E-sports: echte sport of gewoon gamen? - XGN Cast (Afl. 32)

Article
zaterdag, 23 oktober 2021 om 10:00
xgn cast thumbnails 32f1634889940
In de toekomst krijgen we misschien e-sports te zien bij de Olympische Spelen, maar is e-sports wel een echte sport? In aflevering 32 van de XGN Cast nemen we de kwestie onder de loep.
Vorige week kregen we in de XGN Cast een dusdanig goede vraag dat we hebben besloten om er een complete aflevering aan te wijden. Recentelijk kwam namelijk in het nieuws dat e-sports in de toekomst misschien onderdeel gaan uitmaken van de Olympische Spelen. Sterker nog, bij de Aziatische Spelen in 2022 is het al een daadwerkelijk medaille-evenement.
Toch is er al jaren een discussie gaande of e-sports wel onder echte sport valt of dat het eigenlijk gewoon een beetje fanatiek gamen is. In deze aflevering van de XGN Cast proberen we een duidelijk antwoord te geven op die vraag en hebben we een discussie of e-sports wel onderdeel moet uitmaken van de Olympische Spelen of dat er juist een specifieke E-Olympics georganiseerd moet worden en welke games daar dan gespeeld moeten worden.

E-sports als echte sport

Veel critici hebben nog wel eens de neiging om e-sports in hetzelfde vakje te plaatsen als bijvoorbeeld darten, een sport die meer wordt gezien als hobby dan als een echte sport. Toch zijn er flink wat argumenten om e-sports als een echte sport te zien en dat heeft niet alleen te maken met uitzonderlijk veel training in een bepaalde game. Check hieronder aflevering 32 van de XGN Cast om onze visie te horen over het belang van e-sports als echte sport!

XGN Cast - De eerdere afleveringen

Aflevering gemist? Kijk hieronder de eerdere afleveringen terug!
Iedere week willen we, zoals je ongetwijfeld gehoord hebt, een vraag van de trouwe luisteraars en kijkers van de XGN Cast beantwoorden. Stuur deze vragen vooral naar podcast@xgn.nl en dan proberen we iedere week zoveel mogelijk vragen te beantwoorden! Daarnaast kan je iedere vrijdagmiddag vanaf 17:00 live meekijken hoe we de XGN Cast opnemen via Twitch! Mocht je nou niet live kunnen aansluiten, dan kan je de podcast iedere zaterdagochtend om 10:00 hier op de site vinden of via Youtube of je favoriete podcastdienst, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Zelf een podcast maken

Mocht jij je nou afvragen hoe het komt dat we zulk mooi beeld hebben en dat onze stemmen een waar genot zijn voor je trommelvliezen, dat komt allemaal door de Logitech C922 webcam en de Blue Yeti X microfoon. Als je ooit zelf een podcast wil maken, dan zijn dat absolute tips om een goede start te maken. Daarnaast gebruiken we nog wat producten om deze podcast zo fijn mogelijk te maken, in de lijst hieronder kan je alles vinden:
- Blue Compass
- Blue Radius 3
- Blue Snowball
- Blue Yeti X
- Logitech C922
Wil jij ons de tofste games zien spelen, even met ons kletsen over de nieuwste films, series en tech of wil je gewoon wat directe interactie met ons? Volg ons dan op Twitch en zorg dat je notificaties aanzet om precies te weten wanneer wij live gaan zodat je lekker met ons kan kletsen!

Populair Nieuws

Laatste Reacties