Diversiteit in de game-industrie met Rami Ismail - XGN Cast (Afl. 7)

Article
zaterdag, 01 mei 2021 om 10:00
xgn cast thumbnails 7f1619801588
Diversiteit in de game-industrie is de laatste jaren een steeds groter onderwerp geworden. Iemand die zich heel erg vaak uitspreek over dit onderwerp is natuurlijk Rami Ismail, daarom is hij deze week de speciale gast in de XGN Cast en praten Luuc en Roland met hem over diversiteit in de game-industrie.
De afgelopen jaren wordt er steeds meer gepraat over diversiteit in de game-industrie. Dan gaat het niet alleen om de medewerkers in de studio's, maar ook over de invulling van een aantal games. Iemand die zich hier constant over uitspreekt, vooral via social media, is natuurlijk Rami Ismail, die je misschien kan kennen van indie-ontwikkelaar Vlambeer. Daarom is hij speciaal te gast in de zevende aflevering van de XGN Cast om met Luuc en Roland een discussie aan te gaan over hoe meer diversiteit in de game-industrie voor elkaar gebokst kan worden.
Daarnaast spreken de heren ook nog met Rami Ismail over de controversiële game Six Days In Fallujah, waar in de ontwikkeling toch wat bijzondere dingen gebeuren die erop wijzen dat één bepaald perspectief regeert. Diversiteit in de game-industrie gaat natuurlijk veel verder dan alleen simpelweg diversiteit. Het draait namelijk ook om representatie, stereotypering en bepaalde perspectieven. Daarom wordt dat allemaal uitgelicht in aflevering zeven van de XGN Cast.

Diversiteit in de game-industrie met Rami Ismail

Alsof diversiteit in de game-industrie nog niet genoeg is, in de zevende aflevering van de XGN Cast wordt natuurlijk ook gewoon weer gesproken over wat er de afgelopen week allemaal gespeeld of gekeken is door iedereen. Ben je dus benieuwd waar Rami Ismail zich in zijn vrije tijd mee bezig houdt, check dan vooral de aflevering hieronder.

XGN Cast - De eerdere afleveringen

Aflevering gemist? Kijk hieronder de eerdere afleveringen terug!
Iedere week willen we, zoals je ongetwijfeld gehoord hebt, een vraag van de trouwe luisteraars en kijkers van de XGN Cast beantwoorden. Stuur deze vragen vooral naar [email protected] en dan proberen we iedere week zoveel mogelijk vragen te beantwoorden! Daarnaast kan je iedere vrijdagmiddag vanaf 17:00 live meekijken hoe we de XGN Cast opnemen via Twitch! Mocht je nou niet live kunnen aansluiten, dan kan je de podcast iedere zaterdagochtend om 10:00 hier op de site vinden of via Youtube of je favoriete podcastdienst, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Zelf een podcast maken

Mocht jij je nou afvragen hoe het komt dat we zulk mooi beeld hebben en dat onze stemmen een waar genot zijn voor je trommelvliezen, dat komt allemaal door de Logitech C922 webcam en de Blue Yeti X microfoon. Als je ooit zelf een podcast wil maken, dan zijn dat absolute tips om een goede start te maken. Daarnaast gebruiken we nog wat producten om deze podcast zo fijn mogelijk te maken, in de lijst hieronder kan je alles vinden:
- Blue Compass
- Blue Radius 3
- Blue Snowball
- Blue Yeti X
- Logitech C922
Wil jij ons de tofste games zien spelen, even met ons kletsen over de nieuwste films, series en tech of wil je gewoon wat directe interactie met ons? Volg ons dan op Twitch en zorg dat je notificaties aanzet om precies te weten wanneer wij live gaan zodat je lekker met ons kan kletsen!

Populair Nieuws