de game nog verder te ontwikkelen, waardoor het al jaren duurt voordat Skull & Bones uitkomt. Veel mensen hadden verwacht dat er tijdens de E3 2021 meer getoond werd van deze game, maar ook dit keer gebeurde dit niet.
Skull & Bones is een grote, online open world game dat plaatsvindt in de Golden Age of Piracy in de exotische Indische Oceaan. Hier ga je als echte piraat de zeeën op om met jouw crew nieuwe plekken ontdekken en schatten vinden. Voor nu is er nog steeds geen releasedatum vastgesteld, wat ook niet getoond werd tijdens de E3 van dit jaar. Hopelijk komt Ubisoft binnenkort met meer nieuws over de grote piratengame.

8. Beyond Good and Evil 2

Ook Beyond Good and Evil 2 kwam niet opdagen tijdens de E3 2021. De eerste trailer werd tijdens de E3 van 2017 door Ubisoft aangekondigd, waarvan er in 2018 een nieuwe trailer uitkwam en af en toe nieuwe updates van de ontwikkelaars naar buiten kwam. Verder dan dit hebben we niks van de game gehoord. Velen hoopten dat het dit jaar tijdens de E3 zou verschijnen, maar ook dat is niet gebeurd.
Beyond Good and Evil 2 is een prequel van één van de meest geliefde Ubisoft games, waar je als ruimte-piraat samen met andere personages een nieuw zonnestelsel ontdekt terwijl je strijd voor vrijheid.

9. Indiana Jones game

Aan het begin van 2021 werd er een eerste teaser uitgegeven van een gloednieuwe Indiana Jones game die door Bethesda en Machine Games gemaakt wordt. Deze werd ontzettend goed bekeken, waar mensen al snel razend enthousiast over werden. Het was dan ook fantastisch geweest als de Indiana Jones game tijdens de E3 2021 werd getoond. Helaas was ook deze niet van de partij.
De gloednieuwe Bethesda game is natuurlijk gebaseerd op de vele Indiana-Jones films, waar al snel een vijfde deel van uitkomt. Verder is er nog niet veel bekendgemaakt over deze game.

10. Nintendo Switch Pro aankondiging

Er gaan al lange tijd geruchten rond over een vernieuwde Switch genaamd de Nintendo Switch Pro, die net zoals de normale ook als handheld gebruikt kan worden maar ook nieuwe verbeteringen zou brengen zoals ondersteuning voor 4K en misschien zelfs een OLED-scherm.
Het leek er vorige week op dat de nieuwe Switch Pro elke dag wel aangekondigd kon worden volgens de meest recente geruchten, of misschien zelfs tijdens de E3 2021. Maar als je de Nintendo Direct hebt gevolgd, is alles behalve dit aangekondigd. Het is dus nog de vraag wanneer de Switch Pro nou onthuld wordt.

Andere gemiste kansen op de E3 2021

Naast de top 10 hierboven zijn er natuurlijk talloze andere games die tijdens de E3 2021 eventueel aangekondigd konden worden, maar uiteindelijk niet verschenen zoals een eventuele Mario Kart 9 game, een nieuwe Splinter Cell game of zelfs meer beelden van Final Fantasy XVI.
Welke game verwachtte jij tijdens de E3 2021 die vervolgens niet verscheen? Laat het weten in de reacties!