Bethesda biedt PS5 spelers verontschuldigingen aan voor Starfield exclusiviteit

News
donderdag, 17 juni 2021 om 10:00
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236
Tijdens de Xbox & Bethesda showcase op E3 2021 werd bekendgemaakt dat Starfield exclusief zal uitkomen voor de Xbox Series X/S en PC. Daarvoor biedt Bethesda nu haar verontschuldigingen aan voor PS5 spelers.
Het is al lange tijd bekend dat Starfield in ontwikkeling is bij Bethesda, maar we hadden er al een lange tijd niks meer over gehoord, totdat een trailer op E3 2021 werd getoond. In de video werd eindelijk de releasedatum uit de doeken gedaan, maar ook vermeld dat de game exclusief zal uitkomen voor de Xbox Series X/S en PC.
Heel verwonderlijk is dat niet, want Bethesda is sinds begin dit jaar officieel overgenomen door Microsoft. Destijds werd al bekendgemaakt dat sommige games exclusief zouden worden voor de Xbox consoles en PC. Ondanks dat wil Pete Hines, de marketing baas van Bethesda, zijn excuses aanbieden aan spelers met een PlayStation 5, zo zegt hij tegen Gamespot.

Wat is Starfield precies?

Starfield is alweer aangekondigd op de E3 van 2018, maar ook destijds hield Bethesda nog de lippen stijf op elkaar als het ging om details. Op de Xbox & Bethesda showcase hebben we nog geen gameplay-beelden gezien, maar na de presentatie heeft Todd Howard wel wat meer duidelijk gemaakt wat we van de game mogen verwachten. Volgens de grote baas van Bethesda wordt Starfield namelijk een ‘Skyrim in space’ en een ‘Han Solo simulator’.