5 handig apps om direct op je PS5 console te installeren!

Article
zaterdag, 23 oktober 2021 om 9:00
spotify 1360002 1920f1589289756
De PlayStation 5 is nu bijna een jaar uit, maar nog steeds erg schaars. Toch heeft Sony al enkele apps toegevoegd die je gewoon kan downloaden. Sommige kosten geld, maar andere kan je gratis gebruiken. Dit zijn vijf apps die PS5-gebruikers zonder PC zouden moeten hebben!

Spotify

Een veelgebruikte app op de PS4 is Spotify. Geen schokkend nieuws, want wie houdt er nou niet van om games te spelen met leuke muziek op de achtergrond (of voorgrond) ? Een aanrader is daarom ook zeker om Spotify op jouw PS5 te zetten. Uiteraard is de applicatie zelf gratis, maar kost een abonnement bij de muziekdienst wel gewoon geld. Een andere manier is er helaas niet om op de console naar muziek te luisteren tijdens het gamen, tenzij je gebruik maakt van adapters of andere apparaatjes. Tegen die tijd kun je maar beter een Spotify abonnement afsluiten.
Of misschien luister je liever naar een podcast, terwijl je je weg probeert te vinden in bijvoorbeeld Spider-Man: Miles Morales. Geen Spotify abonnement, maar alleen een Apple Music account? Zelfs dan hoef je je geen zorgen te maken.
Het gerucht gaat namelijk rond dat binnenkort ook Apple Music beschikbaar zal zijn op de PS5. Veel informatie daarover is nog niet vrijgegeven, maar het is een reddit-gebruiker gelukt om bij toeval de applicatie te vinden in de store. Downloaden lukte alleen niet, toen kwam er een error bericht naar voren.
netflix tvf1632484149

Netflix

De een gebruikt zijn PS5 vooral voor games, terwijl een ander regelmatig zijn PS5 opstart om van apps als Netflix en YouTube gebruik te maken. Geen slecht idee, want als de monitor of TV die je gebruikt 4K ondersteunt, dan kan je in tegenstelling tot de PS4 Netflix series kijken in 4K. De PlayStation 4 ondersteunende dan wel HD beeld, maar niet het haarscherpe 4K beeld. Hangt er natuurlijk ook vanaf of de film of serie die je aanzet 4K ondersteunt, maar mochten al die puzzelstukjes passen dan kan je dus van haarscherp beeld genieten.
Het fijne van de PS5 is dat hij in zijn hoofdmenu razendsnel is. Het zal andere PS4-gebruikers ook wel opgevallen zijn dat navigeren door het menu op een oude PS4 erg vervelend kan zijn. Het is traag, en het opstarten van bijvoorbeeld Netflix gaat langzaam. Niet echt motiverend om dan dat soort apps te gebruiken.
Geen idee wat je moet gaan kijken op Netflix? Onlangs zijn er enorm goede films toegevoegd zoals 1917, en op 15 oktober komt de film De Slag om De Schelde naar Netflix. De preview van die film lees je hier. Ook series als Squid Game doen het goed, of check anders deze 7 Finse series. Uiteraard is The Office nu ook te zien op de streamingdienst.
disneylogof1677859013

Disney+

Eigenlijk geldt bij Disney+ hetzelfde als bij Netflix. De PS5 heeft goede hardware, en navigeren naar verschillende apps is daarom veel soepeler en ook meteen makkelijker gemaakt. Disney+ biedt net als elke streamingdienst een groot aantal series en films, verschil met Netflix is alleen dat hier bijvoorbeeld ook alle Marvel en Star Wars films op staan. De laatste tijd houdt Disney+ zich vooral bezig met series, de Marvel series doen het erg goed.
Zeker een aanrader dus, om Disney+ op de PS5 te downloaden. Vergeleken met Netflix is Disney+ ook nog eens een stuk goedkoper. Waar Netflix 11,99 euro per maand vraagt, verkoopt Disney+ haar abonnement voor 8,99 euro.
Het Disney+ aanbod kan met al haar series en films een beetje overweldigend zijn. Zo veel keuze, maar wat moet je nou kijken? Het is al duidelijk dat de PlayStation 5 4K beeld ondersteunt, als je dat combineert met een monitor die 4K beeld ondersteunt kan je films en series in haarscherp beeld zien. Wij hebben alvast een lijstje voor je gemaakt met de beste films en series in 4K.
twitch 56927

Twitch

Het is inmiddels het meest gebruikte streaming platform voor gamers: Twitch. De online website waarop gamers over de hele wereld streamen groeit nog met de dag, per dag zitten zo een vijftien miljoen gebruikers naar hun favoriete streamer te kijken. Mocht je nou geen PC of laptop in huis hebben om Twitch op te kijken, maar wel een PlayStation 5, dan is de Twitch applicatie zeker een aanrader. Steeds meer streamers schakelen over naar 4K streaming, en de PlayStation 5 ondersteunt deze optie.
Een gaming console gebruiken om te kijken naar andere mensen die gamen. Een goede optie wanneer je het gamen helemaal zat bent, en er even tussenuit moet. Twitch is ook dé plek om naar pro Esport gamers te kijken. Op dit platform worden de grote toernooien van bijvoorbeeld Rocket League, CS:GO en Rainbow Six Siege live gestreamd.
Het downloaden van Twitch zorgt er ook voor dat je ervoor kan kiezen om zelf een streamer te worden. De kwaliteit van de PlayStation 5 is zichtbaar veel beter dan de kwaliteit die de PlayStation 4 met zich meebracht. Een goede keuze om op de PS5 te beginnen met streamen dus!
blog header image 4f1647259861

Crunchyroll

Ook goed nieuws voor de anime fans onder ons, Crunchyroll is namelijk gewoon op de PlayStation 5 te downloaden. Nu hoef je niet meer de Crunchyroll app naar de TV te streamen, of kijken op de mobiel. Sony heeft de anime streamingdienst overgenomen, en daarom is hij nu beschikbaar op de nieuwste console. Bekijk het laatste seizoen van Attack on Titan, of welke andere anime jouw interesse trekt.
De app laat je ook manga verhalen lezen. Voor de één misschien erg prettig, terwijl de ander liever op zijn telefoon leest. Wees er in ieder geval op de hoogte van dat de mogelijkheid er is.

Hoe download je Apps op de PS5?

De PS5 heeft een compleet anders menu dan zijn voorganger, de PlayStation 4. Het menu van de PS5 is opgedeeld in twee delen. Het game gedeelte, waar je automatisch in zit. En er is een media gedeelte. Die bereik je door bovenaan het game menu op de knop “Media” te klikken. Navigeer in dit menu naar de “all apps”. Hier vind je alle apps die op jouw PS5 staan, en hier kan je nieuwe apps downloaden. Zoek vervolgens naar jouw app naar keuze, en klik op de download knop.

Populair Nieuws

Laatste Reacties