Skull and Bones details - Schip ahoy! [gespeeld op E3 2018]

Article
vrijdag, 15 juni 2018 om 9:45
xgn google image
Games waarbij je de controle over een schip krijgt en de zeven zeeën onveilig mag maken zijn er eigenlijk niet zoveel. Black Flag probeerde het een beetje, maar Skull and Bones gaat voluit; net zoals diens zeilen. Wij speelden de game op de E3 2018 en zetten enkele Skull and Bones details op een rijtje.
Zoals je al in onze uitgebreide hands-on kunt lezen, heeft Skull and Bones zeker potentie. Het rondvaren werkt goed, de combat is lekker en samen met wildvreemden of juist je vrienden kan je complete vloten uitroeien en een groot vaargebied voor jezelf opeisen. In deze special bespreken we toch nog enkele Skull and Bones details die ons opvielen.

Skull and Bones details - Wat ga je doen?

Het eerste wat wij te horen kregen tijdens onze hands-on was dat we alles mochten doen wat we wilden. Op schattenjacht? Ga je gang! In je eentje de strijd aangaan met meerdere fregatten? Heel veel succes gewenst! Ubisoft Singapore gaf ons alle ruimte om een eigen pad te bewandelen in de wijde wereld.
De gehele game is dan ook open wereld en jij kan, zoals wij al melden, diverse opdrachten uitvoeren. Het uitroeien van Portugese of Britse schepen is dan ook hartstikke leuk tijdverdrijf, maar bedenk wel dat je dit niet voor eeuwig kunt doen. Elke keer als jij een zeeslag succesvol afsluit, dan krijg je rechtsboven in je scherm te zien wat de bounty op je hoofd is. Zo kan het best wel voorkomen dat je enkele schepen hebt leeggeroofd om vervolgens aangevallen te worden door minstens vier fregatten!
133947

PvP/PvE

Eén van onze favoriete details van Skull and Bones is de kruising tussen PvP (player vs. player) en PvE (player vs. environment). In jouw gamewereld varen niet alleen computergestuurde piratenkapiteins rond, ook andere spelers scheren door het water. En met die kun je coalities sluiten om andere spelers of computers aan te pakken en hun kostbaarheden buit te maken.
Als je met elkaar wil samenwerken, dan moet je eerst een verzoek naar de desbetreffende boot sturen. Als je via je verrekijker naar het schip staart, dan krijg je een optie om de speler uit te nodigen voor een groep. Als hij accepteert, verandert zijn kleur in blauw en kun je samen de zeestrijd aangaan. Het kan daarentegen ook voorkomen dat hij niks van je vriendelijkheid moet hebben en direct de aanval kiest.
De verschillen hier tussen, en natuurlijk ook de afloop, zorgt ervoor dat je misschien nog wel meer op je hoede bent bij een volgende confrontatie.
133948

Verschillende schepen

Net zoals in het verleden hadden zeekapiteins diverse schepen. Denk bijvoorbeeld aan de legendarische Vliegende Hollander of het vlaggenschip van Christopher Columbus, de Santa Maria, waarmee hij het hedendaagse Amerika ontdekte. Ook Skull and Bones zal dit principe hebben, maar hoever Ubisoft Singapore hiermee durft te gaan is nog niet duidelijk.
Vanaf het begin van de game kregen wij namelijk de keuze uit een drietal diverse schepen. Elk schip blinkt weer uit in iets anders zoals snelheid, weerbaarheid of de kracht van de kanonskogels. Bovendien kwam elk schip met een eigen, unieke piratenkapitein. Het zou mooi zijn als we bij de release van Skull and Bones verschillende kapiteins en schepen kunnen combineren.
133949

Schattenjagen of repareren

Eén van de andere details van Skull and Bones is het feit dat je soms de keuze moet gaan maken tussen je schip en enkele schatten. Elk gevecht met een tegenstander is een hele stribbeling en daar onbeschadigd uitkomen is erg lastig. Gelukkig maakt dat niet uit, aangezien jouw mannen op het dek reparatiekistjes hebben en het schip binnen de kortste keren weer kunnen oplappen.
Als je aan het varen bent en je vindt de plek van een schat, dan krijg je die eerdergenoemde keuze. Met het gevonden goud kun je wel je wapens upgraden en je schip sterker maken, maar als je al flinke schade hebt opgelopen na een hevige zeeslag, dan is een reparatiekist wel het makkelijkst. Of je waagt het erop en probeert zo snel mogelijk ergens aan te meren en je schip te repareren. De keuze is aan jou.
Skull and Bones moet in 2019 of 2020 uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Populair Nieuws

Laatste Reacties