Microsoft: "Ontwikkelen Fable 4 zelfde uitdaging als een nieuwe Star Wars"

  Vorige week heeft Microsoft een nieuwe Fable game aangekondigd tijdens de Xbox Games Showcase. Volgens Matt Booty is het maken van Fable 4 een even grote uitdaging als het maken van een nieuwe Star Wars, omdat de fanbase er bepaalde verwachtingen bij heeft.

  Ondanks dat Microsoft een nieuwe Fable heeft aangekondigd, is er nog niet veel bekend over de titel in de franchise. Het enige wat de uitgever heeft laten zien is een teaser van de game en we weten dat Playground Games, de ontwikkelaar van Forza Horizon, de development voor haar rekening neemt. Lionhead Games is namelijk gesloten in 2016.

  Volgens Matt Booty, de Head of Studios van Microsoft, heeft Playground Games een flinke uitdaging voor de boeg. De topman denkt dat het een balanceer act zal worden tussen het behouden van oude elementen en het introduceren van nieuwe features. Dat laat hij weten in een interview met The Guardian.

  “Met elke franchise zoals Fable, waar je eerdere delen hebt gehad, is er altijd een balans tussen wat je naar voren wil brengen, wat blijft staan en welke nieuwe dingen je erin stopt. Het is dezelfde uitdaging als het maken van een nieuwe Star Wars film. Er zijn dingen waarvan iedereen wil dat je het meebrengt, maar je hebt ook de verantwoordelijkheid om de franchise naar nieuwe plekken te brengen. Ik heb er vertrouwen in dat Playground de juiste visie heeft.”

  Matt Booty, Head of Studios Microsoft

  Geruchten over Fable MMO

  Eerder kwamen er geruchten naar buiten dat Fable 4 geen singleplayer RPG zou worden, zoals gebruikelijk, maar een MMO. Andere bronnen spreken de geruchten tegen en stellen dat de game alleen online elementen zal krijgen. Microsoft zelf heeft er nog niks over gezegd, maar met de woorden van Booty lijkt het erop dat de nieuwe Fable game geen complete ommekeer zal maken.

  Fable IV

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.