Metroid Prime 4 release update door Nintendo; ontwikkeling begint opnieuw

  Nintendo heeft een update gegeven over de ontwikkelingstatus van de Metroid Prime 4 release. De productie van de game gaat van vooraf aan beginnen, want Nintendo is niet tevreden over hoe de game er op dit moment uitziet. Daarom heeft Nintendo besloten om een nieuwe ontwikkelaar aan te nemen voor de game die fans van de serie maar goed kennen.

  Nintendo heeft in een video die hierboven te zien is aangegeven dat Retro Studios, de makers van de eerste drie Metroid Prime games. Dit is voor het eerst in vijf jaar dat er is aangekondigd dat Retro Studios publiekelijk aan een nieuwe game werkt. De laatste game was Donkey Kong Country: Tropical Freeze die uitkwam op de Wii U. In 2018 kwam die game opnieuw uit op de Nintendo Switch.

  In de video laat Nintendo weten dat ze de reden voor het opnieuw ontwikkelen van Metroid Prime 4 te maken heeft met de kwaliteit van de game, want deze zou ondermaats zijn. Nintendo laat ook weten dat het bedrijf begrijpt dat fans teleurgesteld zijn in het uitstellen van de game en biedt dan ook haar excuses aan. Nintendo wil er namelijk voor zorgen dat de game de standaard haalt die de fans van de eerdere games verwachten en in de huidige state van de game gaat dat niet lukken.

  Metroid Prime 4 release - Screenshot uit trailer

  Nintendo laat weten dat het opnieuw beginnen van de ontwikkeling wel een aantal gevolgen heeft. Niet alleen wordt er een nieuwe ontwikkelaar aangesteld voor de game, maar ook krijgt de game een andere releasedatum. Hoewel Nintendo officieel nog niet is aangekondigd, laat het bedrijf in de video wel weten dat de release wordt uitgesteld. Een indicatie voor een nieuwe releasedatum heeft het Japanse bedrijf niet gegeven.

  Retro Studios was akelig stil voor de Metroid Prime 4 release

  Met de aankondiging dat Retro Studios aan Metroid Prime 4 keert het spotlicht eindelijk weer eens terug naar de bekende Amerikaanse ontwikkelaar . De afgelopen jaren kwamen er verschillende geruchten over de studio naar buiten, waarvan de grootste was dat er een nieuwe Star Fox game aan zou komen. Het zou gaan om een racegame die Star Fox met F-Zero zou mengen, maar een aankondiging bleef uit.

  Metroid Prime 4

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.