Wie had de beste E3 2021 persconferentie?

Article
donderdag, 17 juni 2021 om 13:00
e3 2021 gamesf1623407855
Nu E3 2021 is afgelopen, rest er nog maar één vraag: wie had de beste E3 2021 persconferentie? Natuurlijk zijn Microsoft en Nintendo de logische antwoorden, maar er waren nog zat andere verrassingen en er kan maar één winnaar zijn.
Natuurlijk zal de discussie voor de beste E3 2021 persconferentie altijd een beetje subjectief zijn. Iedereen zal namelijk een ander antwoord geven op de vraag wie de beste E3 2021 persconferentie had. Het hangt er een beetje vanaf waar je interesse op het gebied van games ligt. Toch is er een aantal conferenties dat met kop en schouders boven de rest uitstak. Wij proberen het kaf van het koren te scheiden en zoveel mogelijk een eenduidig antwoord te geven op de vraag wie de beste E3 2021 persconferentie had.

Ubisoft Forward en Square Enix Presents

Laten we beginnen met de twee grote uitgevers die hun eigen presentatie hadden bij E3 2021, Ubisoft en Square Enix. Beide presentaties waren ontzettend goed en zaten boordevol aankondigingen. Zo kregen we bij Ubisoft niet alleen de eerste beelden te zien van Rainbow Six Extraction, maar kregen we ook aankondigingen van Avatar: Frontiers of Pandora en Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Van de laatstgenoemde titel wisten we al wel dat die getoond zou worden door een lek van Nintendo voor de persconferentie, dat haalde toch een beetje de verrassing weg.
Ubisoft had met alle titels een best degelijke persconferentie, maar natuurlijk hebben ze nog wel even concurrentie gekregen van Square Enix. Tijdens de persconferentie van E3 2021 liet de Japanse uitgever een paar toffe titels zien, waaronder de nieuwe Guardians of The Galaxy game, die dit jaar nog uitkomt op 26 oktober. Daarnaast kregen we ook nog Stranger of Paradise Final Fantasy Origin als verrassende aankondiging. Square Enix had alleen de pech dat de presentatie van de uitgever een van de beste E3 2021 persconferenties moest opvolgen en daardoor toch een beetje flauw uitviel.

Xbox & Bethesda Games Showcase

Als je het hebt over de beste E3 2021 persconferentie, dan moet je het eigenlijk gelijk hebben over de presentatie van Xbox en Bethesda. Naast nieuwe beelden van een paar third-party titels, zoals Battlefield 2042, kregen we namelijk ook een gigantische hoeveelheid exclusieve titels te zien. Het is duidelijk dat Microsoft volop de strijd aan wil gaan met Sony deze nieuwe generatie en dat deed de techgigant met een paar toffe aankondigingen.
Het mooiste is nog dat niet alle aankondiging voor ver in de toekomst zijn. Zo weten we dat we op 9 november weer helemaal los kunnen gaan met Forza Horizon 5 en met die game door de schitterende landschappen van Mexico kunnen scheuren. Daarbij krijgen we ook nog in de zomer van 2022 een nieuwe game van Arkane Studios, die exclusief gaat zijn voor de Xbox, genaamd Redfall. In deze game zal je als team van vier de strijd aangaan met een bovennatuurlijke dreiging in de vorm van vampiers.
Tijdens de conferentie kregen we eigenlijk game na game na game te zien en dat is precies hoe je een E3 persconferentie wil vormgeven. Weinig slap gelul, veel laten zien, dat is de heilige formule voor een succesvolle presentatie. Eigenlijk verdient Microsoft wel de titel voor beste E3 2021 persconferentie, al is het alleen al vanwege die heerlijke, sarcastische trailer voor The Outer Worlds 2. Toch is er nog een andere gigant die ook een uitstekende presentatie had.

Nintendo Direct

De grote concurrent van Xbox en Bethesda voor de titel van beste E3 2021 persconferentie is natuurlijk Nintendo. Tijdens de presentatie kregen we een grote hoeveelheid aankondigingen en updates van games waar we al een hele tijd naar verlangen. Zo kregen we de aankondiging van een nieuwe 2D Metroid game in de vorm van Metroid Dread met een releasedatum voor 8 oktober en kregen we eindelijk beelden te zien van The Legend of Zelda Breath of The Wild 2 met een geplande releaseperiode voor 2022.
Hoewel Nintendo bijzonder veel heeft laten zien, is er bij sommige fans toch nog een kritische toon te vinden. Veel fans van Nintendo hadden namelijk wel verwacht iets te zien van de nieuwe aankomende Pokémon games of een nieuwe Donkey Kong, aangezien de grote aap zijn 20e verjaardag viert dit jaar. Daar stonden dan weer veel aankondiging tegenover, zoals een nieuwe WarioWare, maar er lijkt een flinke verdeeldheid te zijn tussen de fans of deze presentatie nu succesvol was of niet.
Voeg daar nog eens aan toe dat we ook al een eeuwigheid wachten op de aankondiging van een eventuele Nintendo Switch Pro en de E3 2021 persconferentie van Nintendo vlakt toch een beetje uit. Zeker ten opzichte van de grote concurrent Xbox komt Nintendo misschien toch een streepje tekort voor de titel van beste E3 2021 persconferentie, maar dat betekent absoluut niet dat de presentatie slecht was. Het probleem voor Nintendo is meer dat Xbox gewoon net wat sterker leek te zijn.

Devolver Digital als underdog

Als je regelmatig naar de persconferenties van E3 kijkt, dan weet je dat de persconferentie van Devolver Digital altijd compleet gestoord is. Ook dit jaar besloot de uitgever van indiegames gigantisch over-de-top te gaan en de hele moderne game-industrie op de hak te nemen. Op het gebied van satire is de presentatie van Devolver Digital ongetwijfeld de beste E3 2021 persconferentie, maar het gaat in de vraag helaas om meer dan alleen satire.
Toch waren de nieuwe indiegames die Devolver Digital liet zien uitstekend en wisten ze ons toch wel flink enthousiast te maken. Ook de korte verwijzing naar Hotline Miami 3 in de credits van de persconferentie wist veel fans enthousiast te maken, terwijl de verwijzing eigenlijk helemaal niks zegt. Als je nog nooit een presentatie van Devolver Digital op E3 hebt gezien, dan is het zeker ook de moeite om de oudere conferenties op te zoeken voor de bizarre taferelen.

De beste E3 2021 persconferentie

Zoals aan het begin al gezegd is, zal het antwoord op de vraag wie de beste E3 2021 persconferentie had altijd een subjectief antwoord blijven. Gelukkig hoeven wij zelf geen knoop door te hakken, maar heeft het internet dat al voor ons gedaan. Na E3 verschenen namelijk een gigantische hoeveelheid polls op social media en daar komt Xbox en Bethesda toch regelmatig als winnaar uit de bus. Als je toch een andere persconferentie beter vond, laat dat dan vooral hieronder weten!

Populair Nieuws

Laatste Reacties