Top 5 beste E3 2021 Nintendo Direct aankondigingen

Article
woensdag, 16 juni 2021 om 16:30
2021 06 15 zelda game and watchf1623775812
De langverwachte Nintendo Direct zit er eindelijk weer op. En hoewel we geen klappers zoals een releasedatum voor Breath of the Wild 2 hebben gekregen of beelden van Metroid Prime 4, zijn er nog steeds een aantal enorm goede games getoond. De beste en leukste aankondigingen tijdens de Nintendo Direct hebben we hier voor je op een rijtje.

Metroid Dread

Het heeft maar liefst 19 jaar geduurd, maar het is eindelijk zover. Het vervolg op Metroid Fusion dat in 2002 uitkwam is officieel aangekondigd. Helaas is het geen Metroid Prime 4, maar de laatste game in de saga van de Metroids gaat fans ongetwijfeld een tijdje zoet houden.
In Metroid Dread moet Samus het opnemen tegen E.M.M.I.-robots, maar die lijken vrijwel niet te verslaan. Spelers worden continu opgejaagd door de robots en vormen dus ook een groot gevaar. Opvallend is dat de E.M.M.I.-robots van de Galactic Federation zijn, de organisatie waar Samus ooit voor heeft gewerkt, maar na Fusion is Samus tegen de wensen van de organisatie in gegaan.
Op 8 oktober krijgen we het laatste deel uit de Metroid-saga voorgeschoteld. Tot die tijd moeten we genieten van de trailer en gameplay die al uitgegeven zijn.

WarioWare Get It Together!

Nintendo heeft het eerder dit jaar al stiekem verklapt door een enquête te sturen met de vraag “Zou je een nieuwe WarioWare game kopen op de Nintendo Switch?” Hoewel er toen nog enige twijfel in de lucht hing, is dat niet meer het geval nadat we de Nintendo Direct hebben mogen aanschouwen. Wario en zijn knotsgekke minigames keren terug en het lijkt beter te worden dan ooit.
WarioWare Get It Together! komt, zoals te verwachten is, met een lading aan vreemde, leuke en moeilijke minigames. Het beste van alles is nog wel dat er eindelijk een co-op modus in zit waardoor je geen wedstrijdjes meer tegen elkaar moet doen, maar werkelijk samen moet werken om de spelletjes uit te spelen. Helaas is het nog even wachten tot we de bijzondere minigames mogen gaan spelen, WarioWare Get It Together komt uit op 10 september.

Game & Watch Legend of Zelda

Vorig jaar kregen we al de Game & Watch Super Mario Bros. voor het 35-jarig bestaan van de twee loodgieters. Nu is The Legend of Zelda aan de beurt en krijgt ook deze gigantische franchise drie nostalgische games in een heel nostalgisch jasje.
Nintendo gaf voor de Nintendo Direct aan ‘alleen software’ te laten zien. Tuurlijk ergens valt het nog steeds onder software, maar we krijgen een nieuw spelcomputertje met The Legend of Zelda, The Legend of Zelda II: Link’s Adventure, The Legend of Zelda: Link’s Awakening en een Zelda variant van Vermin op 12 november.

Mario Party Superstars

Er is weer een nieuwe Mario Party game onderweg, tenminste, in zekere zin. Nadat spelers eindelijk mochten genieten van Super Mario Party op de Nintendo Switch, is het enige tijd stil geweest rondom een nieuwe game. Eerder dit jaar kwam er een online update voor Super Mario Party, maar daar bleef het bij.
Mario Party Superstars brengt daar verandering in en is een collectie aan geweldige minigames uit de Nintendo 64 games. Naast een collectie nostalgie, komt er ook online modus bij kijken, en dat werkt met alle verschillende modi. Mario Party Superstars is te spelen op Nintendo Switch vanaf 29 oktober.

Advance Wars 1+2 Remake

Niet alleen compleet nieuwe titels werden aangekondigd tijdens de Nintendo Direct, maar ook een paar remakes. Zo krijgen we Super Monkey Ball: Banana Mania en ook Advance Wars 1+2: Re-boot Camp. De twee games zijn compleet opnieuw gemaakt en krijgen een waardig nieuwe jasje om met de tijd mee te gaan.
In Advance Wars 1+2: Re-boot Camp moeten spelers op strategische wijze oorlog voeren met een leger. Spelers bepalen de acties en routes van hun troepen op land, in de zee of in de lucht. De remakes komen samen in een bundel en komen op 3 december uit. Een heerlijk nostalgisch cadeau voor de feestdagen.

Bonus: Eerste gameplay Breath of the Wild 2

Tuurlijk kunnen we deze parel niet vergeten, maar het was niet een verrassende of compleet nieuwe aankondiging. Ergens hadden we het allemaal wel verwacht dat we eindelijk nieuwe beelden kregen van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Een exacte titel hebben we niet gekregen, want dat zou spoilers bevatten en een exacte datum is er nog niet, enkel dat Nintendo probeert de game uit te brengen in 2022.
Dat gezegd hebbende is de gameplay een geweldig stukje en we krijgen enorm veel te zien van de wereld, functies en Link zelf. Hyrule is een aantal jaar verder, we zien duidelijk dat de vijanden en de natuur samen zijn gaan vormen, want Bokoblins hebben een hele lange hoorn en hebben een huis gebouwd op een Stone Talus. Ook Link zijn rechterarm is er slecht aan toe, deze lijkt namelijk vervloekt of aangepast te zijn door iets, dit komt goed over met de concept-art van het eerste deel.
Voor meer informatie moeten we dus helaas nog even wachten, maar de Nintendo Direct bracht in ieder geval een lading aan nieuwe beelden met zich mee voor de gewilde game.

Populair Nieuws