Deze Disney+ films zijn leuk voor het hele gezin!

Article
dinsdag, 27 april 2021 om 9:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Disney staat hoog betreft films voor het hele gezin. Voor families, van kleine kinderen tot tieners, is er dus genoeg te bekijken op streamingdienst. Welke 10 Disney+ films zijn voor het hele gezin geschikt en moet je nou echt kijken? In dit artikel zie je een overzicht.

1. A Goofy Movie

A Goofy Movie is een ietwat oudere Disney film, maar nog steeds een pareltje om met het hele gezin te kijken op Disney+. De film bevat uiteraard het befaamde Disney karakter Goofy, maar ook zijn zoon Max, die met z’n tweeën een rondreis maken, waar de ongemakkelijkste dingen af en toe gebeuren. Toch zie je in deze film de band tussen vader en zoon steeds hechter worden.
Een film die over een relatie tussen vader en zoon gaat is natuurlijk ideaal om te kijken met het gezin. Maar je kan in deze film ook het geliefde Disney karakter Goofy terugzien, waarin we zijn zoon Max ook kunnen terugzien.

2. Toy Story

Toy Story films zijn voor gezinnen een must watch. Het eerste deel gaat terug naar eind jaren 90. Sindsdien zijn er drie andere delen uitgekomen, waarvan het laatste deel in 2019 uitkwam. Tevens zijn er verschillende mini-films uitgebracht van de Toy Story-franchise en kan je de poppetjes van de film regelmatig tegenkomen in een echte speelgoedwinkel. Alle vier de delen zijn te bekijken op Disney+
Toy Story 1 is een perfecte film om met het hele gezin te kijken. Alhoewel het een film is die vooral bedoeld is voor kinderen, kunnen broers, zussen, ouders en zelfs opa en oma van de film genieten, aangezien Toy Story over het algemeen bij iedereen wel bekend is. Dit kan bij de volwassenen herinneringen terughalen van wanneer ze het eerste deel in de jaren 90 bekeken hebben. Hoogstwaarschijnlijk bevalt het eerste deel tamelijk goed, waardoor je gelijk verder kan met de volgende drie delen.
toy story 4 review spork story het avontuur van de suicidale spork 151728f1675933068

3. Wall-E

In Disney+ film Wall-E kun je een kijkje nemen op aarde, wanneer vervuiling de wereld heeft verpest, op een kindvriendelijke manier. Zo zien we Wall-E, de enige overlevende robot op aarde, proberen de aarde een stukje schoner te maken. Op een dag komt robot EVE op aarde. Wall-E en EVE bouwen een band samen op en vertrekken samen op het cruise/ruimteschip die diep in de ruimte zweeft. Hier loopt het laatste restje van de mensheid rond.
Wall-E is een grappige, emotionele maar ook een prachtig geanimeerde film die je echt een kijkje laat nemen hoe de toekomst eruit kan zien in een fictieve wereld, maar ook hoe vervuiling de aarde kapot kan maken. Hierdoor kan je als gezin er wat van opsteken, terwijl je jezelf vermaakt door Wall-E en EVE.

4. The Lion King

Origineel was Lion King een animatiefilm. Deze is ondertussen één van de bekendste en populairste Disney animatiefilms ooit gemaakt. Dat is ook niet gek, aangezien de nummers in de film zoals Circle of Life geweldig waren om naar te luisteren en het verhaal van de film simpelweg heerlijk was om naar te kijken. De zet dat Disney een live-action verfilming maakte van The Lion King is dan ook niet zo gek, aangezien het makkelijk geld verdienen is. Dat bleek ook wel toen de live-action film in de bioscoop kwam. De live-action Lion King verfilming is op dit moment nog steeds één van de best verdienende films ooit.
Toch is de live-action verfilming een stuk minder geliefd dan de geanimeerde versie. Wel zijn beide versies heerlijk om naar te kijken met het gezin. Beide staan op Disney+. Begin met de live-action film als je die nog niet bekeken hebt, dan zal je helemaal niet teleurgesteld worden als je de geanimeerde versie gaat kijken.
animatoren originele lion king verafschuwen the lion king 2019 remake 153297

5. Ratatouille

Een muis die in Parijs de lekkerste gerechten van de stad maakt klinkt iets wat geen grote mogelijkheid is in het echte leven. Toch is dit verhaal te vinden in Disney film Ratatouille. In deze film, die op Disney+ staat, kun je de muis Remy karakter Linguini alle fijne kneepjes zien leren in het restaurant.
Ratatouille is een enorme feel-good film, waar het water je uit de mond loopt. De film heeft grappige, romantische maar ook ietwat emotionele scenes. Dit maakt het een leuke en indrukwekkende film om met het hele gezin te kijken.

6. Tangled

Tangled, de Disney+ animatiefilm, lijkt verdacht veel op de wereld waarin we nu leven. In deze film zien we Rapunzel voor bijna haar hele leven in een torentje leven, samen met Mother Gothel, die haar hier gevangen houdt. Alhoewel de kijkers dit weten, snapt Rapunzel dat zelf niet. Op een dag ontmoet ze Flynn Rider, een dief die haar voor het eerst in haar leven de buitenwereld laat zien. Mother Gothel is bereid alles te doen haar terug te halen in de toren, voornamelijk omdat Rapunzel haar ouderdom laat verdwijnen.
Tangled kwam in 2010 uit. Alhoewel het een echte prinsessenfilm is, zit er genoeg avontuur en ook actie in dat het hele gezin kan vermaken. Zoals eerder gezegd, lijkt Tangled aardig veel op de wereld van nu. Rapunzel zit in haar toren opgesloten. Als wij ons aan de regels van nu houden, zitten wij ook bijna elke dag binnen. In deze film kunnen we zien hoe het is als je vrij bent om naar buiten te gaan voor het eerst sinds een hele lange tijd. Iets waar wij ons over enkele weken ook voor kunnen klaar maken.
tangledf1618228641

7. Home Alone

De klassieker die elk jaar tijdens de kerstdagen wel op TV komt is Home Alone. Hoogstwaarschijnlijk heb je een van de Home Alone delen wel gezien. Maar met het hele gezin deze film kijken is natuurlijk helemaal leuk.
Je kan deze film natuurlijk rond de kerstdagen kijken, aangezien het verhaal van Home Alone plaatsvindt tijdens de kerst. Maar eigenlijk is Home Alone het hele jaar door leuk om te kijken. De eerste twee delen van Home Alone zijn het meest bekend. Maar hiernaast zijn er nog twee andere delen uitgekomen, die wel verschillende casts bevatten. Maar de eerste twee Home Alone films zijn een aanrader om met het hele gezin te kijken op Disney+.

8. The BFG

De Grote Vriendelijke Reus verfilming, oftewel de Big Friendly Giant, komt van het gelijknamige boek van Roald Dahl en gaat over een meisje dat in een mysterieuze wereld belandt waar grote reuzen leven. In deze film proberen Sophie en de Grote Vriendelijke Reus om de mensenetende reuzen te stoppen, die de mensenwereld proberen te betreden.
Alhoewel deze Disney film ietwat luguber klinkt als je mensenetende reuzen hoort, is het niet zo heftig als je denkt. In deze film ervaar je meer de vriendschap die ontstaat tussen de BFG en Sophie en hun uitdagende avontuur om de mensenwereld te redden. Deze Disney+ film is dus meer dan geschikt voor het gezin!
the bfgf1618232912

9. Monsters, Inc.

In het originele deel van Monsters, Inc. zie je Mike en Sullivan hun dagelijkse werkzaamheden voltooien, dat bestaat uit kinderen bang maken wanneer het nacht is en de dingen die ze daarbuiten om ervaren. Op een dag merkt Sullivan dat een meisje genaamd Boo is ontsnapt uit haar kamer en de monsterwereld heeft betreden. Hier probeert het duo Boo geheim te houden en alles proberen om haar terug te sturen naar haar eigen kamer, wat veel problemen veroorzaakt.
Dit is de ideale Disney+ film voor het gezin. Als je aan monsters denkt, denk je waarschijnlijk aan enge, ijzingwekkende beesten. In Monsters, Inc. zijn de monsters allesbehalve eng en merk je dat het grootste deel van de monsters een groot hart hebben.

10. Christopher Robin

Deze film, die op Disney+ staat, is de eerste live-action film van de Winnie the Pooh reeks en gaat over Christopher Robin, die helemaal opgegroeid is en nu een eigen gezin heeft. In zijn jeugd was hij bevriend met Winnie en alle vrienden. Nadat de jaren verstreken, zijn de dieren ouder geworden en zijn weer opzoek naar Christopher. In deze film proberen Winnie en alle jeugdvrienden van Christopher hem de blijdschap van het leven te herontdekken, waardoor de dieren de mensenwereld voor het eerst betreden.
Ewan McGregor, de acteur die Christopher Robin speelt, kun je ook wel kennen van zijn rol als Obi-Wan Kenobi in de Star Wars films, waar op dit moment een serie van wordt gemaakt. Iedereen is in zijn of haar jeugd wel opgegroeid met Winnie the Pooh. In deze film ga je weer terug in de tijd en word je herenigd met Winnie, Eeyore en alle andere pratende dieren. Dit is een kans om jouw jeugd weer op te pakken en bijvoorbeeld jouw kinderen (als je die hebt) te introduceren aan de dierenvrienden.

Disney+ films voor het hele gezin

Natuurlijk zijn er tientallen andere Disney+ films die voor het gezin geschikt zijn zoals Star Wars, vrijwel alle Disney animatiefilms en Marvel films zoals Spider-Man en de Avengers.
Welke Disney+ film denk jij dat het meest geschikt is voor het gezin? Laat het weten in de reacties!